Obavijesti

Lifestyle

Komentari 72

Sedam dijelova tijela koji se u predigri ne bi smijeli ignorirati

Sedam dijelova tijela koji se u predigri ne bi smijeli ignorirati

Na donjem dijelu leđa se nalazi skupina sakralnih živaca koji vode ravno u vaginu žene. Stimulacija ovog dijela masažom može izazvati trenutačni orgazam. Unutrašnju stranu bedara ostavite za kraj...

VIDEO

Fantastično je kad čovjek zna što u krevetu funkcionira za njega i za partnera. Ali, ako se držite samo tih erogenih točki one će se s vremenom desenzibilizirani i više neće pružati užitak, objasnila je seks terapeutkinja Lori Buckley iz Pasadene u SAD-u za britanski Cosmopolitan.

Kako bi se i dalje uživalo u seksu, potrebno je istraživati svoje tijelo i tijelo partnera, a pet stručnjakinja savjetuje koja mjesta na tijelu treba dodatno istražiti i zapaliti staru strast u spavaćoj sobi.

1. Pubična kost ili perineum

Dreamstime

Stručnjakinja za tantričke masaže iz New Yorka, Genevieve Duarte, savjetuje da se masaža započne na mjestima koji su u neposrednoj blizini spolnih organa.

- Stimulacija tih dijelova tijela, poput pubične kosti ili perineuma (dio između penisa i anusa) može otvoriti puno erotskog potencijala. Masaža perineuma s dva do tri prsta, dok drugom rukom držite njegov penis uspravno, je jako napaljujuća - objašnjava Duarte.

'Drski vodič' za žene koje žele proširiti seksualne horizonte...
'Drski vodič' za žene koje žele proširiti seksualne horizonte...

2. Jako osjetljivi rub usnica

Bukalni živac, koji se nalazi oko rubova ustiju ima veliki neiskorišten potencijal za erotsku simulaciju partnera. 

- Ovo područje je izrazito osjetljivo na dodir, ali često ignorirano jer se većina ljudi pri ljubljenju usredotoči na srednji dio usnica. Ako palcem lagano prođete rubom usta (kao na primjer da stavljate olovku za usne), osjetit ćete škakljanje - izjavila je klinička seksologinja Rachel Ross.

- Prilikom ljubljenja nije cilj oblizati rubove usta, to bi bilo čudno, nego treba ljubiti partnera kao i inače, a potom vrhom jezika prijeći po gornjem rubu usne. Povucite se i ponovo ga poljubite - objašnjava dr. Ross.

3. Bradavice

Dreamstime

Patti Britton, klinička seksologinja iz Los Angelesa i autor knjige The Complete Idiot's Guide to Sensual Massage, objasnila je vrijednost igre s bradavicama.

- To stoji i za žene i za muškarce. Štoviše, možete mu pokazati točno ono što vam se sviđa na način da se vi igrate s njegovim bradavicama - objašnjava.

- Njihove bradavice su neistražen teritorij, erogena zona s kojom nisu eksperimentirali. Lagano ih ulovite svojim jezikom, uštipnite, ugrizite ili napravite što god napaljuje vašeg partnera - izjavila je Britton.

Kako do višestrukih orgazama? Sedam odličnih savjeta za žene
Kako do višestrukih orgazama? Sedam odličnih savjeta za žene

4. Točka između vrata i ključne kosti

Cijelo područje između čeljusti i ramena je velika erogena zona, ali postoji jedna točka koje će izazvati više erotskog poticaja od svih drugih.

- To je mala točka u kojoj se vrat povezuje s ključnom kosti. Koža je na tom mjestu tanja, i ispod nje nema toliko masnog tkiva, pa je jači osjet - kaže doktorica Leah Millheiser, ravnateljica ženske seksualne medicine u Stanford Medical Center. 

- Kombinacija topline i dodira opušta tijelo. Osim toga, kad vas vaš partner dotakne na tom mjestu, cijeli prsni koš postaje osjetljiviji, uključujući i vaše grudi, što povećava užitak - objašnjava Buckley.

5. Sa strane torza

Od donjeg ruba rebara do kukova se proteže snažan živac koji, kada se stimulira, utječe izravno na vaš klitoris i partnerov penis. 

- Kada dodirnete ovo područje, refleksno se kod muškaraca i žena grče mišići zdjelice, što povećava uzbuđenje - kaže dr. Ross.

- Ovo je mjesto na kojem možete biti malo grublji, budući da je čvršće od drugih mjesta na tijelu. Započnite s jedne strane torza, lagano milujte rukom ili nježno ljubite pa pređite na drugu stranu. Možete i lagano grickati polako se spuštajući prema kukovima - nastavlja dr. Ross.

Iz osvete sam zavela dečkovog oca, sada ga se ne mogu riješiti
Iz osvete sam zavela dečkovog oca, sada ga se ne mogu riješiti

6. Donji dio leđa

Na donjem dijelu leđa se nalazi skupina sakralnih živaca koji vode ravno u vaginu žene. Stimulacija ovog dijela masažom može izazvati trenutni orgazam. 

- Najbolje je početi masažu s lopaticama. Spuštajte se niz leđa laganim kružnim pokretima, a na donjem dijelu leđa smanjite pritisak i nastavite masirati radeći sve manje krugove. Ovo područje je jako osjetljivo na dodir i najlaganiji dodir će ženi pružiti zadovoljstvo - objašnjava dr. Ross.

7. Unutrašnja strana bedara

Fotolia

- Na bedrima se nalazi ilioingvinalni živac koji je nevjerojatno osjetljiv na dodir. Prvo poližite prst, jer vlažnost povećava stimulaciju, i počnite od polovice bedra lagano unutarnjoj stranom pomicati prst prema vagini. Zatim isti taj put ponovo pređite jezikom, lagano provocirajući svoju partnericu - kaže Buckley.

- Ondje je koža osjetljiva stoga je bitno pratiti reakcije partnerice, ako se trza i vidite da ju to škaklja prijeđite na malo grublje ljubljenje - savjetuje dr. Ross. 

Ovo mjesto je najbolje ostaviti za kraj. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara