Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Ronili smo s morskim psima: Zastrašujuće, ali preživjeli smo

Ronili smo s morskim psima: Zastrašujuće, ali preživjeli smo
8

'Doživi više' adrenalinska avantura za pamćenje u Dubaiju je omogućila uživanje u ronjenju s morskim psima, ali i spuštanje ziplineom iznad najvećeg aquaparka u toj zemlji

VIDEO

Kad te na ulazu u zabavni park dočeka ogroman akvarij u kojem plivaju jata riba kojima ne znaš ime ni broj, možeš biti siguran da te nakon toga čeka gomila zabave i iskustvo koje je teško nadmašiti. Tako je bilo u Aquaventureu, najvećem vodenom parku u Dubaiju, koji se nalazi u hotelskom kompleksu Atlantis na Palmi Jumeirah.

Odmah nakon ulaza u park ritam uzbuđenja se nastavlja jer vas na svakoj strani parka čekaju pustolovine o kojima ćete pričati tjednima. Na paklenoj vrućini lipanjskog sunca u Dubaiju, odlazak u more i bazene nije predstavljao neko osvježenje. Najveće osvježenje i spektakl uslijedili su na safariju s morskim psima. Ronjenje među egzotičnim morskim životinjama bila je avantura koju su najviše čekali i putnici koji su u HT-ovoj kampanji Doživi više osvojili ovo sjajno iskustvo. 

Da nas čeka prava zabava bilo je jasno od samog početka. Prije ulaska u vodu preko ramena ćete dobiti uteg koji je poput ruksaka te kacigu s kisikom kako bi mogli bezbrižno hodati po dnu. A najbolja stvar kod ovog cijelog iskustva je da ne morate imati nikakvo iskustvo s ronjenjem tako da na ovu pustolovinu mogu i djeca starija od osam godina.

Pogledajte 360 video

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oprezno ulazeći u vodu morate stajati uspravno kako se ne bi nagutali vode, a cijelo vrijeme uživate jer je voda na osvježavajućih 21 Celzij. Prava zabava započinje kad zakoračite na dno i tada možete početi uživati u svim životinjama koje plivaju oko vas. Osim raznih tropskih riba, tu su i raže te nekoliko vrsta morskih pasa. Iako su neopasni za nas, ostavljaju prilično zastrašujuć dojam. Cijelo vrijeme dok ste na dnu možete se slobodno kretati jer ronioci brinu za vas, a upravo su ovdje i mnogi od korisnika isprobali svoje kamere i gadgete koje mogu nabaviti untar nove ponude.

- Nisam neustrašiva, ali volim izazove. Ovo putovanje kao da je bilo napravljeno po mojoj mjeri, a ronjenje s morskim psima u aquaparku je bilo čarobno - ispričala je Dijana Lutvica. 

Svi su putnici u kampanji Doživi više svoje pustolovine podijelili i sa prijateljima preko društvenih mreža, a među njima je bio i Karlo Konig kojem je podvodna šetnja s morskim psima bila neopisiv doživljaj.  

 

Just an ordinary swim with sharks 🦈 #SharkSafari #Atlantis #Dubai #DoziviVise / #DoziviSVE

A post shared by Karlo Konig (@karlo.konig) on

Ova, a i brojna druga iskustva iz Dubaija samo potvrđuju istraživanja da skoro tri četvrtine mladih radije troši novac na nova iskustva, nego na materijalne stvari. A to je dodatno potvrdila i prijateljica koja je nekoliko dana nakon mog putovanja odlučila rezervirati svoju avanturu u Dubaiju. 

Sam park nudi gomilu tematskih tobogana, među kojima je i onaj sa slobodnim padom u kojem nakon sekunde ne znate gdje se nalazite, a već par sekundi kasnije sve je gotovo i vi se nalazite u bazenu. Antonija Čop iz Zagreba ispričala nam je kako je ona doživjela ovu vožnju.

- Nakon 20 minuta nećkanja i upornog nagovaranja mog dečka, ušla sam i uspješno padala svega nekoliko sekundi dok me nije izvrtio na sve strane i ispljunuo u plićak gdje me dočekao urnebesno smiješan redar i rekao mi da sad smijem plakati. I jesam! - rekla je Antonija koja je dodala i da su nakon toga išli na tobogan s kojeg se spušta više ljudi, što je također bio pravi zabavni kaos.

Super provod u Dubaiju: Spuštamo se ziplineom u golemom aquaparku! Reporter: Ivan Hruškovec

Posted by 24sata on Sunday, June 11, 2017

Osim lagane šetnje, kroz park se možete kretati i zračnom linijom.  Naime, kroz park se proteže ogromni zipline s nekoliko baznih postaja, a s njega imate spektakularan pogled iz ptičje perspektive na park, ali i na grad oko vas. Dijani je zipline bio odličan adrenalinski spoj straha od visine i pogleda na park te obalu palme, dok se Antonija prije polaska u Dubai najviše bojala upravo ovoga, a na kraju je, kaže, ova avantura ispala mačji kašalj.

- Nekoliko puta sam provjerila je li me radnik Aquaparka dobro zavezao, on mi je govorio da se ne držim tako grčevito, da je sve sigurno i… pustila se. Dva puta! - rekla je Antonija, koja je dodala da osim spektakularnog Aquaventurea, Dubai nudi također gomilu sjajnih iskustava. Dok je vani bilo 40 Celzija, ona je s društvom usred noći otišla na klizanje u ogromnom Dubai Mallu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima