Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

‘Sage’ zelena - najlakše će se uklapiti u bilo koji prostor i stil

Nova hit boja za uređenje doma je 'sage' zelena ili boja kadulje. sve više zamjenjuje klasičnu bijelu boju u domovi zato jer se na nju može kombinirati bilo koja boja, najčešće boja lavande

VIDEO

Krajem prošle godine Pantone je proglasio “sage” zelenu boju kao nijansu koja će samouvjereno vladati interijerima. Riječ je o svijetlozelenoj boji s primjesama sive (boja kadulje), a paše uz gotovo svaku kombinaciju i dobrodošla je u apsolutno svaki kutak doma.  

Nova “neutralna” hit boja je sivozelena nijansa kadulje, koja polako ali sigurno zamjenjuje bijelu, bež i sivu na tronu poželjnih boja. Iako proljeće uvijek priziva pastelne nijanse, poput nježne ružičaste, sage zelena odiše jednostavnošću i čistoćom, pa nevjerojatno osvježava svaki prostor. 

Lakoća kombiniranja

Uz popularni hygge trend ruku pod ruku išlo je i skandinavsko uređenje interijera, koje također odiše jednostavnošću, bjelinom i čistoćom, a sage zelena odlično pristaje baš uz minimalističke interijere, kao i one nešto modernije. 

Porast pretraživanja i spremanja slika koje uključuju ovu boju zidova ili, za one hrabrije, cijeli komad namještaja, porasla je za čak 170 posto. 

Njena je prednost što se lagano uklapa u svaki interijer, a još se lakše kombinira s ostalim bojama. Oni manje hrabri uvijek mogu početi s detaljima u ovoj zanimljivoj boji. 

No svima je dobro poznato da manje više sve nijanse zelene djeluju vrlo opuštajuće, pa ta boja ne bi trebala ostati samo na detaljima. Ona je pojam zdravlja i čistoće, umanjuje stres i opušta. Hladnije pastelne boje poput zelene i ljubičaste čine prostor prozračnim i daju dojam urednosti, pa ništa manji efekt neće izostati ako odaberete zanimljivu sage zelenu. Odlično izgleda u kombinaciji sa sobnim biljkama, laska joj i drvo, a posebnu čar ima ako je spojite sa zlatnim detaljima. 

Iskoristite ovu ideju u kupaonici koja žudi za promjenom i iznenadit ćete se s glamuroznim izgledom. U spavaćoj sobi djelovat će opuštajuće i smirujuće, pa nije loš izbor za sve koji teško tonu u san. 

A ako želite unijeti dozu elegancije i profinjenosti u svoj dom, odaberite tamniju nijansu zelene. 

Prirodno je najljepše

Možda ste ljubitelj retrostila iz 50-ih i želite urediti svoj dom u tom stilu. Mint zelena bit će idealan izbor za to. O kojemu god stilu uređenja je riječ, različita nijansa zelene naći će svoje mjesto u njemu. Tako će, npr., svijetla boja zelene jabuke ostaviti dojam svježine i nju je najbolje koristiti u modernim prostorima.

Tapecirani namještaj i drugi tekstilni elementi na tržištu se često mogu naći u raznim nijansama zelene. Slobodno se možete poigrati s više različitih nijansi zelene u istom prostoru. Pripazite samo u kojoj mjeri ih kombinirate s drugim bojama, da ipak ne biste pretjerali. Biljke s velikim zelenim listovima u najprirodnijem će obliku unijeti zelenu boju u vaš dom i oplemeniti prostor. Nemojte ih zaboraviti.

Zelena ima širok spektar nijansi s kojima je teško pogriješiti 

Kad je u pitanju odabir tona zelene boje za određenu prostoriju, dobro je znati da će tople žuto-zelene nijanse najbolje odgovarati u kuhinji i hodniku. Hladniji plavozeleni tonovi bit će idealan izbor za spavaću sobu i dnevni boravak. Za koji ćete se omjer zelene u prostoru odlučiti, ovisi o vašem izboru. Možete obojiti sve zidove ili samo jedan, onaj najistaknutiji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća
Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda
PRONAŠLA I LJUBAV ŽIVOTA

Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda

Djevojčica s Tajlanda, koju su vršnjaci nekoć nazivali 'vučica' i 'majmunsko lice', vjerovala je da je njezino stanje neće spriječiti da pronađe sreću. Na kraju je otkrila ljubav svog života