Novi britanski proizvod hit je na internetu, a jednostavna domaća inačica gotova je dok kažeš 'seks' - kobasice se formiraju u oblik srca i pričvrste čačkalicom, a u sredinu se uliju jaja...
Romantična kobasica s jajima: Idealan doručak za Valentinovo
'Ljubavna kobasica', odnosno svinjska kobasica u obliku srca omotana trakicama slanine novi je proizvod britanske tvrtke Marks & Spencer. Proizvod su lansirali povodom Valentinova, jer naravno, ništa ne vrišti 'neodoljiva romantika' bolje od kobasice od 460 grama.
'Ljubavna kobasica' košta oko 42 kune, i može se kupiti od 8. veljače. Promoviraju ju kao 'ultimativni mesni užitak za valentinovski doručak u krevetu'.
Proizvod ne dolazi s jajima, kako to sugerira promotivna slika. Međutim, dolazi s daškom tartufa, koji su uključeni upravo zbog afrodizijačkih svojstava.
- Potičemo kupce da se počnu ranije zabavljati povodom Valentinova s ljubavnom kobasicom za doručak. Recept je začinjen ukusnim tartufima kako bi bio poseban, a kako biste ga dodatno upotpunili, razbijte dva jaja i ulijte ih u središte srca prije posluživanja doručka iz snova - savjetuje Sarah Loxton, razvijačica proizvoda u tvrtki Marks & Spencer.
Kao što se moglo očekivati, objava supermarketa zadobila je brojne reakcije na internetu, a mnogi su ukazali i na očite seksualne konotacije tog mesnog proizvoda. Dok su neki pokazali interes da poklone ovakvu poslasticu partneru za Valentinovo, drugi su se zgrozili, a neke su objave urnebesne.
- Upravo sam pitao kolegu na poslu želi li probati ovaj proizvod i sve je toliko brzo eskaliralo da uskoro imam disciplinski razgovor sa službom za ljudske resurse – požalio se korisnik Twittera Matt Sandry.
Kreativne ideje za romantiku kod kuće
Ako ste među onima kojima se sviđa ovakva ideja, iznenadite partnera za valentinovsko jutro jednostavnom inačicom ovog proizvoda. Nabavite spojene tanje kobasice ili hrenovke i napravite proreze nožićem s gornje strane na udaljenosti od otprilike jedan centimetar. Tako ćete ih moći formirati u oblik srca, a pričvrstiti ih možete čačkalicom. Proreze možete obogatiti malim trakicama slanine ili sira.
Ako nemate spojene kobasice, koristite dvije odvojene i spojite ih čačkalicom i na donjem dijelu 'srca'. Ispecite ih na tavi s obje strane (više s gornje) pa pred kraj pečenja okrenite na donju, manje pečenu stranu i ulijte u sredinu dva jaja. Pecite dok se jaja ne ispeku, a da bi bila bolje pečena s gornje strane, možete ih podlijevati masnoćom.
Za još jednostavniju inačicu jela, možete razrezati i jednu kobasicu uzdužno sve do vrha, okrenuti dvije polovice prema van i spojiti ih čačkalicom na dnu. Takav srcoliki 'kalup' možete napuniti i omiljenim sastojcima za salatu.
Imate li kalupe za kolače u obliku srca, izrežite njime mekani dio kriške kruha. Oni su također odlični za ispeći jaja u obliku srca, samo ih ulijte sirova u njih i pecite. Rubove hrenovki također možete spojiti čačkalicom u malena srca, a razni umaci iz tube poslužit će vam za crtanje srcolikih oblika na kruhu. Ako je vjerovati tvrdnji da ljubav ide kroz želudac, isplati da dati mašti na volju.