Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Sjajni trikovi s kredom: Suše mokre cipele i čiste staro suđe

Sjajni trikovi s kredom: Suše mokre cipele i čiste staro suđe

Kad ljudi pomisle na kredu, prva asocijacija je školska ploča ili dječja zabava tijekom ljetnih mjeseci. Ali kreda može biti itekako korisna u kući. Ovi trikovi vas mogu višestruko "spasiti"

VIDEO

1. Potamnjelo metalno posuđe

Metalno posuđe, ili stari pribor za jelo, vam je izgubilo sjaj? Ima tamne mrlje od ulja ili osušen kamenac? Nema problema. Naribajte kredu i prelijte s malo vode kako biste dobili gustu smjesu. Uzmite krpicu od mikrofibre, lagano umočite u smjesu i kružnim pokretima operite posuđe. Već za par minuta će se sjajiti kao nov.

2. Zaglavljen ključ

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako vam se ključ zaglavi u ključanici preko njega prijeđite s bijelom kredom i tako ćete ga podmazati. Sljedeći put ćete bez problema otključati bravu.

3. Ružna boja noktiju

Fotolia

Imate lijepe duge nokte, ali boja noktiju vam se ne sviđa jer je žućkasta ili previše prozirna? Ne treba vam specijalizirana bijela olovka za nokte. Dovoljno vam je malo mokre krede i stara četkica za zube kojom ćete proći lagano ispod noktiju i voila! Nokti će dobiti prekrasnu bijelu boju.

4. Masna mrlja na brušenoj koži

Ako vidite masnu mrlju na omiljenim cipelama ili jakni od brušene kože - ne očajavajte! Uzmite malo bijele krede, obojite mrlju i ostavite da tako stoji desetak minuta. Uzmite staru četkicu za zube i istrljajte višak krede. Mrlja se više neće vidjeti.

5. Zamjena za korektor

Ako slučajno nemate korektor, a napravili ste grešku kemijskom olovkom, upotrijebite kredu kako biste je izbrisali. Nemojte previše pritiskati papir, radije prijeđite grešku dva puta. Višak otresite i pišite dalje.

6. Mokre cipele?

Dreamstime

Uzmite salvetu i rastvorite ju. Naribajte ili zdrobite dvije krede i stavite po jednu na svaku od salveta, koje ćete potom skupiti u mali zavežljaj i zavezati gumicama. Zavežljaje stavite u cipele i ostavite neko vrijeme (koliko dugo ovisi o tome koliko su mokre cipele).

7. Rupice na zidu

Skinuli ste staru sliku i na zidu vas je dočekala ružna rupica (ili čak rupa s odlomljenim dijelom zida)? Uzmite običnu bijelu krenu i prekrijte s njom rupu i odlomljeni dio zida. Nije savršeno, ali se barem rupa neće vidjeti iz aviona.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje