Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Sama sam oslikala Velvet, moj veseli joga studio u Zagrebu'

'Sama sam oslikala Velvet, moj veseli joga studio u Zagrebu'
1

Vlasnica Andrea Vidas oslikanim zidovima i obnovljenim namještajem studiju je podarila poseban šarm, a najviše je ponosna na zid s prostirkama koje su svojevrsni ukras prostoru

VIDEO

Kad sam prvi put ušla u taj prostor, znala sam da je to to. Sjedila sam u tom ogromnom praznom stanu i zamišljala kamo bih što stavila. Jedna od prvih ideja bila je da ne želim prostirke imati u košarama nego da ih želim dignuti na zid i to je ispalo kao svojevrsni ukras prostora, priča Andrea Vidas, vlasnica zagrebačkog Velvet Pepper studija joge u Vinogradskoj ulici.

Za studio je prije pet godina namještaj rađen po mjeri, no kad je prijateljica dečkove bake prodavala stan, Andrea nije dvojila uzeti koji komad namještaja.

- Iako to nije bio plan, uzela sam skoro sve. Obnovila, obojila, tapecirala i na kraju to je bilo to, nešto što sam oduvijek željela, malo šareniji studio u kojem su stare komode dale poseban šarm, pomalo kućnu atmosferu - kaže Andrea.

Neke komode poslužile su kao kuhinjica u ulaznom dijelu, a neke kao spremište za rekvizite, kao plava komoda u glavnoj shali (prostoriji za vježbanje).

- Ne volim da su rekviziti razbacani uokolo, pa smo u nju spremili ciglice, remenje, ljuljačke, svile, bolstere - kaže Andrea, po struci modna dizajnerica. Sama je oslikala zidove studija, koji oduševljavaju sve posjetitelje.

- Znala sam otprilike što bih stavila za zidove u glavnoj shali. To su Ganesh, slon koji ima izuzetno bitnu simboliku, te uklanja prepreke, Shiva, koji uništava sve što ne valja, te Lakshmi, božica obilja, plemenitosti i blagostanja - objašnjava nam Andrea.

Znala je da želi i Budu, a ostatak je došao naknadno...

- Slušala bih muziku i gledala u prazan zid dok mi ne bi pala ideja na pamet. Nekad je išlo brzo, a nekad baš i ne. Najteža odluka nakon svega mi je bila bojiti slike ili ne. Najdraža tehnika su mi drvene olovke. Uvijek prvo crtam njima, sve sjene, prijelaze, pa na kraju bojim - kaže.

Prostirke, ukras i alat za vježbanje

Žena od koje sam uzela stare komade namještaja znala je da ih obožavam renovirati, kaže Andrea. Savršeno su se uklopili u prostor, kao i “moderan” zid s prostirkama.

Svlačionica za djecu i oslikani zidovi

Artistički dio mi je vrlo važan, a obožavam oslikavati zidove i to radim odmalena, govori modna dizajnerica Andrea. Svi komadi namještaja su obnovljeni, oslikani i tapecirani šarenim materijalima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku