Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Saznala da ima neizlječivi rak i sama sebi napisala osmrtnicu

Kada je saznala da ima neizlječiv i rijedak rak, Kanađanka je odlučila odustati od liječenja i kemoterapije te proživjeti preostale dvije godine života punim plućima, a napisala je i svoju osmrtnicu

Bailey Jean Matheson iz Halifaxa u Kanadi je u siječnju 2017. godine dijagnosticiran rijedak i neizlječiv rak glatkog mišića - leiomiosarkom. Imala je bolove u želucu koje liječnici nisu mogli objasniti, a rak joj je dijagnosticiran tek kad je pronašla kvržicu u trbuhu. 

Liječnici su se nadali da će ukloniti tumor zračenjem, ali liječenje ga nije uspjelo smanjiti, a operacija je bila previše rizična. Bailey je mogla probati s kemoterapijom, ali su liječnici vjerovali da joj to neće spasiti život. Predvidjeli su joj dvije godine života, a ona ih je odlučila provesti na najbolji mogući način.

Putovala je u 13 zemalja uključujući Irsku, Englesku, Norvešku, Meksiko, Francusku, Maroko, Grčku i Španjolsku. Također je otišla na dva live nastupa svoje omiljene grupe - Coldplaya.

SLUČAJNO OTKRILA Zbog bola u trbuhu masirala si je trbuh i našla kvržicu na dojci

Bailey je, osim toga, sama napisala i svoju osmrtnicu. Preminula je 5. travnja, a njezina osmrtnica je nedavno objavljena. Evo što je sve napisala:

- 35 godina se možda neće činiti dugim, ali bile su prokleto dobre! Za moje roditelje, hvala vam što ste podržavali mene i moje odluke tijekom mog života. Sjećam se da je moja mama govorila da bi gubitak djeteta bio najteži gubitak kroz koji roditelj može proći.

Moji roditelji su mi dali najveći dar podupirući moju odluku da odustanem od kemoterapije i dopustivši mi da proživim ostatak života onako kako sam vjerovala da trebam. Znam koliko im je teško bilo promatrati kako prestajem s liječenjem i dopuštam prirodi da donese odluku. Zbog ovoga vas oboje volim još više.

Svojim prijateljima, s obzirom da sam bila jedinica, uvijek sam cijenila svoja prijateljstva više od ičega jer nisam imala braće ni sestara. Nikada nisam mislila da mogu voljeti svoje prijatelje još više, ali prolazeći kroz sve ovo uz vašu bezuvjetnu ljubav i podršku, učinili ste nešto što je inače teško podnošljivijim i mirnijim. Hvala vam i sve vas jako volim.

Za mog Brenta, došao si u moj život samo tri mjeseca prije moje dijagnoze. Nisi imao pojma u što se upuštaš tog dana kad si preko ekrana prstom prešao udesno. Nisam mogla tražiti boljeg čovjeka koji bi bio uz mene na svim avanturama, sastancima, uz sve smijehove, suze i slomove. Ti si nevjerojatna osoba i svatko u tvom životu je tako sretan što te poznaje. Volim te više nego to riječi mogu opisati.

Preživjeli su me moji voljeni roditelji Wendy (Foxwell) i Sandy (John Alexander); moj nevjerojatan i brižan dečko Brent Andrews i obitelj; moji divni kućni ljubimci Rosella, Cat, Peyton (Boo Boo) i Harley; moja velika grupa prijatelja; moja teta Sharon MacIntyre i obitelj; moja teta Paulette Novacco i obitelj; i moj ujak Ted Foxwell i obitelj.

JAKO TUŽNA PRIČA 'Muž je umro dan nakon našeg vjenčanja, srce mi je slomljeno'

Hvala vam na podršci, donacijama, prikupljanju sredstava, hrani, porukama i pozivima tijekom protekle dvije godine. Meni je to bio cijeli svijet.

Posebno hvala mojim tetama Sharon i Paulette što su me podržavale i hvala mojim liječnicima, mom timu za palijativnu skrb, svim mojim medicinskim sestrama, mom socijalnom radniku i East Coast Naturolpathic.

BILA JE NEPOKRETNA Majka petero djece sa 340 kila pala na 69 i opet naučila hodati

Umjesto cvijeća, možete dati donaciju Melanies Way-u ili Young Adults Cancer Canada. Detalji o proslavi mog života slijedit će kasnije. 'Ne shvaćajte male stvari toliko ozbiljno i živite malo' - zaključila je Bailey, prenosi Cape Brenton Post.

Komentari (6)
  • Život je jedno veliko sranje. Toliko. U svojem kratkom životu potrudite se da više vremena pokušate razumjeti druge nego da se beskonačno prepirete s njima. Sretno svima. Ne dajte da vam bolest ukaže na ono što ste izgubili.😉

    2. 7. 2019,   19:25
  • Nitko od nas ne zna hoće li se sutra probuditi, a mnoge bolesti imaju suptilne simptome pa se mnoge bolesti otkriju tek kad su već daleko odmakle i kad je mala mogućnost za ozdravljenje tako da treba živjeti svaki dan kao da ti je zadnji jer će jednom i biti.... Vjerujem da je umrla u miru i sretna, počivala u miru.

    2. 7. 2019,   22:41
  • Barem je umrla sretna i bez imalo straha

    2. 7. 2019,   19:19