Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Seksi glas donosi zgodnu figuru i više seksa u životu

None Foto: Shutterstock

Muškarci sa seksi, dubokim glasom ujedno imaju i šira ramena te uske bokove, a psiholozi smatraju da je za oboje zaslužan hormon testosteron

Muškarci i žene sa seksi glasom češće imaju simetrične crte lica te građu tijela koja se za njihov spol smatra seksualno najprivlačnijom. Studija američke psihologice Susan Hughes također je pokazala da ljudi sa seksi glasom imaju više ljubavnih partnera tijekom života od drugih.
- Češće su uvučeni u ljubavne avanture i nevinost izgube ranije od drugih - kaže Hughes.
Muškarci sa seksi glasom obično imaju i široka ramena te uske bokove. Hughes smatra da je uzrok tome određena razina testosterona u pubertetu koja je kod mladića zaslužna za razvijanje mišića, ali i za produbljivanje glasa, što je ženama vrlo seksi. Usporedno s tim, psihologica smatra da su i kod žena spolni hormoni zaslužni kako za oblikovanje ženstvene figure tako i za razvoj seksi glasa te kod njih ujedno pojačavaju i seksualnu želju.
Prema izjavama muškaraca, piskutavi, visoki ženski glasovi su im odbojni. Privlačniji su im dublji ženski glasovi kakav ima Kathleen Turner ili seksi glas Marylin Monroe.

Komentari (2)
  • Pa zar još uvijek ovaj članak stoji ovdje, a puno korisniji članci se miču sa stranice...

    20. 1. 2008,   21:49
  • Nevjerojatno...Tko još nije pročitao ovako \"važan\" članak koji tu stoji već skoro 2 mjeseca... Bolje stavite onaj super članak koji govori o odgoju djece, kako ih treba hvaliti za trud koji ulažu u nešto a ne im samo govoriti: moje najljepše, moje najpametnije... Mislim da je to ipak puno važniji članak.. Toliko je loše odgojene djece da mislim da nikome ne bi škodilo da prošita štogod poučna što bi djeci jednog dana moglo promijeniti život...

    28. 1. 2008,   00:43