Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Savjeti kako količinu otpada u kućanstvu svesti na minimum

Komentari (11)
 • Čim neki proizvod otpakiramo ili potrošimo, jednostavno ga bacimo, ne pitajući se što se događa s tim smećem. A zašto bi se pitao. Moje je da smeće bacim u kantu ili odgovarajući spremnik ukoliko ga imamo postavljeng na dostupno mjesto. Ne treba zaboraviti da odvoz smeća PLAĆAM svaki mjesec. Da li će ga kasnije tko reciklirati,zakopati,odvesti u drugu županiju nije moja briga. Na to ne mogu kao pojedinac utjecati. U Hrvatskoj je sa smećem i otpadom kaos kojeg nesposobni političari ne mogu i ne žele riješiti.

  8. 9. 2019,   17:13
 • Zar mi nemamo visokoškolovane osobe koje bi se trebale brinuti za zakone, proizvodnju i način distribucije do potrošača, kvalitetu, način zbrinjavanja otpada itd., a mi se tome samo prilagoditi. Zar ne treba početi od uzroka, a ne samo djelomično i to ponegdje nastojati rješavati posljedice. Zašto običan čovjek mora popravljati i ispravljati bilo što poslije tih visokoškolovanih osoba? I zašto se običnog čovjeka krivi uvijek za nešto pa nas se savjetuje kao da smo priglupi i ne znam što sve ne. Usmjerilo se na plastične bočice, a baš one se vraćaju natrag. Ili samo te vrećice, a sve ostalo zamotamo u plastiku? Usmjerite se na izvor problema, a ne na nas.

  8. 9. 2019,   18:08
 • Apsolutno je zapanjujuce kako se prozvodjaci u ovom lancu uopce ne spominju...

  8. 9. 2019,   18:03
 • mislim da bi proizvođaci mogli malo paziti , kupis zapakirane cokoladice i jos svaka za sebe je zapakirana

  8. 9. 2019,   18:15
 • Eto, ja ne koristim kondome vec 5 godina, ženu boli glava od plastike.

  8. 9. 2019,   19:54
 • Ta si je dala mašti na volju! Kao da živi na Mjesecu, a ne na Zemlji.

  8. 9. 2019,   18:20
 • slažem se da treba odvajat odpad ali također bi trebalo to i omogućit ljudima,svako mjesto u Hrvatskoj ima drukčije rješeno odvoz smeća npr moje mjesto ima velike baje a općina do moje ima svaka kuća jednu kantu što je pokazalo niz manjkavosti,postoji više vrsta odpada a kod mene 2 baje za boce i ostali odpad i kako da ja razvrstam,cijene samo rastu a ništa se ne poduzima.

  8. 9. 2019,   18:08
 • Prekomjernoj potrošnji je lako stati na kraj. Smanjiti proizvodnju, kupovnu moć, ograničiti količinu kupnje bonovima i točkicama. Zar nije tako bilo prije 70ak godina i više, i bilo je puno manje smeča.

  8. 9. 2019,   22:41
 • Izmisljavanje tople vode. Uz juri na posel, s posla, kuhaj, peri, spremaj jos i filozofiranje. Kolko dan ima sati?

  8. 9. 2019,   17:26