Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rodila kćer i otkrila da ima rak: Zar je neću gledati kako raste?

Saznala je da je ALK pozitivna, odnosno da ima rijetku genetsku mutaciju koja dovodi do karcinoma pluća, a pogađa uglavnom ljude mlađe i srednje dobi, čak one koji ne puše

Joanna Heard (34) iz Velike Britanije iskreno je progovorila o strahu koji je osjetila kada je šest mjeseci nakon rođenja kćeri čula strašnu dijagnozu. Liječnici su joj u srpnju rekli da ima rak na plućima IV stadij.

Mjesec dana kasnije saznala je da je ALK pozitivna, odnosno da ima rijetku genetsku mutaciju - kinazu anaplastičnog limfoma koja dovodi do karcinoma pluća, a pogađa uglavnom ljude mlađe i srednje dobi, čak one koji ne puše ili puše sasvim malo. Joanna kaže da nikada nije pušila, pa joj nikada nije bilo niti na kraj pameti da bi mogla oboljeti od raka pluća.

POGLEDAJTE VIDEO O ČUDU U OSIJEKU:

Sve to ju je shrvalo. Pomislila je da ima svega godinu dana života te da neće imati priliku promatrati kako joj kćer odrasta no liječnici su je pokušali malo utješiti. Rekli su joj kako je očekivani životni vijek kod takve dijagnoze oko sedam godina.

466253210 BILI SU JAKO VEZANI Pas je umro 15 minuta nakon vlasnika koji je bolovao od raka

Joanna se na Instagram blogu @justamammafightingcancer opisuje kao 'ALK-pozitivni ratnik protiv raka'. Kaže da joj blog pomaže u prihvaćanju činjenice da je teško bolesna te u svakodnevnim borbama. Želi ljudima reći kakva je to bolest. Priznaje da su joj se mračne misli uvukle u glavu otkako je dobila dijagnozu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Just a Mamma Fighting Cancer 🎗 (@justamammafightingcancer) on

- Činilo mi se nestvarnim. Imala sam osjećaj kao da se takve stvari događaju nekim drugim ljudima. Nekako imam osjećaj da ću biti mrtva za godinu dana. Kroz glavu mi prolaze misli hoću li prihvatiti kemoterapiju ako mi ponude, isplati li se to - rekla je.

Prisjetila se kako su joj liječnici u početku davali pogrešne dijagnoze i krivio je liječili jer je to rijetko stanje koje nisu odmah prepoznali. Mislili su kako se radi o infekciji prsnog koša, upali pluća pa čak i pleuritis (upala dvoslojne opne koja dijeli pluća od stijenke prsa).

ŠOKANTNA ISPOVIJEST 'Majka mi je na samrti priznala tajnu koja me zamalo uništila'

- To pogađa sve više i više mladih ljudi, a ne nudi svaka bolnica testiranje stanica koje pronalazi ovako rijetke oblike. Nije svaki onkolog u zemlji svjestan toga, što je prilično zastrašujuće. Važno je dijeliti znanje o ovoj groznoj bolesti - dodala je Joanna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Just a Mamma Fighting Cancer 🎗 (@justamammafightingcancer) on

Kaže da svaki dan pije posebne tablete, no nakon tri do pet godina će postati imuna na taj lijek i trebat će joj neka alternativa. Otkako se razboljela, brzo se umara i ne može dugo hodati.

- Pisanje bloga mi je jako pomoglo da ostanem optimistična, a pomaže i mojoj obitelji i prijateljima jer bolje razumiju što prolazim - ispričala je i napomenula kako se iduće godine planira udati za svojeg partnera Daniela Jonathana, prenosi Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Komentari (3)
  • Brat moga školskog kolege je izliječio INOPERABILNI tumor na mozgu SAMO sa medicinskim uljem kanabisa tipa INDICA! Prognoza je bila 6-8 mjeseci života i baj baj! Odlučio je bez kemoterapije i zraćenja, nabavio iz Švicarske bolnice najkvalitetnije ulje i pomoču fiziološku otopinu (otopina za infuziju) 2X po 1 kap otopljenu davao intramuskularno, u roku 3 mjeseca prepolovio se tumor a u roku 6 mjeseci NESTAO-N E S T A O! Uzimao je uz to BETAGLUKAN koji diže imunitet i prirodan je+HUNZA APRICOT, kapsule mljevenih koštica marelice-progooglajte, on je 8 godina kasnije nikad zdraviji!

    16. 9. 2019,   10:45
  • Ne znam za vas, ali ja ovakve ljude ne mogu zaliti. Zena dozna da ima rak i umjesto da vjerovatno ograniceno vrijeme provodi u tisini sa obitelji, ona se naslikava dok je na aparatima, objavljuje slike po instagramu..."to radim da motiviram druge ljude", kako da ne to radis da bi te ljudi zalili hvalili i divili ti se kako si "jaka", gdje ide danasnji svijet majko mila

    16. 9. 2019,   12:22
  • Gdje su komentari? Djete je najveci dar. Hebes svoj zivot, neka si rodila djete. A ti umri itd

    16. 9. 2019,   18:00