Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Serumi - eliksiri ženske ljepote djelotvorniji su čak i od krema

Serumi - eliksiri ženske ljepote djelotvorniji su čak i od krema
8

Za blistavu i hidratiziranu kožu, protiv pjega, crvenila, umora ili bora, ovi čarobni preparati u bočici djeluju bolje od krema i pritom na koži ne stvaraju masne filtere

VIDEO

Posljednjih desetak godina serumi, popularno eliksiri ili koncentrati, nametnuli su se kao hit-proizvodi u njezi kože. 

- To su preparati koji sadrže visoke koncentracije određenih aktivnih sastojaka. Neki imaju anti-aging učinak, neki samo olakšavaju zategnuto lice, neki ga tretiraju protiv pigmentacija ili crvenila ili služi za neutraliziranje učinaka bihevioralnog starenja kože - objašnjava dr. Sanja Petek Modrić. Koriste se, ističe Martina Lolić s bloga DearSkin, kad krema više nije dovoljna. To može biti u 20-ima, kao i u zrelijim godinama.

Visoka koncentracija sastojaka bolje njeguje kožu od kreme, objašnjava dr. Sanja Petek Modrić

- Serumi blagonaklono i lagano djeluju na kožu a da joj ne stvaraju masne filtere te je ostavljaju dugo i učinkovito baršunastom i mekom - govori kozmetičarka Gordana Turk. Iako serumi imaju mnoge beneficije, neke žene im jednostavno ne vjeruju ili ih smatraju suvišnima. Glavna razlika između kreme i seruma, objašnjava dr. Petek Modrić, u aktivnim je sastojcima kojih je mnogo više u serumu te su stoga djelotvorniji. 

Mala količina je dovoljna za lice i vrat, što opravdava ponekad visoku cijenu. Savjetuje da ih nanosite na čistu kožu, samostalno tijekom noći ili prije nanošenja kreme, što može pojačati njezino djelovanje na kožu. Idealno bi bilo da su serum i krema od istog proizvođača.

- Tako će njihova učinkovitost biti najveća. Svakako nakon seruma nanesite kremu za lice. Na taj će način vaša koža lica biti dovoljno hidratizirana. No prije nego što nanesete serum, prislonite lice nekoliko sekundi na topao ručnik koji će otvoriti pore lica. Nakon toga nanesite serum i pričekajte nekoliko minuta s nanošenjem drugih preparata kako bi ga koža dovoljno upila - savjetuje Gordana Turk. 

Kada se govori o sastojcima u serumima, oni ovise o onome što vašoj koži u danom trenutku treba i što zapravo želite postići. Mlađim ženama bit će dovoljni hidratantni serumi i serumi za blistavost kože, a dame u zrelijim godinama trebale bi birati koncentrate koji imaju sastojke protiv bora.

- Ovisno o njihovim svojstvima, potrebno je obratiti pozornost na dragocjene sastojke poput retinola, jasmonske kiseline, ramnoze, vitamina C ili E - kaže dr. Petek Modrić i dodaje kako serumi više nisu rezervirani samo za kožu sklonu borama. Danas se sve više sastojaka posvećuje specifičnim problemima kože koji se mogu pojaviti i prije. 

Serum više nije proizvod koji se upotrebljava u određenim godinama i za određene probleme. Sve češće je preventiva problemima s kožom koje biste mogli imati u budućnosti, stoga je važno početi ga upotrebljavati na vrijeme kako biste što dulje uživali u prekrasnoj koži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu
Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!
NOVI INTERNETSKI TREND

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!

Novac se može skrivati ispod kamena, u pukotini u zidu, u prometnom znaku... Ponekad se u potrazi za novčanicom odvija prava utrka, a katkad autori videa snimaju ljude koji ih traže i rugaju im se