Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Neće biti drugog spoja ako je prvi prošao na 7 krivih načina

None Foto: Fotolia

Odlučujući prvi spoj: Pričanje o ružnim prekidima, raznim traumama, previše alkohola, neplaćanje računa ili “policijsko ispitivanje” upropastit će prvi spoj

Na prvom spoju malo tko želi slušati o groznim prekidima. Počnete li o bivšima, samo ćete pokazati da sa sobom nosite emocionalni teret. A isto vrijedi i za otkrivanje tužne životne priče. Plakanje je strogo zabranjeno, a suze vam smiju poteći samo od previše smijeha. Nekoliko čašica pića svakako će ublažiti napetost, no pretjerate li i napijete se, vjerojatno ćete se početi ponašati slobodnije te ostaviti krivi dojam. 

Prvi spoj nije ni vrijeme da se igrate agenta FBI-a jer će zbog previše pitanja nalikovati na policijsko ispitivanje. Razgovor bi trebao teći prirodno te biti lagan i zanimljiv. A tome neće doprinijeti ni pričanje ili tipkanje na mobitel, pa ga radije ugasite. Čak i ako vam se od početka ne sviđa mjesto izlaska, ne izigravajte razmaženu princezu stalno se dureći, nego se barem pretvarajte da vam je zabavno. 

No pravi “ubojica” vreba na kraju. Neplaćanjem računa na prvom spoju muškarci ostavljaju dojam škrtosti, a poslije toga teško da će biti drugog spoja.

1. Pričanje o bivšem

Spominjanje bivše veze u bilo kojem kontekstu strogo je zabranjeno.

2. Previše alkohola

Koja čašica previše ne čini zavodnika nego nasrtljivca, koji lako gubi kontrolu.  

3. Sebičnost ne jamči drugi spoj

Malo je vjerojatno da ćete je osvojiti neplaćanjem večere.

4. Emocionalni izljevi i tužne priče

Potencijalnog partnera nećete osvojiti suzama i dramatičnim ispovijestima.

5. Previše ispitivanja u stilu agenta FBI-a

Previše pitanja izaziva neugodu, a razgovor je dosadan.

6. Jasno pokazivanje da vam nešto smeta

Vidljivo negodovanje zasjenit će čak i vašu ljepotu i duhovitost.

7. Pričanje ili pisanje poruka na mobitel

Javljanje na pozive ili dugo pisanje poruka nepristojno je i razlog za "diskvalifikaciju".

Komentari (11)
  • cure/djevojke/žene, što mislite o plaćanju računa?? iskreno, mene bi ipak malo RAZOČARALO da muškarac ne plati piće na nekom "prvom spoju" ili što je već... ja bi se ponudila da platim, naravno, ali isto bi mi bilo draže da me on pretekne, a onda da ja sljedeći put platim. (i nemojte sad neke priče o sponzorušama... svak može platiti piće, ne pričam o skupoj večeri koju mu suptilno nametnem pa naručim jastoga jer sam čula da je to fensi i neko skupo vino a ne znam ni koje i slično.)

    8. 10. 2011,   11:14
  • totalno destimulativno mi je da svakih deset min spominje nekog bivšeg komada..za moj pojam to treba samo teškim kompleksašima..

    8. 10. 2011,   11:03
  • kad bi se mene pitalo,pricanje o bivsim,moze,volim slusat,ujedno kad se prica o drugim govori se takoder i o sebi.Pijenje alkohola da jer se oslobodis od tjeskobe.Placanje racuna,ne,nema se para bolje prosetat ili sist u park.teska ispitivanja ne jer se nista ne dobiva stime,traume sacuvat za kasnije :)

    8. 10. 2011,   15:52