Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Sijeda kosa je seksipilna, a mnogi je nose s ponosom

Sijeda kosa je seksipilna, a mnogi je nose s ponosom
5

Sve više žena i muškaraca ostavlja svoju sijedu kosu ili je rado boja u različite nijanse pepeljaste. Njujorški frizer tvrdi da je bijela era već na vratima

VIDEO

Iako velika većina čupa sijede vlasi čim izbiju ili ih se dugoročno rješavaju bojenjem, mnogi ih ne žele skrivati. Titulu nepoželjnosti sijeda glava dobila je jer ju se automatski povezuje sa starošću, stresom ili nezdravim životom, no stručnjaci upućuju da ponekad za njeno izbijanje jednostavno nema objašnjenja. CNN-ov reporter Anderson Cooper (41) nemalo se iznenadio primijetivši svoje prve sijede u 20. godini. Kosa je mijenjala boju vrlo brzo i, iako ni danas neće priznati da je sijed nego "pepeljast", kako kaže, ipak smatra da je s njom samo dobio, nikad gubio. Primijetio je da mnoge žene uzbuđuje "pepeljasta" kosa, ali i da ga u poslu više cijene. Vječni šarmer George Clooney djelomično je tu titulu zaradio upravo zahvaljujući "mjesečevoj kosi". Sijede nikad nije skrivao, dapače, ponosno ih je pokazivao. I Mark Garrison, njujorški frizer slavnih, ističe sverastuću popularnost bijele, sijede, pepeljaste i svih mađunijansi kose.
- Posavjetujte se s frizerom kako biste ustanovili što vašoj kosi odgovara i kako bi sijedili dostojanstveno. Iako sama prirodno sijedi, možete je postupno izbijeljivati, cijelu ili u pramenovima, da spriječite dugotrajan prijelaz - objasnio je Garrison. No sijeda kosa zahtijeva i pažljiv tretman. Često je čvršća od ostale kose te lakše lomljiva. Zato je pri svakom pranju treba hraniti hidratantnim regeneratorom da zadrži sjaj i mekoću.

"BOJANJEM REKLAMIRATE SVOJ OČAJ"
Imam samo jedan savjet za sijedu kosu - održavajte je kratkom, savjetuje CNN-ov reporter koji je vrlo često među prvima na ljestvici najseksepilnijih muškaraca svijeta. Možete je i obojati ako želite, ali po meni tako reklamirate svoj očaj, dodaje.



ŠIŠANJE SAKRIVA NEPRAVILNOSTI
Bojite li kosu u sijedu, tada “sijedite” postupno jer će boja biti bolja. Odgovara i mlađima i starijima. Redovito se šišajte jer sijeda kosa reflektira svjetlo te više od obične privlači poglede na nepravilnosti.

POLA SVIJETA IMA 50 POSTO SIJEDIH
Ako ste rano posijedili, moguće je da je riječ o genima. No u prosjeku bijelci počinju sijediti sredinom 30-ih, azijci pred kraj 30-ih, a afroamerikanci sredinom 40-ih. Polovica populacije u 50. g. ima 50% sijedih.

TOPLE BOJE ŠMINKE, DAJU RAVNOTEŽU
Kako bi sijeda kosa zadržala sjaj, pijte puno vode i oboružajte se vitaminima. Prilagodite i šminku. Sijede nijanse lice mogu učiniti bljeđim pa ga razigrajte sjenilom ili ružom toplih boja. Ne zaboravite na rumenilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'
ŽIVOTNA PRIČA

'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'

Prvo su se odlučili na brak bez djece, no on je postao depresivan te zaključio da će ga uveseliti samo dijete. Ipak, to na koncu nije ispalo dobro