Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Seksi i cool na +40°C: Makeup može biti postojan i na vrućini

Seksi i cool na +40°C: Makeup može biti postojan i na vrućini
1

Blagi piling lica obavezan je navečer za uklanjanje znoja i prljavštine, a osunčani ten najbolje će istaknuti srebrno sjenilo. Pića od metvice rashladit će vas iznutra...

VIDEO

Neugodno crvenjenje lica opaljenog suncem, slijepljenu kosu i znoj koji se cijedi niz lice i leđa možete lako spriječiti pa i na 40 biti seksi i izgledati besprijekorno. 

Prvi korak: nabavite ili napravite slani sprej te ujutro poprskajte kosu pri korijenu i osušite je prirodno, kaže frizer Nathaniel Hawkins. Za sprej u šalici tople vode rastopite žličicu soli, pola žličice ulja te žličicu gela. Pretočite u bočicu, zatvorite te protresite da se sve otopi i spoji. 

- To će kosi dati volumen, ali i upijati znoj i ulje koje se luči na tjemenu tijekom dana - kaže Hawkins. Neukrotivo suhu kosu cijelu možete poprskati sprejem pa je podignite s vrata - skupite kosu u rep na tjemenu i učvrstite gumicom. Podijelite rep i ispletite pletenicu te je zavijte na vrhu glave i učvrstite ukosnicama. Još bolje - ukrotite kosu modernim turbanom. Preklopite maramu na tri centimetra širine i stavite preko glave, zatim krajeve spustite do ramena, zaokrenite ih i prekrižite oko čela pa vežite krajeve ispod potiljka i popravite malo trokut na vrhu glave. Odaberite svijetle marame u tonu uzorka na ljetnoj haljini. 

Držite kozmetiku i kreme u hladnjaku, što će smanjiti upalu kože. Pripazite pritom na ono što se možda ne smije držati na hladnom. Primjerice, parfem u hladnjaku može potrajati i do pet godina, ali neke kreme gube svojstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I lak za nokte je bolji hladan

Kremu za lice i losione poslije sunčanja držite u hladnjaku pa će suziti pore i ublažiti crvenilo kože. Ohladite lak za nokte, premaz će biti tanji i brže će se sušiti. 

Metvica hladi u svakom obliku

Rashladite se tako da naslonite hladnu čašu ili bočicu vode uz zapešće ili kockicom leda prođite po vratu. Birajte pića koja sadrže metvicu i limetu te osvježite lice sprejem s uljem metvice i eukaliptusa.

Uz ten najbolje stoji srebrna 

Gornji kapak uokvirite srebrnom, a donji crnom olovkom. Ili oba kapka uokvirite crnom te prijeđite sivim sjenilom preko gornjega kapka. Ponekad je dovoljno samo malo sive u kutu oka. 

Blagi piling lica - obvezan

Oznojenu kožu lica najbolje je navečer oprati vodom i blagim pilingom s mikrogranulama, kaže Ellen Marmur, dermatologinja iz New Yorka. Tako ćete ukloniti ostatke znoja i prljavštine koji mogu začepiti pore. 

Zaštitite obraze ispod naočala

Kad nanosite kremu za sunčanje, obratite pozornost na obraze gdje okviri sunčanih naočala dodiruju kožu. Naočale reflektiraju zrake sunca pa će na tome mjestu koža brzo izgorjeti i dobiti pjege. Ne zaboravite jagodice i nos te rub dekoltea i leđa oko majice. 

Male promjene rutine i šminka je otporna na vrućinu

Tijekom vrućih ljetnih dana šminkanje postaje pravi izazov jer uvijek postoji rizik da se šminka razlije po licu, tuš otopi, a ruž za usne postane ljepljiv. 

Da biste to izbjegli, dovoljno je unijeti male promjene u rutinu šminkanja, kažu vizažisti koji su zaslužni za dobar izgled filmskih i pjevačkih zvijezda. Prvi savjet je da tijekom dana nikako ne preskačete puder, koji se nanosi nakon hidratantne kreme, prije nego što počnete sa šminkanjem. Za ljeto su bolji oni sa silikonskom bazom jer se manje upijaju u pore, a što ga manje nanesete - to bolje. I kod ruževa i sjenila bolje se odlučiti za one sa silikonskom bazom jer su trajniji i manje će se lijepiti. 

Rabite lagani korektor da prekrijete podočnjake i prištiće, no ne stavljajte ga previše. Za večernji izlazak bazni puder možete zamijeniti hidratantnom tonirajućom kremom i obveznim zaštitnim faktorom. Ljeti umjesto rumenila u prahu rabite rumenilo u kremi ili gelu jer se neće miješati sa znojem. Osjetljiva mjesta prijeđite puderom u prahu sa šljokicama. 

Šminkanje možete “zaokružiti” bronzerom, no primijenite ga samo na dijelovima lica koja inače dotiče sunce - na čelu, jagodicama, bradi i nosu. 

Izaberite bronzer u više tonova, koji djeluje prirodnije. Vrh trepavica je najvažniji 

Ako vas vodootporna maskara baš i nije oduševila, dajte joj još jednu priliku. Ako ništa drugo, nanesite uobičajenu maskaru i samo vrhove trepavica fiksirajte vodootpornom. 

Pomladite se življim bojama

Prilagodite i šminku laganoj šarenoj ljetnoj odjeći. Jarke boje će uljepšati preplanulo lice i dati mladenački sjaj, no istaknite dio lica: ili oči, ili usne, ili obraze. 

Uklonite sjaj s T-zone 

Najučinkovitije su blaznice koje uklanjanju višak sebuma. Dovoljno ih je kratko pritisnuti, a onda na čelo i bradu kistom nanesite malo pudera sa šljokicama.  

Sjajni balzam za prirodan look

Riješite se masnih ruževa za usne teških boja. Preko ljeta je puno efektniji sjajni balzam ili prirodan look usana. Ako se osjećate “golo” bez ruža, isprobajte sjajila u boji. Dobar izbor su ona s faktorom. 

Sjenilo u kremi pa ono u prahu 

Da bi sjenilo bilo postojanije, ne mažite kapke hidratantnom kremom i premažite ih što tanjim slojem šminke kako se ne bi uvlačila u bore. Sjenila u prahu su trajnija, no ljeti nanesite sloj sjenila u kremi pa ga učvrstite prahom.

Važno je i gdje se šminkate 

Šminkajte se ispred prozora ili ispod klima-uređaja. Hladan zrak ohladit će kožu, nećete se znojiti, a koristit će vam prirodno svjetlo prozora. Umivanje ledenom vodom će ohladiti kožu, ali i stisnuti pore.

Krem-boje ljeti su efektnije

Za usne i oči birajte neutralnije boje iz krem-palete ili palete svjetlijih zemljanih tonova. Čak i ako se te nijanse razlikuju oko očiju, manje ćete nalikovati na tortu i dulje očuvati svjež izgled.  

Kosa se ne suši prije šminkanja

Kosu osušite večer prije. Ako morate baš prije šminkanja, sušite hladnim zrakom da se ne znojite i da se oporavi kutikula kose. 

Ljetni S.O.S. 

Antiperspirant će biti najučinkovitiji ako ga nanesete prije odlaska na spavanje. Dok se tijelo odmara, aktivne se soli razgrađuju te stvaraju čepiće na znojnim žlijezdama, stoga će antiperspirant djelovati i nakon jutarnjeg tuširanja te tijekom cijelog dana. 

Neugodan miris ne potječe od znoja nego od bakterija koje žive na koži. Znoj koji nastaje kada nam je vruće ili radimo proizvode potkožne znojne žlijezde, no znoj u stresnim situacijama luče žlijezde lojnice i znojnice. Taj znoj, koji ima 80 posto vode, deset posto proteina te deset posto masnoća i elektrolita, hrani bakterije na koži te nastaje neugodan miris. Da biste ga spriječili, tijekom dana obrišite pazuhe antibakterijskim maramicama te ponovno nanesite antiperspirant.  

Kako vam ljetni beauty problemi ne bi pokvarili raspoloženje, iskoristite trikove kozmetičara i jednostavno ih spriječite. Kosu koja za vrućih mjeseci pod utjecajem vlage iz zraka podivlja ukrotite kremom.

Formule koje njeguju kosu, ravnaju je te joj daju sjaj kosi pružaju 24-satnu zaštitu od vlage te će, kao i proizvodi s uljem i silikonom, spriječiti neželjeno kovrčanje. Tijekom ljeta kosu šamponirajte najviše dva, tri puta na tjedan te upotrebljavajte manje šampona jer on može isušiti vlasište i ulja u kosi koja su njezina prirodna zaštita od vlage te sprečavaju kovrčanje. Između pranja šamponom upotrebljavajte samo regenerator te na kraju kosu nekoliko sekundi tuširajte hladnom vodom koja će zagladiti kutikule vlasi. 

Ako se kupate u bazenu, kosa zbog djelovanja klora može dehidrirati te postati krhka. Da biste to spriječili, prije ulaska u bazen kosu istuširajte hladnom vodom koja će začešljati kutikule. Potom je poprskajte regeneratorom koji se ne ispire, a koji će zaštititi vlasi od nakupljanja klora.

Ulje nima upija višak masnoće

Tijekom vrućih mjeseci žlijezde lojnice rade prekovremeno, a višak masnoće koži daje neželjen sjaj. Da biste ga ublažili, upotrebljavajte proizvode koji sadrže sumpor jer upijaju ulje. Pogledajte deklaraciju proizvoda, a prirodan izvor toga vrijednog minerala je ulje nima. Kožu čistite preparatima na bazi salicilne kiseline koji će smanjiti aktivnost žlijezda lojnica i pomoći u borbi protiv akni.

Šminka kojoj vrućine ne mogu ništa  

Da biste spriječili razlijevanje šminke, ljeti upotrebljavajte vodootpornu i vodonepropusnu kozmetiku, s oznakama “water-resistant” ili “waterproof”. 

Pranje i maska jedanput na tjedan

Tijekom sezone kupanja kosu jedanput na tjedan operite šamponom za dubinsko čišćenje koji će ukloniti naslage minerala te je nahranite maskom bogatom proteinima koja će je ojačati i pomoći zadržati vlagu.

Umivanje nije dovoljno

Kako vodootporna šminka ne bi začepila pore, prije odlaska na spavanje skinite je odstranjivačem na bazi ulja i nakon toga hidratizirajte kožu kremom.

Krema najbolje štiti ako se nanese pola sata prije izlaska 

Kremu s UV faktorom 30 ili većim nanesite najmanje pola sata prije izlaska iz kuće. Svaka dva, tri sata nanesite novi sloj kreme koji je potrebno obnoviti i nakon svakoga kupanja te obilnog znojenja. Da bi bila efikasna, kemijsku zaštitu od sunca, tj. proizvode koji imaju Octyl methoxycinamate, octocylene, octinoxate ili avobenzene, nanesite prije ostalih preparata.

Hladno mlijeko olakšava oporavak i ljuštenje

Ljuštenje kože je dio zacjeljivanja koji ne možete spriječiti, no kožu možete umiriti oblozima od hladnog mlijeka stvorit će proteinski film te ublažiti nelagodu. Hidratantna krema s hijaluronskom kiselinom vratit će koži vlagu te smanjiti ljuštenje.

Smanjite crvenilo i neugodne upale 

Kada je koža crvena, otečena te svrbi i ljušti se, namažite je gelom od aloe vere koji će joj pomoći da se rashladi te će smanjiti toplinske ozljede. Upalu će smanjiti i Ibuprofen te hidrokortizon.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju