Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sestre su se rodile spojene, a danas su zvijezde YouTubea

Nakon što su se rodile, prošlo je još četiri godine prije nego su ih kirurzi razdvojili. Roditelji su smatrali da će jedino tako imati priliku živjeti normalno koliko god je to moguće

Kendra i Maliyah Herrin rodile su se 26. veljače 2002. godine u SAD-u. Bile su sijamske blizanke koje su dijelile debelo crijevo, mokraćni mjehur, jetru i jedan bubreg. Imale su dvije noge, a svaka je kontrolirala jednu. 

Roditelji su bili pred teškom odlukom - razdvajati ih ili ne, u oba slučaja rizik za njihove živote bio je velik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendra And Maliyah Herrin (@herrintwins) on

Majci su tijekom trudnoće liječnici govorili da nema puno nade za djecu i da je bolje trudnoću prekinuti. Jedan ju je čak uvjeravao da su njezine djevojčice nakupina tkiva bez organa. Ali, ona je željela napraviti sve kako bi ih rodila, pa makar joj život bio ugrožen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendra And Maliyah Herrin (@herrintwins) on

Nakon što su se rodile, prošlo je još četiri godine prije nego su ih kirurzi razdvojili. Roditelji su smatrali da će jedino tako imati priliku živjeti normalno koliko god je to moguće - i donijeli su dobru odluku. Operacija je trajala 26 sati i djevojčice su uspješno razdvojene i fantastično su se oporavile. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendra And Maliyah Herrin (@herrintwins) on

Pošto su imale jedan bubreg, dobila ga je Kendra dok je Maliyah odlazila na dijalizu sve dok joj nije presađen majčin bubreg.

Gostovale su kod Oprah Winfrey:

- Bile su presretne što su napokon samostalne, ali ponekad sam ih znala vidjeti kako se igraju i po kući hodaju sa štakama držeći se jedna za drugu, kao da su još uvijek spojene. 

Danas su to 17-godišnje djevojke koje imaju svoj YouTube kanal, a objavljuju dogodovštine iz života i na društvenim mrežama, prenosi Espreso.

Pogledajte ih u videu:

ŠTO SE DOGAĐA S KRALJEVSKOM OBITELJI? 'Meghan i Kate su velike glumice' 

Komentiraj, znaš da želiš!