Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Samo profesionalci zaista znaju kako se kuhaju jaja

Samo profesionalci zaista znaju kako se kuhaju jaja
1

Ljuska jajeta zadržava toplinu i ono se “kuha” čak i nakon što ga skinete sa štednjaka. To je tek jedna od lekcija poznatih profesionalaca

VIDEO

Sredina žutanjka savršeno kuhanog jajeta vlažna je i meka, a zelena “aureola” oko njega znak je da je jaje prekuhano. Tako glasi prva lekcija francuskih kulinarskih majstora. Želite li obična kuhana jaja pretvoriti u gastronomsku deliciju, trebat će vam veliki lonac u kojem se jaja slobodno “šeću”. Tako ćete spriječiti pucanje ljuske pri visokim temperaturama i curenje bjelanjka. Jaja treba, jedno po jedno, žlicom stavljati u kipuću vodu, a gotova su nakon osam minuta. Potom ih treba isprati hladnom vodom, koja će spriječiti daljnje kuhanje. Ljuska jajeta zadržava toplinu i ono se “kuha” čak i nakon što ga skinete sa štednjaka. Pripremate li kajganu, maslac na kojem ćete je peći ne smije ključati jer će se tada sirova jaja lijepiti za tavu. Smjesu za kajganu treba posoliti prije pečenja, a nakon što jaja potamne, treba umiješati tri-četiri žlice vrhnja za kuhanje. Ako je riječ o omletu, on mora biti žućkast, a poslužujete ga presavijenog, i to na ugrijanom tanjuru jer se brzo ohladi. Tijekom pečenja rubove odvajate drvenom špatulom jer bi metalna mogla izazvati napuknuća. Nakon što na sredini omleta ostane mala vlažna mrlja, okrenite ga.
>>>Jača slanost “izvlači” okus tjestenine pri kuhanju, kažu talijanski kuhari. Idealno slana voda za kuhanje tjestenine ima okus mora. Nakon što voda počne ključati, dodajte tjesteninu i kratko je promiješajte, što će spriječiti lijepljenje. Prije posluživanja pomiješajte je s malo maslaca.
>>>Za savršen pire potrebno je šest srednje velikih krumpira, 3/4 šalice vrhnja za kuhanje, 50 grama maslaca i žličica soli. Nakon što krumpiri omekšaju, ali se ne smiju raspadati na dodir, ocijedite ih i vratite na vatru te umiješajte maslac i zagrijano vrhnje za kuhanje pa zgnječite.
>>>Vrhnje za kuhanje jelima daje kremastu strukturu, a može zamijeniti maslac u umacima, juhama i pireu. Ako se prije dodavanja zagrije, razrijedit će pregusta jela. Isto vrijedi za slatko vrhnje, koje se dodaje slasticama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru