Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Ruke su vam stalno suhe? Evo kako da postanu meke i glatke

Ruke su vam stalno suhe? Evo kako da postanu meke i glatke

Velika hladnoća isušuje kožu pa svakako ruke dobro namažite prije izlaska iz kuće i svakako koristite rukavice. Kremu je dobro prije izlaska iz kuće nanijeti i na lice.

VIDEO

Želite li da vam ruke uvijek budu mekane i glatke, a koža elastična, odvojite malo vremena za njih. Redovito ih mažite hidratantnim kremama i povremeno im priuštite prirodne maske koje možete vrlo jednostavno napraviti kod kuće. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:06

Trikovi kako da ruke ne budu suhe:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • Piling je važan, kako za cijelo tijelo, tako i za ruke. Važno je periodično ukloniti mrtve stanice kože, a to možete napraviti vrlo jednostavno, bez kupovine raznih kozmetičkih preparata. Pomiješajte malo kristalnog šećera i maslinovog ulja i tom smjesom istrljajte ruke. Nakon pilinga ih nahranite kremom ili maskom.
  • Kada se dodaju u toplu vodu, zobene pahuljice pomažu u obnovi kože. Napunite posudu toplom vodom i ubacite u nju malo zobenih pahuljica. Uronite ruke unutra i držite neko vrijeme - koža će postati meka i glatka od sluzi koju zobene pahuljice stvaraju.
  • Imate li osjetljivu kožu sklonu suhoći, koristite gumene rukavice u kućanstvu, dok, recimo, perete posuđe ili čistite. One će ih zaštititi od toga da voda s ruku ispere prirodnu masnoću, ali i od kemikalija koje se nalaze u sredstvima za pranje i čišćenje.
  • Ruke možete namazati gelom od aloe vere koji je odličan za kožu, čini je elastičnom, glatkom i hidratiziranom. Osim toga, ova biljka ima antibakterijska svojstva i ublažava iritacije na koži.
  • Ljudi sa ekstremno suhom kožom trebali bi si povremeno priuštiti noćni pakung. To izgleda ovako - obilno namažite ruke hidratantnim losionom ili kremom te ih ugurajte u rukavice. Tijekom noći, krema će se apsorbirati u kožu i ruke će biti dobro hidratizirane. Ako ne želite remetiti san navlakama na rukama, masku na rukama možete držati nekoliko sati, dok gledate TV.
  • Nanesite hidratantni losion ili kremu svaki put nakon pranja ruku. Tako ćete spriječiti isušivanje kože koje izaziva sapun.
9 trikova kako se brzo riješiti nadutosti od blagdanskih jela
9 trikova kako se brzo riješiti nadutosti od blagdanskih jela

Prirodni preparati za njegu ruku

Maska od krumpira

Skuhajte dva veća krumpira pa napravite pire u koji ste dodali malo mlijeka. Stavite tu smjesu na ruke dok je još topla i držite dok se ne ohladi. Potom je isperite pa ruke namažite kremom. Ova maska odlična je za vrlo suhe i ispucale ruke i možete je nanositi svaki dan.

Maska od meda i zobenih pahuljica

Pomiješajte pet žlica zobenih pahuljica sa dvije žlice meda, jednom žlicom maslinovog ulja i jednom žlicom mlijeka. Nanesite smjesu na ruke pa navucite pamučne rukavice. Nakon pola sata isperite mlakom vodom.

Tonik od meda i naranče

Lagano zagrijte sok od jedne naranče i žlicu meda, da bude otprilike kao temperatura tijela. Pazite da previše ne zagrijete jer će se hranjivi sastojci uništiti. Potom blazinicom nanosite tonik na ruke tapkanjem otprilike 10 minuta, ili dok ne potrošite svi tekućinu.

Regenerativna krema

*recept preuzet sa portala Alternativa za Vas

Sastojci:

  • 10 žlica naribanog pčelinjeg voska
  • 150 ml ružine vodice
  • 200 ml macerata nevena
  • 5 kapi eteričnog ulja čajevca
Sa samo dva sastojka savršeno očistite sudoper i dijelove peći
Sa samo dva sastojka savršeno očistite sudoper i dijelove peći

Postupak:

Trebat će vam dva manja lončića i jedan veći koji će poslužiti kao vodena kupelj u kojoj će se sastojci lagano zagrijavati. U jedan lončić stavite ružinu vodicu, a u drugi vosak i macerat. 

POGLEDAJTE VIDEO (prirodna pomoć protiv suhe kože):

Pokretanje videa...

01:11

Voda u kupelji neka bude topla, ali ne smije zakuhati. Kada se vosak otopi, lagano mu dodajte ružinu vodicu kap po kap i stalno miješajte. Ukapajte i ulje čajevca. Kremu ulijte u steriliziranu staklenu posudicu i čuvajte u hladnjaku. Bilo bi dobro, pošto je prirodna, potrošiti je u roku od mjesec dana. 

Nanosite je na ruke prije spavanja pa navucite pamučne rukavice.

VIDI OVO! HOROSKOP: Uz ova 3 znaka nikad nema mira, uvijek je drama. Jeste li Vi jedan od njih?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru