Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

S ovim trikom vaše tenisice će opet izgledati kao tek kupljene

Sušilo mora biti postavljeno na vruće puhanje, jer filon (phylon - materijal od kojeg se rade tenisice) definitivno mora biti dovoljno zagrijan da postane savitljiva pjena... i onda čekate

Novi par tenisica definitivno poboljšava ukupan izgled, ali već nakon kratkog nošenja gube svoj prvotni sjaj. Tkanina može izgledati naborano, gumeni potplati se poderu, sve u svemu - cipela brzo izgleda umorno i istrošeno.

No jednostavan trik bi mogao biti sve što trebate za povratak prvotnog sjaja. Tajna vraćanja sjaja već nošenoj obući se nalazi u većini kupaonica, piše na online forumu Reddit

Korisnik Reddita PartyxDirtyDan podijelio je fotografiju na kojoj se vide cipele prije i nakon što ih je 'osušio' sušilom za kosu. Razlika je očita: na prvoj fotografiji cipele izgledaju naborano i istrošeno, a na drugoj, cipele su potpuno transformirane - izgledaju kao da su taj dan kupljene.

- Isprobao sam ovaj trik na svojim Acronym Prestos tenisicama i upalilo je - napisao je korisnik Reddita Dan.

Zatim je točno objasnio kako je proveo jednostavan postupak.

- Kad krenete, sušilom zagrijte mjesta na tenisicama na kojima se nalaze udubljenja, bore, i grijte ih oko jedne minute. Zatim prijeđite na drugu boru - objasnio je.

- Nemojte zagrijavati dijelove koji nisu problematični kako ne biste otopili ljepilo na vanjskom dijelu tenisice i kod ruba potplata - dodao je.

- Upravo sam napravio nekoliko rundi na svakom mjestu i trik se pokazao učinkovit - dodao je.

SAVJETI STRUČNJAKA Naučite kako urediti spavaću sobu i probudite usnulu strast

Dodao je da se sušilo mora biti postavljeno na "vruće" puhanje, jer filon (phylon - materijal od kojeg se rade tenisice) definitivno mora biti dovoljno zagrijan da postane savitljiva pjena - objašnjava korisnik Reddita.

- Nakon sušenja nemojte dirati pjenu sve dok se ne osuši jer biste mogli ostaviti otisak prsta - napisao je Dan.

- To je dosadan proces, ali samo pazite na mjesto na kojem držite tenisicu ili cipelu i ciljajte sušilom naborane dijelove [pažljivo] - upozorava.

Otkad je trik objavljen tisuće ljudi su ga isprobale i ostavili pozitivne ocjene i komentare.

- Da bi tenisica izgledala kao nova, ovaj postupak treba ponoviti tri do pet puta na svakom mjestu na kojem su se pojavile bore i oštećenja - napomenuo je Dan

Varaju i jako dobro skrivaju svoje afere: Ovi horoskopski znakovi ne znaju što je vjernost u vezi

Komentari (8)
  • dosta mi je što moram kosu sušit fenom, još najbolje da ću to raditi tenisicama

    20. 12. 2018,   13:49
  • Koliko struje potrošim da bi stare tene bile opet stare tene mogu kupiti nove bez problema

    20. 12. 2018,   14:07
  • tako se zagađuje okoliš bezveznom potrošnjom el.energije isto kao usisavači koji su a klas+++ klase isl koji troše malo struje a ne usisavaju dosta pa umjesto da s jačim brzo napravite posao imate štedljiviji a čišćenje traje 3 put duže a samim tim je i ušteda upitna!

    20. 12. 2018,   13:37