Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Savršeni za ljeto: Napravite same balzam ili sjajilo za usne

Savršeni za ljeto: Napravite same balzam ili sjajilo za usne

Ako volite ljeti nositi različita sjajila za usne, onda je ovo idealna ideja za vas. Kod kuće možete lako napraviti prirodne balzame za usne koje ćete obožavati

VIDEO

Ako želite napraviti vlastiti balzama za usne, bacite se na posao jer je stvarno lako i vrlo korisno. Znate koji su sastojci u njemu, možete kontrolirati miris i boje, a kada vam ljudi daju kompliment na lijepim i mekim usnama, možete se pohvaliti da ste vi kreator tog balzama za usne.

Možete napraviti šest različitih nijansi balzama koristeći prah od kurkume i cikle. Oni nisu samo za boju, već su odlični kao antioksidansi i imaju protuupalne učinke. Ključni sastojak u ovim balzamima je prah od cikle, a njega isto tako možete napraviti sami.

Dvije godine nije oprala kosu sa šamponom: Kosa mi je super!
Dvije godine nije oprala kosu sa šamponom: Kosa mi je super!

Za izradu ovih balzama možete koristiti i eterična ulja, a tek se onda poigrati s pigmentima. Ako pak želite da vaši balzami budu bez mirisa, preskočite dodavanje eteričnog ulja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sastojci: 

1 žlica pastila pčelinjeg voska, 1 žlica shea maslaca, 2 žlice kokosovog ulja, 1 žlica ricinusovog ulja, 25 kapi eteričnog ulja paprene metvice, 1 žličica jestivog glitera, mljeveni prah kurkume, svježa cikla

Potrebni alati: 

dupla posuda za zagrijavanje sastojaka, štapići za miješanje, male posude s poklopcima, folija za pecenje, pergamentni papir, ribež, vilica, aparat za mljevenje kave / začina ili malter i tučak

Prvi korak: Prikupite sve materijale

Većinu ovih sastojaka i alata možete naći u trgovinama. Važno je da koristite svježu kurkumu. A što se tiče cikle, bilo bi dobro da koristite rukavice jer rukovanje s ciklom može izgledati uvijek izgledati zastrašujuće. No, malo sapuna i tople vode brzo će to očistiti.

Drugi korak: Osnovna baza

Kako biste dobili dovoljno mješavine za tri balzama, u duplu posudu ubacite pola žlice pčelinjeg voska, pola žlice shea maslaca, 1 žlica kokosovog ulja i pola žlice ricinusovog ulja i kuhajte na pari.

Otapanje će potrajati neko vrijeme, pogotovo za pastile od pčelinjeg voska. Promiješajte smjesu kako toplina bolje strujala.

Kada više nema grudica i smjesa je glatka, balzam je gotov. Ako se koristi takav kakav je, imate običan balzam za usne, koji je također divan! Ulijte ga u posudicu kako biste ga mogli praktičnije koristiti.

Treći korak: Jednostavni svjetlucavi balzam

Da biste dobili vrlo lijep i svjetlucav balzam, dodajte malo jestivog sjaja u otopljenu osnovnu bazu za balzam. Promiješajte štapićem, i dodajte ga još ako volite više sjaja. Možete dodati i malo eteričnog ulja za ugodan miris,10-13 kapi dovoljno je za tri kutijice balzama.

Četvrti korak: Balzam od kurkume

Dodajte malo praha kurkume u rastopljenu smjesu za balzam i dobro promiješajte. Dobro promiješajte da nema grudica od kurkuma praha. Gotovu smjesu ulijte u posudicu.

Ako želite jarko žutu boju, koja izgleda kao breskva, dodajte malo više kurkume.

Zaštita: Balzami usne njeguju i čuvaju od opasnog UV zračenja
Zaštita: Balzami usne njeguju i čuvaju od opasnog UV zračenja

Peti korak: Kako napraviti prah od cikle?

Zagrijte pećnicu na 95°C stupnjeva i ogulite ciklu. 

Postavite foliju za pečenje s pergamentnim papirom u protvanj. Zatim počnite ribati ciklu na taj papir. Ciklu dobro raširiti tako da se ne zadržava vlaga. Tako naribanu ciklu stavite u pećnicu i pecite oko 40 minuta i raširite je vilicom svakih 10 minuta.

Posljednjih 20 minuta otvorite vrata pećnice. To će joj pomoći da se osuši kako bi bila dovoljno hrskava da se samelje. Kada se potpuno osuši, izvadite ciklu iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Prenesite osušenu ciklu u mlin za kavu ili začine. Smrvite ju dok se ne pretvori u najfiniji prah. Uživajte u prekrasnom pigmentu!

Napomena: Čuvajte ovaj prah u spremniku na hladnom i suhom mjestu.

Fotolia

 

Šesti korak: Baza za balzam, drugačija verzija

Dodajte sve osnovne sastojke (pola žlice pčelinjeg voska, pola žlice shea maslaca, 1 žlica kokosovog ulja), no nemojte dodati ricinusovo ulje i eterično ulje u posudu za kuhanje na paru.

Pustite da se svi sastojci otope u potpunosti. Kada su se otopili, umiješajte u pola žlice ricinusovog ulja i 10-13 kapi ulja paprene metvice.

Sedmi korak: Rozi balzam od cikle

Dodajte oko pola žličice praha cikle u rastopljeni balzam. Dobro promiješajte i po želji dodajte jestivi sjaj. Ulijte u posudu, ohladite i zatvorite.

Osmi korak: Breskvasti balzam

Ovaj balzam ima jednaku količinu praha od cikle i kurkume. Možete igrati s količinama praha ovisno o nijansi koju želite. Možete dodati i malo više glitera kako bi se doista sjajili. Za kraj samo ulijte smjesu u posudu, ohladite i zatvorite.

Deveti korak: Tamnija nijansa balzama od cikle

Ako želite tamniju nijansu balzama, samo stavite malo više praha od cikle. Smjesa će se brže i finije sjediniti ako ju ponovno stavite na vatru te lagano grijete i miješate istu, piše Instructables.

Deseti korak: Uživajte u svojem setu balzama!

Ova vrlo jednostavna priprema donijet će vam mnoštvo različitih vrsta balzama, a uštedjet ćete mnogo. Uživajte u svojim vlastitim ručno rađenim i hranjivim sjajilima za usne.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru