Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Seksi pogled: Tuš za odvažniji look, a olovka za smokey eyes

Seksi pogled: Tuš za odvažniji look, a olovka za smokey eyes
1

Olovka ili tuš, pitanje je sad: bijela ili srebrna olovka skriva umor, dramatičniji izgled postići ćete kosim potezima, a ljubičaste i zelene nijanse su odlične za večer

VIDEO

Ovisno o boji, obliku i teksturi, olovka za oči može definirati cjelokupni make up, bilo da je riječ o izazovnom večernjem izgledu ili neupadljivom dnevnom.

Ako niste vješti u šminkanju ili vam se žuri, za vas su najbolji izbor mekane, deblje olovke kojima u trenu možete napraviti smokey eyes. Dovoljno je nanijeti olovku u debljem sloju na gornji kapak i razmazati je prstima, četkicom ili štapićem za uši. Tvrđim olovkama postići ćete dramatičniji efekt, ali s obzirom na to da su oštrije, veća je opasnost da njima zagrebete oko. Tuš je poželjan za još odvažniji izgled, a uz to je najpostojaniji, ali se i najteže nanosi te treba nekoliko minuta da se posuši.

No pri nanošenju bilo kojeg eyelinera, jako je važno da linija koju vučete bude jednolična i tanka, a ne isprekidana, vijugava i predebela. Najbolja taktika je najprije povući izrazito tanku liniju uz korijen trepavice da biste je, ako je pogrešno nanesete, lako mogli obrisati. Liniju uvijek povlačite od unutarnjega kuta oka prema vanjskom.

Bijela olovka skriva umor  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako vam oči izgledaju umorno, a kapci obješeni, posegnite za bijelom ili srebrnom olovkom. Povucite liniju duž kapaka, što će oči učiniti većima i sjajnijima. A ako želite da sjenilo traje dulje, kapak prvo ispunite bijelom olovkom. Bijela će nestati, a sjenilo će se zadržati.

Kosi potezi za dramatiku

Dramatičniji učinak dobit ćete povlačeći olovku dalje, preko rubova trepavica. Ako želite dužu vanjsku liniju eyelinera, pratite liniju donjega kuta oka povlačeći je u jednom potezu prema vrhu uha da biste dobili kosi, zavodljivi izgled očiju.

Ključ je u umjerenosti

S nanosima tuša ne treba pretjerivati jer ćete postići suprotan učinak. Najbolje ga je nanijeti samo na gornji kapak jer iscrtavanjem tuša na donjoj liniji trepavica možete samo dodatno istaknuti nesavršenosti oblika oka. Eyeliner je postojaniji ako ga prekrijete sjenilom.

Vježbom do savršenstva

Svaki eyeliner je drukčiji, odnosno zahtijeva blaži ili jači pritisak ruke, stoga je potrebno malo vježbanja kako biste savršeno svladali njegovo nanošenje. Također, nemojte slijepo pratiti trendove, primjerice, ne stoji baš svakome mačkasti look.

Isprobajte više boja olovke

Dok noću najbolje izgledaju crni eyelineri, danju možete isprobati smeđe ili sive nijanse, osobito ako ste svjetlije puti. No za večernji make up isprobajte ljubičaste, zelene ili čak crvene olovke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje