Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sinu ostao ožiljak od operacije srca pa je otac tetovirao isti

None Foto: Profimedia

Dječaku je nakon teške otvorene operacije srca ostao 15 centimetara dug ožiljak. Brižan otac napravio je tetovažu po uzoru na ožiljak kako bi pokazao sinu da je veliki borac i da ga se ne smije sramiti

Maleni Joey Watts (6) rođen je sa srčanom manom. Prošli je mjesec imao otvorenu operaciju srca u kojoj se nastojala proširiti glavna krvna žila, arterija. Nakon teške operacije, dječaku je ostao ožiljak dug nešto više od 15 centimetara na prsima. 

EUGENIA 'OD SKANDALA' Princeza je ponosna na ožiljak: Odjenula haljinu otvorenih leđa

Brižni otac malenog lava odlučio je tetovirati ožiljak svog djeteta na svojim prsima kako bi malenom pokazao da se nema čega sramiti.

Otac Martin sa suprugom ima i mlađeg sina Harleya koji je rođen s istom srčanom manom kao i Joey, poznatom kao Supravalvularna aortalna stenoza. To je poremećaj koji sužava arteriju, krvnu žilu koja krv iz srca pumpa u ostatak tijela. Prema Nacionalnoj medicinskoj knjižnici u SAD-u ovaj poremećaj javlja se kod oko 20.000 novorođenčadi širom svijeta. 

Martinovog mlađeg sina u budućnosti nažalost čeka ista operacija.

450314888 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

- Svi ovi mali ratnici trebaju biti ponosni na svoje ožiljke koji su znak borbe i upornosti - kaže Leanne, majka dječaka i dodaje kako je važno da se ljude osvijesti o težini te bolesti.

Otac je podijelio fotografiju za kampanju Fonda za dječju kirurgiju srca na kojoj se pored ožiljka njegovog sina vidi njegova identična tetovaža. 

ČUDESNA TEKSAŠANKA Imala je šest operacija mozga, ali nastavlja studij - medicine!

Fond za dječju operaciju srca u SAD-u skuplja sredstva za djecu koja se bore sa srčanim bolestima i nastoje širiti priče o malim srčanim ratnicima. Na društvenim mrežama postoji hashtag #scarselfie koji osvještava ljude da dijele fotografije svojih ožiljaka. To potiče svijest kako se ožiljaka ne treba sramiti i da su oni samo dio priče sa sretnim završetkom i hrabre borbe.

Komentari (14)
  • Respect 👍💕

    23. 6. 2019,   18:18
  • Svaka mu čast.. 👌👌

    23. 6. 2019,   18:10
  • Bravo tata!!!

    23. 6. 2019,   18:58