Obavijesti

Lifestyle

Komentari 94

Rođen prerano i 'bez crijeva', liječnici su rekli da nema nade

Govorili smo mu koliko ga volimo i koliko nam je žao što mu ne možemo pomoći, ispričao je otac i dodao da je sreća što su ipak potražili drugo mišljenje u bolnici u Indianapolisu

VIDEO

Rowan Breyts se rodio tri mjeseca prerano, 11. travnja ove godine u SAD-u. Bio je vrlo malen i krhak, težio je svega oko pola kilograma.

Par dana nakon rođenja liječnici su mu dijagnosticirali nekrotizirajući enterokolitis, agresivnu infektivnu bolest koja oštećuje i uništava crijeva. 

Njegovim roditeljima Danielu Breytsu i Jessici Novac rekli su kako je šansa da će preživjeti manja od jedan posto te da se oproste od svoje bebe. Objasnili su da su mu crijeva toliko uništena da neće moći jesti i dobivati hranjive tvari, i neizbježno će umrijeti, a premalen je za transplantaciju. Roditelji su bili shrvani.

- Bez tankog crijeva nikada ne bi mogao jesti. Bila je to smrtna kazna. Poljubili smo ga i plakali. Govorili smo mu koliko ga volimo i koliko nam je žao što mu ne možemo pomoći - ispričao je otac i dodao kako se mališan nije želio predati tek tako, a niti oni.

'Naše čudo': Isključili aparate, a beba je nastavila sama disati
'Naše čudo': Isključili aparate, a beba je nastavila sama disati

- Jess i ja smo nakon toga dugo razgovarali. Odlučili kako nećemo odustati od njega. Obratili smo se drugoj bolnici u kojoj su nam rekli da će preuzeti njegov slučaj - rekao je Daniel.

He's all done with surgery! He did really well. They removed a small section of non viable bowel and removed some...

Objavljuje Jess NovaSrijeda, 6. lipnja 2018.

Puni nade pojurili su u Riley's Children Hospital u Indianapolisu. Tamo su bebu pregledali, a vijesti su bile puno bolje. Crijeva nisu bila u tako lošem stanju i postojala je dobra šansa da preživi. Rekli su da dječak ima puno zdravih dijelova crijeva i spomenuli su mogućnost transplantacije. 

- Rekli su da su vidjeli puno ružičastih dijelova crijeva, a to je upravo suprotno onome što su nam rekli u prvoj bolnici - rekao je Daniel.

U bolnici je na liječenju proveo sedam mjeseci, stanje mu je bilo sve bolje i bolje pa su liječnici nedavno presretnim roditeljima dopustili da svoje dijete odvedu kući. Sada teži oko sedam kilograma, a roditelji se šale da 'raste poput korova'.

Soooo we are going to be on the Indianapolis morning news on **Tuesday (it was changed)! It will be on Fox 59/ CBS for a...

Objavljuje Jess NovaUtorak, 4. prosinca 2018.

- Kada se sjetim kako je malen i slab bio, i koliko toga je preživio, iskreno mogu reći da je on pravo božje čudo - rekao je otac, a majka dodala kako je 'on njezin heroj nakon toliko toga što je proživio' - prenosi Fox News.

Što vam donosi horoskop za sljedeću godinu: Evo koji će vam biti sretan broj kojim se morate voditi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith