Obavijesti

Lifestyle

Komentari 52

Rodila blizance, ali među njima je razlika čak više od 3 godine

Oca svoje djece sama je izabrala u Europskoj banci sperme. Radi se o 35-godišnjem studentu iz Danske, a djeca će ga imati priliku upoznati kada napune 18 godina

VIDEO

Nije joj bilo nimalo žao kada je potrošila 12.000 funti (oko 100.000 kuna) na tretman potpomognute oplodnje, bilo je to ostvarenje njezinog sna da napokon postane majka. Samantha McConnell (46) iz Velike Britanije danas ima 5-godišnju Grace i 21-mjesečnog Roryja, a oni su zapravo blizanci.

Začeti su tijekom istog postupka - spajanja njezinih jajašaca sa spermom donora. Dio embrija je tada zamrznut, a iz jednog je nastala njezina kći koju obožava.

Kaže da, iako je razlika među njezinih dvojajčanih blizancima više od tri godine, vrlo su povezani.

- Čudesno je imati blizance koji su rođeni s nekoliko godina razlike. Imaju iste nestašne osmjehe i vrlo su bliski. Rory je živahan dječačić, a Grace je njegova zaštitnički orijentirana starija sestra - kaže ponosno ova samohrana majka, a prenosi The Sun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Srce mi se slama kada pomislim a ljude koji odlaze na medicinski potpomognutu oplodnju, a uspjeha nema. Ne mogu zamisliti život bez djece - dodala je.

O tome da postane majka ozbiljno je počela razmišljati kada je imala 38 godina. Upravo je prekinula 10-godišnju vezu, a željela je djecu.

- Nisam željela imati dijete i odgajati ga s nekime koga ne poznajem dobro, to mi je bilo previše rizično. Odlučila sam biti samohrani roditelj i otišla sam u Kliniku Care Fertility Nottingham - ispričala je.

Blizanke: Prva sestra je imala simptome, a druga je dobila rak
Blizanke: Prva sestra je imala simptome, a druga je dobila rak

Najprije se odlučila za metodu u kojoj se sperma donora direktno ušprica u maternicu. Liječnici su joj rekli kako je šansa manja nego kod metode u kojoj se jajne stanice oplode izvan maternice pa se vraćaju u tijelo, ali to je bilo jeftinije.

- Ta metoda bi stajala 5.000 funti za jedan ciklus, a za otprilike isti trošak mogla sam tri puta pokušati s tretmanom oplodnje u maternici - pojasnila je.

Oca svoje djece sama je izabrala u Europskoj banci sperme. Radi se o 35-godišnjem studentu iz Danske imenom Lance. Kaže da se nije odlučila za anonimnog donora, iako je i to opcija, jer je željela da njezina djeca znaju tko im je otac te da ga imaju priliku upoznati kada napune 18 godina.

- Uz ostale podatke, priložio je svoju medicinsku dokumentaciju i snimku glasa. Iz Danske su stigle četiri ampule njegove sperme. Bila sam nervozna i uzbuđena - prisjetila se.

Međutim, nije sve išlo glatko kako je planirala. Kaže da je bila shrvana kada oplodnja nije uspjela. Tada je odlučila dati 5000 funti da njezina jajašca oplode izvan maternice pa embrije vrate u nju. 

- Taj proces je bio zahtjevniji i naporniji. Davala sam si tri hormonske injekcije dnevno i dobila lokalnu anesteziju kada su vadili jajašca. Oplodili su sedam mojih jajašaca sa spermom donora, a dva su zametka vratili u maternicu. Ostale su zamrznuli - ispričala je.

20 roditelja objavilo simpatične fotke: Život prije djece i poslije
20 roditelja objavilo simpatične fotke: Život prije djece i poslije

Da je napokon trudna saznala je četiri dana nakon 40. rođendana. Bolji poklon nije mogla poželjeti. 

- Plakala sam kada se rodila, kada sam je vidjela. Konačno sam bila majka - rekla je.

O drugom djetetu je počela razmišljati u dobi od 43 godine, željela je da Grace ima brata ili sestru.

Otišla je ponovno u kliniku, platila 2000 funti i u njoj su se našla tri embrija. Napokon je na svijet došao Rory. Međutim, potpuna sreća nije dugo trajala, dječaku su dijagnosticirali pyloričnu stenozu - rijetku bolest kod koje hrana ne može doći do tankog crijeva. Hitno su ga operirali, spašavali su mu život i uspjeli su.

VIDI OVO: Što ti se dogodi ako se ne tuširaš

- Ova djeca su tehnički dvojajčani blizanci jer su istodobno začeta istim jajašcima i istom spermom - pojasnila je Maha Ragunath iz Klinike Care Fertility Nottingham.

VIDI OVO: 5 iznenađujućih stvari koje izazivaju gljivičnu infekciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru