Obavijesti

Lifestyle

Komentari 92

Seks u braku: Kvaliteta je još bolja, a mijenjaju se stil i želje

Seks u braku: Kvaliteta je još bolja, a mijenjaju se stil i želje
1

Seksualnu monotoniju možete "razbiti" romantičnim odmorom za dvoje, a svađe kao afrodizijak za pomirbeni seks treba izbjegavati zato što vam mogu uništiti brak

VIDEO

Nakon vjenčanja, puno se toga mijenja, osobito dok je u pitanju seks. Žene su pod velikim pritiskom i ne žele razočarati svog partnera pa glume orgazam. To je jedna od najvećih greški koja dugoročno šteti vašem odnosu. Može vam se dogoditi da vam s vremenom seks postane breme, otkriva američka bračna terapeutkinja, Julie Orlov. 

Nemojte se pretvarati već pokušajte o tome razgovarati. Recite partneru što vas muči i gdje želite da vas dira. Ako vam je to previše neugodno jednostavno ga navodite govorom tijela, dodala je. 

Opušteni i bez srama u braku

Nedepilirana bikini zona, "bapsko" donje rublje i Hello Kitty na plahtama mogu biti vrlo neugodni na početku veze. No prednost braka je upravo u tome što s partnerom možete biti u potpunosti opušteni i ne zamarate se sitnicama. One vam više ne kvare seksualni život kao na početku veze, osobito ako kraj sebe imate partnera s kojim dijelite slično mišljenje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Seks nije obaveza

Prvih nekoliko mjeseci dok pokušavate dobiti dijete seks je zanimljiv, ali s vremenom se može pretvoriti u obavezu. To može biti jako frustrirajuće zato što ni jedno od vas više ne uživa, već to postaje svojevrstan posao. Umjesto toga usredotočite se na zabavu i uživanje, a ne na cilj, savjetuje Orlov. 

Osjetila su pojačana za vrijeme trudnoće

Tijekom trudnoće ženski hormoni "divljaju" i osjetila su pojačana zbog čega je seks intenzivniji nego ikad. Česti su erotski snovi, što vam može pomoći u seksi igricama, a čim se riješite straha da ćete ozlijediti dijete možete nesmetano uživati, dodala je. 

Upaliti svjetla ili ne?

Žene često na početku veze imaju problema s upaljenim svjetlima za vrijeme seksa zato što se boje da će partner primijetiti njihove sitne nesavršenosti. Iako to ima veze s nedostatkom samopouzdanja, partner tu uvelike može pomoći. Bit ćete opušteniji ako se partner trudi da vam bude što ugodnije i brine o vašim osjećajima, ističe bračna terapeutkinja dr. Victoria Fleming. 

No to nije problem koji isključivo muči žene. I muškarci imaju istih problema osobito sa starenjem. Ako primijetite slično ponašanje kod svog partnera, dajte mu do znanja da vas i dalje uzbuđuje. Pa da bi mu bilo što ugodnije možete pripremiti romantični ugođaj sa svijećama. Možda s vremenom počnete voditi ljubav s upaljenim svjetlima, dodaje Orlov.

Vrijeme ze ja eksperimentiranje

Hrabrost u krevetu dolazi s povjerenjem. Što partneru više vjerujemo to smo otvoreniji za eksperimentiranje. Sama činjenica da ste pristali biti s nekim cijeloga života, podrazumijeva da mu vjerujete i ne bojite mu se u potpunosti prepustiti. Ovisno o vašim željama možete isprobati vruće igrice i seksi igračke. Najbitnije je biti inovativan, kako vam monotonija ne bi uništila seksualni život.

Kvaliteta je bitnija od kvantitete

Nakon godina braka sasvim je normalno da se seks prorijedi. No to ne znači da je seks lošiji, već suprotno. Vi točno znate što vaš partner voli i kako ga dovesti do ludila, pa iako su ti susreti rjeđi, puno su kvalitetniji. 

Seksualnu napetost možete održati flertanjem i seksi porukama. Ipak, najvažnije je upamtiti da emocionalna povezanost znači i bolji seks. Zato radite na vašem odnosu i razgovarajte o svemu, savjetuje Orlov. 

U zamjenu za vruće igrice u krevetu, on pere suđe

Velik broj bračnih parova isprobao je zamjenu usluga za seks, ali s time treba biti jako oprezan. Tako svoj seksualni život možete pretvoriti u poslovni dogovor. Umjesto toga možete se time poigrati, ali ne i ucjenjivati. Isprobajte to ponekad, recite mu da nemate vremena za seks jer vas čeka prljavo suđe, možda se on potrudi oprati ga, ističe dr. Fleming.

Seks na brzaka nije uvijek najbolje rješenje

Bračni parovi su pravi majstori dok je seks na brzinu u pitanju. Na to su ih "natjerale" brojne obaveze i djeca. No to može biti destruktivno zato što ne donosi ispunjujuće zadovoljstvo. Takvu situaciju možete preokrenuti, jednostavno djecu pošaljite ranije na spavanje, zaključajte vrata spavaće sobe i krenite u akciju. Ima više prilika nego što parovi misle, samo se treba potruditi, dodaje Orlov. 

Odmor čini čuda za vaš seksualni život

Nemojte dopustiti da vas brojne obaveze udalje jedno od drugoga. Umjesto toga priuštite si odmor za dvoje i podsjetite se zašto ste se uopće zaljubili. Bilo kakva promjena učinit će čuda za vaš seksualni život, a što ste opušteniji to ćete i više uživati, savjetuju stručnjaci.

Pomirbeni seks vodi u začarani krug

Svi parovi imaju problema, a najveća prednost svađe je pomirbeni seks. To što ste uspjeli prebroditi razmirice znači da ste još više učvrstili svoju vezu. No i s time treba biti oprezan, zato što možete ući u začarani krug i svađe koristiti kao svojevrstan afrodizijak koji vam može više štetiti nego koristiti, tvrdi dr. Fleming.

Stil se s godinama mijenja

S razvojem veze mijenjaju se i vaši seksualni apetiti, ali i stil. On ovisi o vašem raspoloženju, ali i o godinama. Nemojte se brinuti ako vam više ne odgovaraju iste stvari kao na početku, već partneru objasnite da želite isprobati nešto novo. Najbitnije od svega jest da oboje uživate, umjesto da se zamarate s onim što je bilo, tvrde stručnjaci.   


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...