Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Savršene naočale prema obliku vašeg lica - izgledat ćete super

Savršene naočale prema obliku vašeg lica - izgledat ćete super

Ako nosite naočale za vid sigurno ste imali problema s nalaženjem pravih i odgovarajućih okvira koji dobro pristaju. Pomoću oblika lica možete odrediti koji oblik vam najbolje odgovara

VIDEO

Ako imate okruglo lice

Ovaj oblik lica je širok koliko i dugačak, a najširi je kod ušiju. Takvo lice imaju Selena Gomez, Kelly Clarkson ili Mila Kunis. Ako imate zaobljeno lice, pravokutniji oblik naočala je za vas. On će dodati oštrinu, istaknuti jagodice i općenito će vaše lice izgledati konturirano. Važno je isprobati nekoliko stilova kako biste pronašli naočale koje se savršeno uklapaju.

Čuvar vida: Šešir će smanjiti prodor UV zraka za 30 posto
Čuvar vida: Šešir će smanjiti prodor UV zraka za 30 posto

Ako imate lice u obliku srca

Ovaj oblik je često zvan najboljim oblikom za žene, jer ovaj oblik uključuje užu bradu koja se širi duž jagodica do punijeg čela. Poznate osobe s ovim oblikom lica su Michelle Pfeiffer, Jennifer Love Hewitt, Claudia Schiffer i Naomi Campbell. Nedostatak ovog oblika lica je u tome što mnoge sunčane ili obične naočale mogu nadvladati crte lica.

Zato stručnjaci preporučuju da one uvijek budu klasične i jednostavne. Najbolji okvir za ovaj oblik je onaj s malo zaobljenim okvirima ili okruglim linijama. Primjerice, oblik mačjih oči odlično pristaje.

Pilar Rubio Launches New Multiopticas Glasses Collection - Madrid

Ako imate ovalno lice

Ljudi s licem u ovalnom obliku imaju sreće što se tiče odabira odgovarajućeg okvira naočala zbog ravnoteže između čela, obraza i brade. Zato mogu bez problema odabrati i velike okvire. Slavni ovalnog oblika lica su Selma Hayek, Julianne Moore, Tine Fey, Kate Middleton i Jessice Alba. Širina i razmjera naočala lijepo će uravnotežiti dužinu simetričnog oblika lica.

Ako imate četvrtasto lice

Poznate osobe četvrtastog lica su Sandra Bullock, Demi Moore, Rosario Dawson i Angelinu Jolie. Oni su dokaz da pronalazak pravih okvira naočala može stvarno biti izazov. Uz linije koje su već definirane, istaknute i često vrlo simetrične, određeni okviri mogu samo produbiti oštrinu lica, umjesto da ga omekšaju.

Prvi odabir su ipak pravokutne naočale s tamnim okvirom koje će naglasiti kuteve vašeg lica i stvoriti sklad. No, da biste ublažili neke kutove, možete uzeti blago zakrivljene rubove, što će pridonijeti ženstvenosti.

Set of different woman face types vector illustration character shapes girl makeup beautiful female

Ako imate izraženu čeljusnu liniju

Victoria Beckham, Hillary Swank i Olivia Wilde su slavne cure koje mogu uvijek uzeti avijatičarski oblik naočale, jer on komplimentira oblik njihovog lica. Avijator ili drugi lagano zakrivljeni oblici smanjuju naglašenost čeljusti, stvarajući ravnotežu i odvlačeći pažnju s čeljusti. Ako pak želite naglasiti svoju donju polovicu lica onda nosite one u obliku pravokutnika.

Ako imate veliko čelo

Celebrityji poput Tyre Banks, Christine Ricci, Rihanne i Ume Thurman imaju dosta naglašena čela. U tom slučaju rješenje su veliki okviri. Iako se može činiti kontradiktornim usklađivati veličinu naočala s veličinom vašeg čela, to ipak nije tako.

Da biste zakamuflirali veliko čelo i skrenuli pozornost na na neku drugu karakteristiku ili detalj na vašem licu onda uzmite prevelike naočale jer će one naglasiti vaše područje oko očiju i ono će postati dominantan element na vašem licu, umjesto čela.

Ako imate malo lice

Za malo lice je najteže odabrati okvir jer čak i naočale normalne veličine mogu nadvladati karakteristike vašeg lica. No, pokušajte s naočalama s bez okvira ili one s okruglim oblikom.

Signali da probava ne radi kako treba i hrana koja može pomoći
Signali da probava ne radi kako treba i hrana koja može pomoći

Ako vaše lice ima oštre crte lica

Većina modela ima izražene crte lica, što ih čini izrazito fotogeničnima na određenoj rasvjeti i u raznim pozama. Međutim, te iste istaknute crte lica se mogu različito odraziti u stvarnom životu  Ako imate takav oblik lica, onda je na vama da odaberete što na vašem licu želite istaknuti. 

Možete odabrati naočale s metalik okvirima ili uzeti one s minimalno oblim okvirom da biste unijeli mekoće na vaše oštre crte lica. Nemojte nikako ići s previše zakrivljenim okvirima jer će narušiti sklad i stvoriti neravnotežu na licu, piše Reader's Digest.

Pokretanje videa...

00:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'