Obavijesti

Lifestyle

Komentari 75

Riješite se putne mučnine, boli u mišićima i opeklina od sunca

Riješite se putne mučnine, boli u mišićima i  opeklina od sunca
1

Ako vam je muka u vožnji, prije puta pojedite par maslina. Boli li vas koža uslijed opeklina od sunca, vrućinu iz kože najbrže će izvući vrećice čaja. Provjerite i ostale iskušane recepte

VIDEO

Korisnici interneta otkrili su na različitim platformama svoje provjerene recepte za ublažavanje čestih problema - bilo da je riječ o ljetnim ubodima insekata, opeklinama od sunca ili boli u uhu ili mišićima, piše Daily Mail. 

Donosimo njihove savjete za svakodnevne probleme: 

  • Smrde li vam noge, namočite krpu u votku i prebrišite stopala. Visoki udio alkohola ubit će bakterije koje rastu na vašim nogama i uzrokuju jak vonj.
  • Svrbi li vas mjesto uboda insekta, na njega stavite malo paste za sube. To će spriječiti svrbež i smanjiti oticanje.
  • Imate li gljivice na nožnim noktima, stavite stopala u lavor sa zubnom vodicom. 
  • Aspirin iskoristite za uklanjanje akni. Zdrobite ga i pomiješajte s malo vode da dobijete pastu. Nanesite na aknu i ostavite da stoji par sati. Isperite.
  • Boli li vas uho, iscijedite sok crvenog luka tako da ga zdrobite. Malo ugrijte taj sok ali tek toliko da postane topao. Lagano kapnite 2-3 kapljice u uho. 
  • Patite li od artritisa u rukama pomiješajte dvije šalice zobenih pahuljica sa šalicom vode i ugrijte u mikrovalnoj pećnici jednu minutu. Malo ohladite i nanesite na ruke. To će ublažiti bol.  
  • Masline se preporučuju onima koji pate od mučnina u vožnji. Tanin koji sadrži umanjuje proizvodnju sline i ublažava mučninu. Važno je pojesti ih prije puta ili na samom početku puta jer su tada najdjelotvornije.
  • Vrećice čaja iskoristite za opekline od sunca. Namočite ih u vodi i stavite na opečeno područje. Taninska kiselina iz njih izvući će toplinu iz kože. 
  • Vinski ocat dobar je za umanjivanje modrica. On povećava dotok krvi do površine kože pa se tako udareni dio brže oporavlja. 
  • Bolni mišići i kosti uslijed temperature oporavit će se uz miks žlice naribanog hrena i šalice maslinovog ulja. Ostavite da stoji 30 minuta i nanesite na tijelo. Odmah ćete osjetiti olakšanje. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam
ZA BRŽI GUBITAK KILOGRAMA

Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam

Osim što doprinosi gubitku viška kilograma, ova mješavina kavi daje odličnu aromu. Priprema je vrlo jednostavna. Donosimo vam i recept za dodatak kavi koji će vas napuniti energijom