Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Sa samo dva sastojka savršeno očistite sudoper i dijelove peći

Sa samo dva sastojka savršeno očistite sudoper i dijelove peći

Stavila sam u kadu dvije rešetke iz pećnice zamotane u foliju i pustila vruću vodu, napisala je majka koja je pokrenula priču o čišćenju, a objasnila je i kako ih zadržati pod vodom

VIDEO

Majci iz Victorije, inače slikarici, dosadilo je svaki dan gubiti i par sati da iz umivaonika koji je koristila za rublje ostruže ostatke boje. Čula je za metodu čišćenja uz pomoć dva sastojka kojima se sve metalne površine može očistiti od mrlja, prljavštine i masti i to uz minimalno truda i odlučila ju je testirati.

Umivaonik je umotala u foliju, do pola napunila vodom, i dodala pet tableta za pranje suđa u perilici. Njezin je sudoper izgledao kao novi. 

- Bavim se oslikavanjem i bojanjem namještaja i mislila sam da su boje i lakovi koje koristim dobri za okoliš, da im je baza voda i da ne sadrže nikakve štetne i jake tvari koje je kasnije teško ukloniti - objasnila je ova mama u Facebook grupi gdje je napisala i kako je već mislila da je 'normalno svako jutro provesti par sati čisteći umivaonik'.

No nakon što su tablete za suđe u vodi djelovale tek pet minuta i poslije samo dvije minute laganog struganja, njen je sudoper ostao bez iti jedne fleke i onog što se činilo kao ogrebotine. 

Drugim se mamama svidjela njena ideja pa su je odlučile iskušati da pokušaju očistiti svoje pećnice, ali i kvake.
Za početak morate odvojiti svaki pomični dio pećnice. Svaki pojedinačno zamotajte u foliju, stavite ih u kadu i napunite ju vrućom vodom. Ubacite tablete za perilicu suđa. Dijelovi pećnice će ostati uronjeni u vodi. 

9 trikova kako se brzo riješiti nadutosti od blagdanskih jela
9 trikova kako se brzo riješiti nadutosti od blagdanskih jela

- Stavila sam u kadu dvije rešetke iz pećnice zamotane u foliju i pustila vruću vodu - objasnila je majka koja je pokrenula priču o čišćenju. Dodala je i da, ako one ili drugi dijelovi pećnice ostaju plutati na površini vode, neki preporučuju da na njih stavite boce gela za tuširanje ili šampona, bilo što će ih težinom potisnuti put dolje. 

- Nakon toga je lako. Na njih stavite tablete za perilicu i ostavite dva sata. Kad sam se vratila, odmah sam vidjela da na njima nema niti malo masnoće, nisam ni morala trljati - napisala je majka iz Victorije koja je podijelila i fotografije od prije i poslije čišćenja. 
Ovaj se trik, koji je tako učinkovit zbog kemijske reakcije koja se dogodi između folije i tableta za perilicu suđa, internetom proširio brzinom munje pa su se još danima javljali ljudi iz raznih krajeva svijeta koji su isto isprobali kod kuće, i ostavljali svoje pozitivne komentare i dojmove.

Neki su i dodali 'nešto svoje', da trik s čišćenjem bude još učinkovitiji. Tako je jedna žena, koja je iz pećnice izvukla sve dijelove pa čak otkačila i staklena vrata i namakala ih u kadi, napisala da u vruću vodu dodala i sodu bikarbonu, i da je ostavila predmete da se namaču dulje od dva sata. 

- Ostavila sam tri i pol sata u vodi s tabletama i sodi. Ovo je s dijelova moje peći uklonilo nekoliko godina nakupljanu prljavštinu, nikad nije bilo ovako čisto - napisala je i podijelila fotke njene pećnice i, od nedavno pomičnih staklenih vrata. 

Bizarni i brutalno skupi: Kad zvijezde pretjeraju s darovima
Bizarni i brutalno skupi: Kad zvijezde pretjeraju s darovima

Neke su žene priznale da su na početku bile malo skeptične, no sve ih je iznenadio rezultat. 

- Iskoristite što imate doma, nema potrebe za kupnjom novih proizvoda za čišćenje  - napisala je jedna, a druge su dodale da ne treba očajavati ni ako nemate 'suđericu' i tablete za nju - jer ovaj trik radi i s drugim sredstvima, poput deterdženta ili sredstva za čišćenje masnoće - dodale su. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru