Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šest trikova koji će svaki par štikli učiniti mnogo udobnijima

None Foto: Fotolia

Silikonski umetci omekšavaju krute cipele, protiv proklizavanja noge rješenje je brusni papir, trenje se zaustavlja dezodoransom, a tijesne cipele proširuju ledom

Žene ih obožavaju, a muškarci vole vidjeti  - visoke potpetice vizualno izdužuju noge i popravljaju figuru. Još samo da nisu neudobne za nošenje, gdje bi im bio kraj... 

Srećom, postoje trikovi s kojima štikle mogu postati udobnije i trajati dulje, a žene u njima pravilnije hodati. 

1. Mekani umetci protiv žuljeva

Za izrazito krute štikle nema druge nego u njih umetnuti silikonske ili umetke od gela na ključna mjesta gdje najviše žuljaju, bila to peta ili potplat. To može uvelike omekšati osjećaj prilikom hodanja i smanjiti pritisak na nogu, prenosi Bustle.

2. Brusni papir protiv klizanja

Neke štikle imaju posebno glatko dno, po kojemu se noga u najlonkama zna klizati i pritom smanjiti stabilnost te narušiti gracioznost pokreta. Vrlo jednostavno rješenje u ovom je slučaju obični brusni papir, kojim se izbrusi unutarnja površina cipele tako da ona postane hrapava, a stopalo prestane proklizavati.

3. Dezodorans nije samo za svježinu

Za dozu mekoće i sprečavanje trenja stopala o cipele, potrebno je samo dezodoransom u sticku ili roll-onu premazati unutrašnjost cipela.

4. Ženstveno hodanje

Manekenke na pistama kroče poprilično velikim koracima, ali razlog tomu nije samo vizualni dojam, već i veća stabilnost prilikom hodanja, čvršće "gaženje", ali i veće samopouzdanje te ženstveniji hod u kojemu se ljuljaju bokovi.

5. Led za tijesne cipele

Ako se čini kako su štikle pomalo tijesne i noga je u njima previše stisnuta, nije ih potrebno baciti, već primijeniti trik s ledom: vrećicu valja napola ispuniti vodom i postaviti je u unutrašnjost cipele, koja se potom preko noći smjesti u zamrzivač. Voda se zamrznula i razvukla cipelu - u tomu je cijela mudrost.

6. Skraćivanje potpetica

Gotovo se svake štikle kod postolara mogu skratiti za jedan do dva centimetra bez očiglednog narušavanja estetike cipela, a to može znatno olakšati hodanje i smanjiti pritisak na prednji dio stopala. 

Komentari (64)
  • 7.trik kupi štikle koje ti pašu..

    8. 10. 2015,   16:49
  • Nisu vam baš ti trikovi nešto pametno..Izbrusiti unutrašnjost cipele da noga ne klizi? Znači, svaki puta ostati bez para najlonki, jer zna se kako su one osjetljive u tom području.. Silikonski umetak može biti dobar samo ako su cipele "malo" velike..Kupit dobru cipelu, kvalitetnu to je najbolje rješenje..

    8. 10. 2015,   16:22
  • ako su cipele loše izrade i nekvalitetne nikakvi trikovi ne mogu pomoći...

    8. 10. 2015,   16:12