Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Rumenilo daje svježinu: Bira se po nijansi tena i obliku lica

Rumenilo daje svježinu: Bira se po nijansi tena i obliku lica
1

Ništa neće tako efikasno djelovati na ljepotu lica poput rumenila. Naučite kako odabrati savršenu nijansu za sebe kao i gdje ga točno na lice treba nanijeti

VIDEO

Rumenilo je najmoćniji komad šminke, slažu se vizažisti koji tvrde da ono već uz jedan potez može transformirati lice i dati mu svježinu. Ipak, to vrijedi samo ako odaberete nijansu koja odgovara vašem tenu. Općenito, dok ljeto voli brončane i smećkaste nijanse rumenila koje odgovaraju potamnjeloj koži, sva se pravila mijenjaju dolaskom zimskih dana.

One ciglaste nijanse odložite do ljeta i posegnite za ružičastim i rumenim nijansama, koje će izgledati prirodnije na bljeđoj zimskoj puti. Ovisno o vašem tipu tena, prilagodite idealnu nijansu rumenila:

Svijetlo ružičasta

Ova nijansa je rezervirana za one s izrazito svijetlim tenom. Ako vaše lice pritom ima rozi podton, odaberite rumenila bez svijetlećeg efekta, no ako vaše lice ima žućkasti ili neutralni podton, slobodno birajte one sa shimerom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svijetlo ljubičasto

Ova nijansa će odlično pristajati onima srednje do maslinaste puti, no važno je odabrati rumenilo čiji je odsjaj diskretno ljubičasti s primjesama ružičaste, a ne ići na boju šljive jer će takvo rumenilo izgledati dramatično i neprirodno.

Tamnija ružičasta

Ova je nijansa idealna za brinete sa srednje tamnom puti jer će podariti svježinu njihovom licu, a dobro će pristajati i plavušama tamnije puti s pramenovima. Ipak, kod jačih nijansi važno je rumenilo nanijeti na manje površine lica i s postupnim prijelazima, kako se ne bi činilo da imate samo dvije ružičaste mrlje na obrazima.

Crveno

Mnogima omiljena boja rumenila, crvenkaste nijanse su rezervirane za žene smeđe ili crne kose te srednje ili maslinaste puti.

Thinkstock

Rumenilo ne treba ograničiti samo na obraze, a jedan potez preko sljepoočnica, na čelu i bradu zaokružit će cijelo lice, pa će djelovati i manje našminkano. 

Ovalno lice

Idealno mjesto za rumenilo ćete pronaći tako da napućite usne, a kist položite na gornji dio jagodične kosti i povučete duž udubine. Potom se u blagom luku spustite prema dolje sve do ruba lica, tako da ste gotovo zarumenili trokut čiji je vrh kod nosa, a dno uz rub lica. Lice ćete tako optički podijeliti, pa će ono postati izražajnije.

Okruglo lice

Kod ovog tipa lica važno je rumenilom oblikovati nježne rubove, a nipošto nagle prijelaze. Savršeno mjesto za nanošenje rumenila odredite tako da obraze lagano uvučete između kutnjaka. Udubinu koja je nastala premažite rumenilom koje ste nanijeli na uski kist tako da ga stavljate od ruba lica prema nosu.

Četvrtasto lice

Duž cijele konture lica oblikujte mekane rubove nježnim potezima kistom na koje ste nanijeli rumenilo. Osobito je važno da ga nanesete uz sam korijen kose te uz rub lica ono bude jače, a prema sredini lica blaže. 

Srcoliko lice

Rumenilo kod ovog oblika lica ima funkciju blagog izjednačavanja proporcija. Malu količinu rumenila trebate staviti na vrh brade te u sredinu čela. Kod ovog tipa trebaju se naglasiti same jagodice. Nasmiješite se u ogledalo i uz nekoliko poteza kistom od sredine lica prema van osjenčajte uzdignute vrhove jagodica.

Duguljasto lice

Kod ovog je oblika važno optički skratiti lice, a to ćete postići tako da rumenilo nanosite od jagodične kosti prema ušima, tako da tvorite vodoravnu, a ne okomitu sjenu na licu. Time će se vizualno proširiti lice te istaknuti njegove vrline.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru
Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...