Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rođena bez ruku i nogu: Šiva i prodaje torbe, uči voziti, kuha

Da granice ne postoje dokazala je ova Amerikanka koja je rođena bez udova. Ona nije dopustila da njezino stanje utječe i na njenu samostalnost - kuha, piše, fotografira, šiva, uči voziti...

Amy Brooks (37) iz Pittsburgha rođena je s kongenitalnom tetrafokomelijom - urođenom manom koja pogađa sva četiri uda.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Stvari moram raditi drugačije nego netko tko je u potpunosti sposoban, ali ih svejedno mogu raditi - rekla je Amy.

Tvrdi kako je svoje sposobnosti stekla zahvaljujući ljubavi svoje obitelji koja ju je posvojila i uvijek poticala.

- Liječnici su u početku sumnjali da ću biti neovisna, a moji roditelji to nisu prihvatili - kazala je.

Njezini biološki roditelju su je napustili ubrzo nakon rođenja. Toliko su pretjerali da su od bolničkog osoblja zatražili da je smjeste u sobu i ne hrane. Srećom, gotovo odmah ju je usvojila obitelj Brooks.

Iako Amy ništa nije lako, tijekom godina postajala je sve neovisnija i sada uči voziti. Ona vodi vlastiti YouTube kanal pod nazivom 'How Does She Do It' na kojem svojim pratiteljima pokazuje kako uspijeva obavljati svakodnevne zadatke bez udova.

'MAPA' STANJA 8 načina na koje vam vaš jezik 'govori' kakvo vam je zdravlje

- YouTube kanal nije bio nešto što sam htjela učiniti jer mi je misao stajanja pred kamerom zastrašujuća, ali sam mislila da je to jedan način kako da potaknem druge - rekla je.

Svi njezini videozapisi su proizvedeni u vlastitoj produkciji jer je Amy u stanju postaviti video opremu bez ičije pomoći.

- Ne znam bih li se nazvala fotografkinjom, ali volim fotografirati, za sve koristim usta, bradu i rame - objasnila je.

Iako Amy dobiva neke ružne komentare na društvenim mrežama, većina povratnih informacija koje dobiva je pozitivna. 

- Usredotočujem se samo na one pozitivne jer obraćanje pažnje na negativno donosi samo još više negativnosti, a to je gubitak daha i vremena, da budem iskrena - kazala je.

Od kad je 2014. godine napisala prvi dio svoje autobiografije, Amy je postala motivacijski govornik.

- Volim što mogu podijeliti svoju priču s drugima, ne zato što osjećam da činim nešto veliko, nego zato što vjerujem da je moja poruka važna drugim ljudima, da smo ovdje s razlogom i da svatko od nas ima svrhu - rekla je.

Dreamstime ISCRPLJUJUĆE STANJE Noću češće mokrite? Nokturija može ukazati na tešku bolest

Amyno najveće dosadašnje postignuće je šivanje. Mislila je da to neće moći raditi, za nju je to ekstremni izazov, ali to voli. Uživa u šivanju torbi koje prodaje putem Facebooka.

Njezini roditelji su je uvijek ohrabrivali da bude samostalna, ali nikada nisu mislili da će ju to odvesti ovako daleko.

- Nisam željela da provede život na jastuku, ali nikad nisam sanjala da će biti ovoliko samostalna i moći raditi ovoliko stvari - rekla je njezina mama Janet, prenosi Daily Mail.

Komentari (18)
  • Trebali bi smo se učiti od takvih ljudi, toliko je pozitivna uz sve nedaće koje su je snašle. Ugledajmo se u nju i budimo zahvalni životu.

    15. 8. 2019,   09:20
  • Svaka cast zeno

    15. 8. 2019,   08:32
  • A šta reći..?? naklon do poda..

    15. 8. 2019,   08:50