Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

'Sin je moj prvi rad nazvao Titi pa sam tako nazvala i brend...'

'Sin je moj prvi rad nazvao Titi pa sam tako nazvala i brend...'
1

Kreativna mama- poduzetnica stvorila je unikatne jastučiće, ograde za krevetiće, pamučne dekice i organizatore, a krasi ih njezin maštoviti dizajn

VIDEO

Ideja o brendu Titi rodila se spontano. Rođenjem sina Borne, kao i svaka novopečena mama našla sam se u potrazi za kvalitetnim i funkcionalnim dječjim potrepštinama i opremom. Ubrzo sam uvidjela da većina stvarčica, uzoraka, boja koje su me oduševile, tada nisu bila dostupne na našem tržištu. Tako je prvi jastučić-oblačić napravljen za Bornu. 

On ga je odmah nazvao Titi i to mu je, uz medu Titija, postao najbolji i nerazdvojni prijatelj. Ubrzo su članovi obitelji i prijatelji tražili da i njima napravim jastučiće i dekice za babinja, rođendane i slične prigode. Veliko oduševljenje tim radovima doprinjelo je prvo pokretanju kućne radinosti. No, u samo nekoliko mjeseci posao je narastao do te mjere da sama više nisam stizala odrađivati mnogobrojne narudžbe i upite, pa sam prebacila kućnu radinost u firmu i zaposlila još dvije osobe, a uskoro ćemo možda zaposliti i nove suradnike, priča mama i poduzetnica, Metkovčanka Sanja Vuljan, čiji su jastučići osvojili brojna dječja srca. Jer, jastučić u Sanjinoj izvedbi nije nimalo običan. 

Brend Titi prepoznatljiv je po orginalnom hrvatskom dizajnu i jedinstvenoj, patentiranoj multifunkcionalnoj ogradici Gospođi Gusjenici, koja je u osvojila roditelje i mališane. Riječ je o nekoliko jastučića koji mogu biti različitih boja i oblika, koji su međusobno i za ogradicu kreveta vezani trakama, tako da njime možete okružiti dijete u krevetiću i zaštititi da se ne udari o ogradu. Mogu se koristiti i kao potpora za sjednje, kao jastuk i igračka, a kad dijete poraste, svi se jastučići mogu razvezati i biti najbolji prijatelji u svakodnevnoj igri, pojašnjava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uz to, u ponudi su i meke nježne mini pamučne dekice, koje mogu biti personalizirane, neobični i posebni organizatori - plišanci, te veseli nepropusni slinčeki, koji se mogu nositi s obje strane. Proizvodimo i nježne i meke jastuke za bebe koji služe i kao poplončić te podloga za igru i prematanje, pamučne setove navlaka i vrtićke ruksake, koji se također mogu personalizirati. A ogradicu od jastučića mogu činiti jastučići raznih motiva: zeko, medo, oblačić, autić, zvijezda, brodić, sovica, ovčica, kučica... – priča Sanja. Svaki rad je rađen ručno, s puno ljubavi, te unikatan, personaliziran i prilagođen željama roditelja i djece, a iznimnu je pažnju posvetila kvaliteti tkanina, kaže.

Zato je provela puno vremena na internetu tražeći prikladne materijale i poslovne partnere koji mogu osigurati certificirane pamučne tkanine i dekice te antialergijsko i antibakterijsko punjenje za jastučiće. 

Danas surađuje s top dobavljačima: Akta, Anika, Jacquard, Montex, Pamigo, Čateks, Svijet metraže, GLS, Pecat, Patent Projekt, RPR Conto. Prvotno je koristila isključivo vlastiti kapital i oslonila se na pomoć obitelji, jer je baš u to vrijeme došlo do privremenog zaustavljanja nekih poticaja.

- Osim toga, većina uvjeta za potpore usmjerena je na obrte i OPG-ove, a ako se i daju za tvrtke, prethodno postojanje kućne radinosti može biti prepreka za dobivanje poticaja. A za neke druge oblike financiranja traži se da firma barem godinu dana uspješno posluje, a u nekim slučajevima i jamci i slična sredstva osiguranja, što je za početnike svakako prepreka - napominje.
Nakon otprilike godinu i pol dana, Titi design je firma koja uspješno posluje i zarađuje dovoljno za ulaganje u rast i razvoj, dok Sanja kaže kako je upravo na prekretnici. Sada bi bilo poželjno dodatno financiranje za proširenje firme, pa prikuplja stručne savjete i istražuje mogućnosti koje pružaju EU fondovi.

- Osobno vodim svu komunikaciju na društvenim mrežama, uređivanje stranica, objava i slika, naručivanje materijala, izradu rasporeda, asistiram curama u radnji, te odrađujem financijski i administrativni dio posla, a uz rad na novim projektima i razradu novih ideja i dalje su na meni svakodnevne obaveze, tipa kuhanja, odvođenja djece u vrtić, pospremanja, kupovine i slično - priča Sanja. Dodaje kako je zbog posla žrtvovala veliki dio privatnog  vremena i života.

- Vrlo je zahtjevno balansirati obiteljske i poslovne obaveze i tu je jako važna organizacija, kvalitetan raspored i određivanje prioriteta. Obitelj mi je pružila veliku potporu, ali su česti bili trenuci osjećaja krivnje zbog obaveza, tako da sam postavila kompromis: večeri tijekom tjedna i vikende nastojim posvetiti isključivo obitelji - kaže Sanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju