Obavijesti

Lifestyle

Komentari 46

Roditeljima dala kćer i odselila zbog karijere: 'Uopće ne žalim'

Trenerica je ostavila kćer svojim roditeljima kada se odselila s Islanda u London kako bi stekla željeno obrazovanje - i priznaje da ju je tada stalno mučio osjećaj krivnje

VIDEO

Svava Sigbertsdottir (38) ne žali zbog svog izbora jer njezina baza klijenata sada uključuje i neka poznata imena, poput Nicole Scherzinger, sutkinje u emisiji Britain's Got Talent i manekenke Suki Waterhouse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Svava (@thevikingmethod) on

- Raven je imala šest godina kada sam se 2004. godine preselila u London. Već sam prekinula s njezinim ocem, koji se preselio u Ameriku kako bi studirao i postao pilot, pa je ostala kod djeda i bake. Bilo je jako teško, cijelo vrijeme osjećate krivicu - rekla je Svava.

Dodaje da je znala da to radi iz pravih razloga pa je pokušala zaboraviti krivnju, ali joj to nije uspijevalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bila je dobro, preselila se k meni kada je imala devet godina. Odvela sam je terapeutu da vidim je li na nju ostavilo posljedice to što sam ju napustila, ali mi je rečeno da nisam mogla učiniti ništa bolje - prisjeća se.

Ne tražite isprike - sve se može kad se hoće!
Ne tražite isprike - sve se može kad se hoće!

Svava se htjela baviti mjuziklima u kazalištu, ali na Islandu nije bilo odgovarajućih škola pa je pomislila da se mora preseliti u inozemstvo.

- Trebala sam ovdje ostati samo tri godine i dobiti diplomu, ali sam shvatila da želim više. Vrijeme prolazi tako brzo - izjavila je.

Voljela je ići u plesnu školu, ali te godine su bile konstantna borba, danonoćno je radila kako bi platila stanarinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Svava (@thevikingmethod) on

- Većinu vremena si nisam mogla priuštiti hranu, ali sam radila u restoranu, što je bilo odlično, jer smo dobili jedan besplatan obrok po smjeni. Nisam dobivala puno napojnica jer je restoran radio na principu menze, ali bih ipak dobila oko 5 funti (43 kune) i mislila bih da je to fantastično - rekla je.

Školovanje joj je bilo skupo, a stipendija je bila dovoljna samo da pokrije troškove diplome. Na fakultetu je bila od 9 do 18 sati, a onda bi radila u restoranu od 18:30 do ponoći tijekom tjedna, a radila bi i vikendom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Svava (@thevikingmethod) on

- Bilo je iscrpljujuće. Ljudi bi dolazili s Islanda i pitali u koje klubove bi trebali ići, a ja bih rekla: 'Nemam pojma, nikada nisam bila u klubu' - prisjetila se.

Nakon što je završila plesnu školu, Svava je odlučila kombinirati svoj trening s vježbama za jačanje i toniranje, kakve se izvode u teretani - tako je rođena njezina Viking metoda.

- Drugačije je jer je to čisti način funkcionalnog treninga koji možete napraviti bilo gdje. Nema nikakvih vježbi poput onih za punjenje ili 'jumping jackova' i slično. Svaka vježba vam puno pomaže - objasnila je.

Ima milijune, izoperirala se i ne može godinu dana naći dečka...
Ima milijune, izoperirala se i ne može godinu dana naći dečka...

No Svava je naišla na novu zapreku kada je pokušala objaviti svoju tehniku, a taj izazov ju je doveo ravno do Nicole.

- Napravila sam internetsku stranicu i pomislila: 'Kako da o tome obavijestim ljude?'. Javljala sam se časopisima i oni bi me pitali koga treniram. Tada sam počela slati e-mailove ljudima koji su u centru pozornosti, ali onima koji već nisu imali trenera - rekla je.

Razmišljala je tko je ovdje, a da je iz Amerike. To se događalo 2013. godine, kada je Nicole radila na projektu 'X Factor' pa je nazvala njezinu osobnu asistenticu i pitala ju je li joj potreban osobni trener.

- Sada je treniram svaki put kada dođe iz Amerike, u njezinoj hotelskoj teretani, a ona trenira svaki drugi dan sat vremena. S voditeljicom Amandom Holden sam počela raditi 2016. godine, poslala sam joj e-mail, a ona mi je odgovorila nekoliko godina kasnije. Trenirala sam je kod sebe doma - kaže Svava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Svava (@thevikingmethod) on

Godinama kasnije, ona Nicole smatra jednom od svojih bliskih prijateljica.

- To je tako osobna veza kada nekoga trenirate. Ne kažem da sam terapeut, ali ne poznajem nikoga drugoga u njihovim životima pa se osjećaju sigurno kada razgovaraju sa mnom. Govore mi stvari koje ne mogu reći nikome drugome pa se zbilja zbližite - navodi.

Svava sad objavljuje svoju prvu knjigu koja uključuje njen cjelokupni plan treninga i ima preko 16.800 pratitelja na Instagramu, pa stvari nikada nisu izgledale bolje.

- Na neki način mi je drago što sam prošla kroz sve teške trenutke - zaključila je Svava, piše The Sun.

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle ostaje sama čekati bebu?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno