Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Savršeno jasna želja dovući će u vaš život baš ono što trebate

Savršeno jasna želja dovući će u vaš život baš ono što trebate
1

Postoji li cilj kojemu stremite, zapišite ga sa svim pojedinostima koji vam padnu na um. Svakoga dana čitajte popis i dopunjavajte ga. Usredotočite se na pojedinosti

VIDEO

Prilično je zabavno ostvarivati nemoguće, svojedobno je rekao Walt Disney, čovjek čija nepresušna mašta nije prezala pred krutim pravilima “ozbiljnoga svijeta odraslih”. Čvrsto vjerujući u misao: “Što možeš sanjati, to možeš i učiniti”, Disney je vlastitu misaonu igru i živio izgradivši čudesan svijet mašte u kojemu i danas caruje vječno djetinjstvo. Da je, uporno slijedeći svoju viziju, bio posve u pravu, slažu se i suvremeni treneri umijeća življenja. Oni tvrde kako se snovi itekako mogu ostvariti, no prvo treba preusmjeriti tijek misli. 

Umjesto da se fokusirate na ono što trebate učiniti, savjetuju, koncentrirajte se na osobine koje će u vaš život privući ono o čemu intenzivno maštate. Postoji li cilj kojemu stremite, zapišite ga sa svim pojedinostima koji vam padnu na um. Svakoga dana čitajte popis i dopunjavajte ga. Usredotočite se na pojedinosti i vizualizirajte ih. 

Savršena jasnoća onoga što želite odskočna je daska koja misli odašilje daleko od nesigurnosti i strahova te ih pretvara u realne slike čije je ostvarenje nadohvat ruke. Nakon što jasno definirate iskustvo koje želite, budite otvoreni prema mogućnostima koje mogu nastati. Umjesto na cilj, usredotočite se na ono što se krije iza  njega i zapitajte se zašto želite baš to. No kako bi se pokrenuo tijek ostvarenja želja, fokus ne smije biti krut i fiksiran nego mek i fluidan, ističu stručnjaci. Jedino tako će se prilagođavati okolnostima.

Sreća će se sama dokotrljati

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jasne, sigurne i ispravno odaslane misli glavno su oruđe za ostvarenje snova, tvrde treneri umijeća življenja. No krut i neprilagodljiv način razmišljanja katkad donosi posve drukčije rezultate. Stoga je, napominju, najvažnije “opustiti” stege fokusa te ga učiniti prilagodljivim svim životnim uvjetima i situacijama. Za ostvarenje snova, uz fokus, potrebna je i sreća. Prihvatite li da je zaslužujete, stvari će se u pravome smjeru “zakotrljati” same od sebe, objašnjavaju. 

I “čuda” su realan dio života

Uvijek očekujte najbolje. Intenzivno razmišljajte o onome čemu stremite te vjerujte da ćete to postići jednostavno i posve prirodno. Energija žustro slijedi fokus pozornosti, napominju stručnjaci. Usredotočite li se na stvaranje, a vaše misli “klecaju” pred neuspjehom, upravo ćete njega i privući. Stoga je najpreporučljivije slijediti izreku: “Očekujem čudo”. Uz samouvjerenost te siguran i pozitivan stav, i “čuda” su nerijetko sasvim realan dio života. 

Zahvalnost vodi k cilju

Podsvjesna negativna energija lako blokira racionalne odluke i akcije. Kočnice pozitivnih razmišljanja često su posve neracionalne. Osvijestite li ih, brzo će ispariti i osloboditi um. Budite iskreni prema sebi. Zapitajte se: “Kako ću privući ono što zaista želim?” Odgovor je: “Izbacite sva nepotrebna razmišljanja koja vas blokiraju”. I najvažnije, budite zahvalni na svemu što dobijete. Zahvalnost je jedna od glavnih karika teorije privlačenja onoga što zaslužujete. Počnete li gledati okolnosti pozitivnije, i one će postati bolje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje