Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Savršeno cvijeće za savršenu priliku šalje željenu poruku

Savršeno cvijeće za savršenu priliku šalje željenu poruku
1

Iako su ruže sinonim za ljubav, karanfili se ponovno vraćaju "u modu", posebno oni drugačijih boja. Orhideje su idealan odabir za nešto elegantnije i otmjenije dame

VIDEO

Cvjećari će ponovno zadovoljno trljati ruke, jer bez obzira na izbor i cijenu, Valentinovo je uz Majčin dan blagdan kad prodaja cvijeća ide najbolje. Želite li dobiti ono što uistinu plaćate, cvijeće nije dobro kupovati u zadnji tren. Prvi važan korak kod kupovanja cvijeće je odlučiti kakav dojam želite ostaviti. 

Ako je ona ljubav vašeg života i najvažnija na svijetu vi ćete se potruditi da ju impresionirate. Najvažnije kod cvijeta je da je dostupan u vrijeme blagdana i upravo zato cvjećari oko Božića imaju pune ruke posla kako bi zasadili milijune ruža. Današnje ruže su daleko veće i jače od onih prije deset godina, a i traju duže.

Simbol ruže

Darivanje ruže označava istinsku ljubav, osim žutih koje simboliziraju ljubomoru. Crvene ruže poručuju strast, poštovanje i ljubav, dok roze govore o milosti, prijateljstvu i radosti. Bijele ruže kao dar šalju poruku dostojnosti.

Karanfil kao zamjena za ružu

Postoji vrlo veliki izbor atraktivnog cvijeća pa iako su ruže su sinonim za zaljubljene, vrlo popularan dar je i crveni karanfil. Zahvaljujući prekrasnim novim bojama i oblicima ponovno su u modi. 

Orhideje su se vratile

Iako su orhideje puno popularniji dar za Majčin dan, cvijet sa osam do 12 cvjetova na stabljici je pravi dokaz elegancije za svoje omiljene dame. 

Što boja cvijeća može poručiti?

Prava je istina da se sa cvijećem na Valentinovo ne može pogriješiti jer je lijepo, senzualno, romantično i savršen je način za reći volim te. Ali kod odabira cvijeća treba obratiti pozornost na njegovu boju, jer svaka boja ima svoje tradicionalno značenje.

Crvena

Cvijeće crvene boje je očigledan izbor za romantične prigode kao što je Valentinovo. Crveno predstavlja ljepotu, hrabrost, ljubav te strast, što čini takav cvijet savršenim da rasplamsa vaš odnos.

Ružičasta

Dok crvena simbolizira strastvenu ljubav, ružičasta označava nevinu ljubav. Lijepo, delikatno ružičasto cvijeće simbolizira milost, sreću i mladost, stoga ako je vaš odnos tek na početku, ovo je savršen dar. Krizanteme, engleske ruže i azijski ljiljani idealni su dar.

Narančasta

Obično se narančasto cvijeće ne povezuje s ljubavlju, ali ono također može izraziti toplinu, želju i strast, zahvaljujući svojim jarkim nijansama.

Ljubičasta

Stoljećima je ljubičasta bila poznata kao carska boja koja je izražava dostojanstvo, ponos i uspjeh. Iako ljubičasto cvijeće više simbolizira prijateljske čestitke, označava i ljubav na prvi pogled, pa ga možete poslati ljudima kojima želite pokazati da vam je stalo.

Boja lavande

Kao i ljubičasta, boja lavande predstavlja milost i ženstvenost, ali je više sofisticirana i elegantna. Cvjetovi boje lavande su najbolji izbor za dar majkama da im pokažete da još uvijek mislite da je lijepa. 

Žuta

Žuta je boja sunca i predstavlja sve što je radosno, sretno i novo. Suncokret je idealan cvijet da razveselite najbolje prijatelje i pokažete im koliko vam je stalo.

Plava

Plavim cvijećem možete izraziti svoje simpatije, reći oprosti ili ublažiti bol onima kojima se dogodilo nešto loše.

Bijela

Bijelo cvijeće znači čistu nevinost, a izražava poštovanje i eleganciju. Bijela boja je povezana s vjerskim prigodama kao što su vjenčanje, krštenja i sprovodi.

Zelena

Budući da zelena boja utjelovljuje prirodu, ona označava zdravlje, sreću, optimizam i obnovu. Buket zelenog cvijeća savršen je način za čestitku te zaželjivanje sreće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam