Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Šiša ih besplatno: Bakica mi je za plaću donijela jednu jabuku

Šiša ih besplatno: Bakica mi je za plaću donijela jednu jabuku
1

Frizerka i majka dvojice sinova Jasenka Hranić iz Bedekovčine škarama i češljem mami osmjehe na lice. Kad ne šiša u svom salonu, peče kolače i dijeli ih siromašnima...

VIDEO

Jednom tjedno, srijedom između 8 i 10 ujutro, u prostorijama Crvenog križa u Zaboku, frizerka Jasenka Hranić (46) marljivo radi sa svojim škarama i češljem. U ta dva sata uspije ošišati i do desetak ljudi koji nestrpljivo čekaju da ih obraduje novom frizurom. 

Ova volonterka svoje sugrađanke i sugrađane u Crvenom križu uređuje od početka ove godine, iako kaže da ne postoji točan datum kad je počela volontirati. 

- Kad dođu na šišanje u obično su potišteni, neki se srame, neugodno im je, ali kad osjete ugodnu atmosferu, živnu, raspričaju se i bude im drago što su došli - govori Jasenka i dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Evo prošli put jedna mi je bakica donijela jabuku i rekla da barem to uzmem kao plaću. Ja sam bila presretna i ta jabuka više mi je značila nego svi novci ovog svijeta - kaže frizerka koja u Bedekovčini ima svoj salon Violet. Neki puta joj donesi i buket poljskog cvijeća. 

- Cijeli svoj život voljela sam pomagati drugima na razne načine, veselio me taj iskreni osmjeh i sreća kada sam učinila nešto lijepo za njih. Svaki Uskrs i Božić pekla sam kolače, napravila paketiće i odnijela obiteljima slabijeg imovnog stanja ili onima koji žive sami. Podržavam sve humanitarne akcije u našem malom mjestu, i aktivno se uključujem u njih, pa sam ove godine sudjelovala u akciji Uskršnja košarica sa svime što je potrebno za jedan uskršnji stol. Također sam se uključila u akciju Školska vila gdje ću jednom djetetu pomoći oko nabave školskog pribora i bilježnica za novu školsku godinu - kaže Jasenka. 

Sve to nije lako jer je majka dvojice sinova za koje brine, ali koji joj uskaču i pomažu u nekim akcijama. 

- Ideju za suradnju s Crvenim križem došla je prilikom dobrovoljnog darivanja krvi gdje sam upoznala ravnateljicu i obratila joj se. Sama nisam znala kojim ljudima mogu pomoći barem tako da ih besplatno ošišam - prisjeća se Jasenka. 

Od kad je počela raditi, prije 20 godina, dolaze joj mušterije koje su slabijeg imovnog stanja.

- Često se znalo dogoditi da nisam imala srca uzeti im novac za šišanje - kaže Jasenka. Taj osjećaj da je nekome pomogla, što stalno čini, ne može se riječima opisati. 

Trčimo svi skupa za Rebro, za pomoć mališanima s onkologije
Trčimo svi skupa za Rebro, za pomoć mališanima s onkologije

- Vidjeti taj osmjeh na njihovim licima i zahvalnost daje mi snagu da to radim i dalje bez granica. Hodala sam po kućama i šišala, što i danas radim, a obično kad dolazim prvi put, rastužim se kad vidim u kakvim uvjetima žive u današnje vrijeme. Nakon što ih ošišam, malo porazgovaramo, uz osmijeh i pokoju šalu, i vraćam se sretna doma, toliko da pjevam cijelim putem, toliko je jak taj osjećaj - govori Jasenka. 

 

NIKAD NISU ZADOVOLJNI: Nitko ne želi biti u vezi s ovim horoskopskim znakom

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje