Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Roditelji i djeca: Koje svađe su najčešće i kako se nositi s tim?

Komentari (24)
 • Bjezi mi smjeh jer sam pomislila na svoje djetinjstvo i djecja pretjerivanja. :)))) Moja majka je imala fenomenalne "argumente" za smirivanje musica...Klofer objesen na zidu terase kao upozorenje ...ono da ga vidim kad izlazim iz kuce i kad se vracam i legendarna recenica...:D:D:D...."ako te spicim ovom slapom...." Haaahahahaha, naravno nista od toga nije upotrijebljeno, al i sama rijec je imala jacinu pogotovo kad je bila popracena salvom smijeha. Tata...ooooo taj je imao moc...razumjeli smo se pogledom, a kad bi skupio obrve nestajala sam u svoju sobu u vidu magle bez iti jedne rijeci. Kakvo prigovaranje, kakvi bakraci?Razgovarati se moglo uvijek o svemu, to se nama djeci pruzalo i od nas trazilo, a inacenja, budalastine, bezobrazluk nije bio dopusten ni pod razno.

  28. 8. 2018,   10:59
 • Roditeljima oduzeti alati Zakon na strani djece .Kazne nista . Zbog prava onaj u Vodicama je u KAZNI ubio roditelje.

  26. 8. 2018,   12:57
  • Oduzeti su im "alati" kao što je batina, remen, i sl. Onima koji imaju alat zvan mozak, ništa nije oduzeto njima drugi "alati" nikad nisu ni trebali.

   7. 9. 2018,   09:17
  • Samo što djeca "nemaju mozak" kao alat , u velikoj većini , nemaju emocijalnu inteligenciju.

   7. 9. 2018,   10:09
  • Djeca su itekako pametna, zato moga odgajaju roditelje, umjesto roditelji njih. Batine su alat slabih ljudi, koji nisu sposobni iz nekih razloga verbalno i argumentirano prilagođeno dječjoj dobi, izaći na kraj s djetetom.

   7. 9. 2018,   10:23
  • Jel? Možda su djeca prokužila sustav pa ga koriste u okviru Zakona? ili vi možda niste roditelj ? ili odgojiteljica mačaka? ili samo imate sreće ? Možda onaj iz Vodica što je ubio roditelje isto nije bio odgojen? Roditelji zakazali pa ih kaznio? Samo se sramotiš demagogijom.

   7. 9. 2018,   10:45
  • Ja imam odraslo dijete koje nisam nikad udarila, odgojila sam odgovornu i dobru osobu, koja je visoko obrazovana i radi na odgovornom mjestu u privatnoj firmi, i do svega je došla isključivo radom. Mene su tukli i to im nikad neću zaboraviti. često nisam ni znala zašto sam dobila. Zato kažem slabije od sebe tuku slabići. Za koji dan slavi 30-ti rođendan, mislim da smo muž i ja najbolji posao u životu odradili kao roditelji, posebno kad vidimo rezultate djeteta i njezinog ponašanja i odnosa prema nama kao roditeljima. Nikad ali nikad je nismo udarili.

   7. 9. 2018,   10:52
  • Jesi našao primjer onog narkomana, razmaženog muškića iz Dalmacije, kojemu je od malena bilo sve dozvoljeno.

   7. 9. 2018,   10:54
  • Nije istina , poznavala sam tu obitelj , nikada ga udarili nisu , razgovarali do svetog nikada , kada je dobio kaznu nije odustao od tog nego je ukrao , posudio .... Roditelji , nikada nisu pušili , pili , drogirali se , a sin sve to radio . Zato , roditelji koji imaju lako odgojivu djecu (čitaj rođenu emocionalno stabilnu) "hvale" se odgojem , svako čestitke .

   7. 9. 2018,   11:00
  • Ne želim ulaziti u slučaj, jer ipak takve tragedije nisu pravilo nego izuzetak, očito je postojao problem u ponašanju koji se godinama nije detektirao ili se ignorirao. Mnogi posegnu za drogom pa nisu hladnokrvni ubojice, ovaj je doslovno roditelje smaknuo. "razgovor do svetog nikada" ne koristi ničemu. Pričanje u nedogled da se zaboravi zašto je razgovor krenuo, nikud ne vodi jer dijete izgubi koncetraciju, pa čeka da završi. Ne hvalim se, nego znam da se može i drugačije, svako dijete isprobava granice, zato sam uvijek bila 2-3 koraka ispred djeteta. Kod mene su uvijek išla prava uz obaveze i obrnuto a prije svega dosljednost, želim reći nije bilo situacija ono kad jedan dozvoli , drugi zabrani i obrnuto, djeca su mali manipulatori i to znaju iskoristiti. Bila je ravnopravan član obitelji uključena u sve naše aktivnosti, kod kuće, oko kuće, posla, od SŠ je zarađivala pod praznicima džeparac, imala je sve što treba ali "luksuz" je morala zaraditi, bilo je i kazne ali ne u obliku batina, nema lako odgojivog djeteta. Danas mnogi djetetu tutnu telefon u ruke, da ne moraju odgovarati na pitanja, gledam mlade parove kad dođu na kavu, djecu pošalju u igraonicu, oni svaki na svoj telefon, otuđe se i međusobno i s djetetom ne grade normalni kontakt, onda kad nastanu problemi krivi su zakoni, plavi telefoni, država...malo koji krene od sebe i pita se gdje smo pogriješili.

   7. 9. 2018,   11:50
  • Draga moja, postoji neurobiologija , vama svako dobro želim.

   10. 9. 2018,   15:24