Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Sigurnost i udobnost su glavni kriteriji za izbor dječje nosiljke

Isprobajte više tipova nosiljki i odredite prioritete. Želite li jednostavnost, bolje su čvrste nosiljke, dok su za raznolikost i praktičnost ipak bolje marame

VIDEO

Prije kupnje nosiljke isprobajte više vrsta. Ovisno o građi vašeg tijela i bebe, neke vam mogu odgovarati više od drugih. Najvažnije je da su udobne i prilagođene djetetovoj dobi. Pazite da su naramenice široke i dobro podstavljene te da je tkanina čvrsta kako bi se bebina težina ujednačeno rasporedila. To će vas poštedjeti bolova u ramenima, vratu i leđima. Ako namjeravate dijeliti nosiljku s partnerom ili drugom osobom koja će čuvati dijete, odaberite onu koja se lako prilagođava. 

Želite li dojiti bebu, slingovi i marame su za to puno praktičniji od čvrstih nosiljki.

Prije upotrebe čvrste nosiljke, provjerite sve kopče, pojaseve i naramenice kako biste bili sigurni da su u dobrom stanju i da ćete moći nositi bebu bez opasnosti. Kad je riječ o klokanicama, pazite da su rupe za bebine noge dovoljno prostrane da ne stišću natkoljenice, ali ne prevelike da bi beba mogla iskliznuti. Također, sjedna površina ne smije biti preuska jer bebine noge nepravilno vise pa je zdjelica preopterećena i javlja se opasnost za zdravi razvoj kukova.

Nosiljke trebaju imati deklaraciju dobne primjerenosti (koju treba strogo poštovati) i CE oznaku kvalitete koja smanjuje mogućnost konstrukcijske pogreške i toksičnosti materijala koji je korišten. Ako se odlučite za sling ili maramu, vodite računa da je tkanina mekana i prozračna kako se beba ne bi pregrijala. Želite li dojiti bebu dok je nosite, slingovi i marame su za to puno praktičniji od čvrstih nosiljki. No one pak imaju prednost jednostavnosti - lako se i brzo stavljaju i skidaju. 

Dreamstime

Marama

Dugačak komad tkanine, čak i do pet metara. Prednost je što se bebu može nositi od rođenja i ima najviše mogućnosti, no treba savladati upute. Nekima je kompliciranost najveći minus, no jednom kad se nauči, nema granica. 

Pixiekid

Sling

Kratka marama s dva aluminijska prstena kojima se veže i podešava nosiljka. Može se vezati na desetak različitih načina. Nosi se na jednom ramenu, a težina se raspoređuje dijagonalno po tijelu nositelja. Bebe u slingu mogu biti od rođenja pa do 20 kilograma. Prednost je što se brzo namješta. 

Thinkstock

Klokanica

Kompaktna nosiljka s kopčama za djecu do 12 kg. Postoje verzije za novorođenčad i za malo starije. Preporučuje se da je dijete okrenuto prema onome tko ga nosi. Položaj prema van nije za dulje nošenje jer je opterećenje mišića znatno veće.

Pixiekid

Mei tai

Kombinacija je čvrste nosiljke i marame. Umjesto kopči ima trake koje se vežu na razne načine. Iako osigurava dobar položaj kukova, beba u nju smije tek kad stekne kontrolu vratnih mišića. Može se nositi naprijed, na boku ili leđima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'