Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Šibenčanka je strast pretočila u hobi, a onda u unosan posao

Šibenčanka je strast pretočila u hobi, a onda u unosan posao

Majka, žena, prijateljica... Uz sve ove uloge uspjela je svoju strast pretvoriti u unosan posao. Prati je 55.000 ljudi, a od nje naručuju i brojne zvijezde kao Niki Belucci i Lana Jurčević

VIDEO

Šibenčanka Ivana Slavica Vunić (33) odmalena je nešto spajala i ukrašavala, a njezin je nakit brzo pronašao brojne poštovatelje. Osim što izrađuje nakit, sama radi i njegovu promociju, a na društvenim mrežama ima više od 55 tisuća pratitelja. 

Kućna radinost

- Sve je počelo prije pet godina, paralelno s rođenjem kćerkice Lorene. Izrada nakita tako mi je bila i skraćivanje vremena do povratka supruga s broda.  Na moj put najviše je utjecala moja obitelj, suprug ponajviše koji mi je najveća potpora  - priča Ivana.

Modne dodatke, kaže, registrirala je kao kućna radinost, a iz njezine su radionice najprije izašle naušnice koje i sama nosi, a osim nje, taj prvi nakit  nosile su i njezine prijateljice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A tek nakon što je dobila brojne pozitivne kritike na svoj rad, svoj je nakit počela prodavati i na Facebooku, a kasnije i preko Instagrama. Nije ni slutila da će se ubrzo njezine naušnice i ogrlice naručivati po svim dijelovima Hrvatske, ali i svijeta.  

Zagrebačka dizajnerica: Moje kolekcije prati čak 50.000 ljudi
Zagrebačka dizajnerica: Moje kolekcije prati čak 50.000 ljudi

- Još mi je najdraže kad mi kupci daju raširene ruke. Pošalju mi ono što nose inače i imaju povjerenja u mene da ću najbolje napraviti ono što žele - priča Ivana.

Čak i brojni poznati rado naručuju Ivanin nakit za nastupe. Jedna od njih je svjetski poznata DJ-ica Niki Belucci.

- Ona je mene pronašla preko mog Instagram profila. Čim je vidjela radove oduševila se, i naručila puno stvari, od ogrlica, naušnica, pa do body chain-a kojeg sam posebno izradila za njezine koncerte - priča Ivana čiji nakit vole i Lana Jurčević, Andrea Šušnjara, Žanamari Perčić...  

Naglašava kako je rad na društvenim mrežama u ovom poslu jako važan, kao i dobra fotografija. Njezine klijentice uglavnom joj detaljno opišu što žele da im napravi. 

- Nakit se izrađuje od raznih metalnih komponenti, lanaca, staklenih i porculanskih perli, školjki, cirkona, raznih metaliziranih privjesaka i sl. Izrada nakita, ovisno o modelu i vrsti izrade, traje od nekoliko sati do nekoliko dana, ovisno o kojoj vrsti izrade se radi - priča Ivana. 

Trik kako da vam najlonke više ne pucaju - i traju puno dulje
Trik kako da vam najlonke više ne pucaju - i traju puno dulje

Zadovoljne klijentice

Najveći izazov dosad, kaže,  bila joj je izrada nakita za vjenčanje šibenske košarkašice Antonije Mišure. U poslu je, naglašava, najvažnije ostati pošten i skroman, jer to su vrline koje ljudi cijene. 

- Najsretnija sam kad mi moje klijentice jave da ih je nakit oduševio. To nikakvi novci ne mogu platiti - kaže Ivana koja uskoro snima kampanja za novu kolekciju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme