Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sa stola treba maknuti ručak, šalice, CV i nepotrebne papire

MANJE JE VIŠE Obilježja političkih stranaka mogu potaknuti neželjene sukobe na poslu, a povjerljivi dokumenti dovesti do krive procjene vaših kolega pa ih ne držite na uredskom stolu

Kako biste si odradili više u manje vremena, prvo “raskrčite” svoj radni stol. 

Ako niste jedni od onih kojima urednost dolazi prirodno, odvojiti nekoliko trenutaka u danu da počistite stol, a nepotrebne stvari spremite u ladicu. Neke stvari ne biste trebali držati na stolu.

Foto: Dreamstime

Primjerice, ručak. Professor Kimberly Elsbach sa Sveučilišta u Kaliforniji zaključio je da se kreativnost mijenja ako se svako malo mijenja okruženje. Zato ostanak u istom prostoru gdje radite u vrijeme ručka “ubija” kreativnost. Niti prljave šalice kave ne doprinosi redu i skladu. 

- Uzmite minutu, dignite se od stola nakon što popijete kavu i odnesite je u kuhinju - kaže Valli Vishnubhotla, digitalni PR menadžer.

KNJIGA DANA Suosjećanje na poslu povećava produktivnost i vodi uspjehu

Vaši kolege ne moraju se zamarati vašim političkim opredjeljenjem, pa sa stola izostavite sva politička obilježja. Isto tako, na stolu ne ostavljajte ni papire vezane za neki sudski proces. Kolege bez te informacije mogu živjeti, a ako nešto krivo protumače, moglo bi se negativno odraziti na vas.

Istraživanje objavljeno u Journal of the Association for Consumer Research pokazalo je i da sama prisutnost mobitela na stolu može odvratiti pozornost. Neki uspješni poduzetnici otkrivaju da na stolu zato drže samo “dobri stari fiksni telefon” koji im štedi živce i usmjerava ih na rad, a ne uzima vrijeme. Slatkiše uklonite ako želite ostati zdravi i - vitki.

Foto: Dreamstime

Sklonite i vaš životopis. Vidljiv životopis svima šalje jasnu poruku - da tražite drugi posao, kaže Roy Cohen, poslovni trener. Ako vaš šef to vidi, možda ćete teško vratiti njegovo povjerenje. 

NE MOŽETE NE VIDJETI: Vjenčanica princeze Eugenie neodoljivo podsjeća na Meghaninu!

Komentari (9)
  • Na mom.. jednom radnom stolu, glavnom, za kojim eventualno sjedim, ne stoji ništa posebnoga. Ekrani su tu..dva "obična" i jedan za Rö. Telefoni, diktafon tastatura cvike :) pribor za napisati i jedino imam jedan sunčev system..planete koje se vrte, to mi dođe kao igračka dok razmišljam inače je prazno izuzev što ponekada naslonim noge ;) heheh, svakako ne jedem u uredu za stolom. Hahahaha...Kava se nosi odmah van, ako zaluta..

    13. 10. 2018,   15:39
  • Moj radni stol izgleda kao da je bomba pala. Više se ni ja ne uspjevam snaći. Kada ulazim u svoj ured i ugledam taj stol pun razbacanih papira i omota spisa, dođe mi da pobjegnem od stvarnosti.

    14. 10. 2018,   07:14