Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Skandalozne i uvjerene u svoju ljepotu i viziju mode

Skandalozne i uvjerene u svoju ljepotu i viziju mode
9

Slavne dive nisu slijepo slijedile trendove već tvrdoglavo svoje vizije, pa tako u modu i usadile neke od nezaboravnih i dugo kopiranih stilova

VIDEO

Potpuno trijezna tvrdim da sam sama sebi apsolutno predivna, kazala je jednom prigodom Katherine Hepburn. Ova originalna, prekrasna i iznimno uspješna glumica tijekom cijeloga života nije se ponašala onako kako se to od nje očekivalo. A na temelju toga izgradila je i imidž i karijeru te postala uzor mnogim ženama.
Nije se šminkala kad je to trebalo i ako ona to nije htjela (npr. na domjencima) niti se oblačila onako kako je tada bilo primjereno. Početkom 30-ih godina prošloga stoljeća jedini koji su "smjeli" nositi hlače bili su farmeri i kauboji na filmovima.
No Katherine se u njima osjećala ugodno. Tvrdoglavo je odbijala nositi haljine i suknje. Bila je prva djevojka koja je na sveučilištu Bryn Mawr obukla hlače, a jednom se, što je u to vrijeme bio golem skandal, i na poslu pojavila u njima.
Obožavala je nositi pamučne hlače visokog struka, koje su, iako tada "zabranjene", s vremenom postale inspiracija dizajnerima i simbol ženske pobune.Vjerovala je da sebe ne treba mijenjati radi drugih i da žene trebaju nositi ono što im stoji i u čemu se osjećaju ugodno, a ne ono što im netko nameće.
Ipak, o svom zdravlju i liniji pomno se brinula. Džogirala je sa 70, a u mladim danima figuru je održavala svakodnevnim plivanjem i satovima tenisa. Za večeru bi svaki dan jela pet različitih vrsta povrća. Pazila je na prehranu, ali se nije odricala omiljenih slastica. Najviše je uživala u čokoladi, i to onoj s lješnjacima.


SOFIA LOREN ODBILA OPERIRATI NOS ZBOG KARIJERE
Cijeli život držala se pravila da prehrana treba odgovarati kraju iz kojega potječeš, pa je govorila da su špageti zaslužni za njenu liniju. Ten održava kupkom od maslinova ulja, a plastičnim operacijama nikad se nije podvrgnula. Zbog nepravilnog nosa redatelji su u početku inzistirali na operaciji, no ona je to odbila jer nije htjela biti neprirodni ideal ljepote.

LJEPOTICA U PLAVOME
Volim odjeću koja potpuno odgovara meni. Zato sa svojim dizajnerom prekrajam novitete kako bi ih potpuno prilagodili mojem stilu, ispričala je junakinja filma “Zameo ih vjetar” Vivien Leigh. Smatrala je da joj najbolje stoji plava boja, koju je najčešće nosila i u slobodno vrijeme.

RUKAVICE AVE GARDNER
Njen zaštitni znak bile su haljine bez naramenica i dugačke rukavice. Sve to uvijek bi upotpunila upečatljivim komadom nakita. Taj stil njegovala je u privatnom životu, a kako je imala lijepu figuru, uvijek bi je isticala uskim suknjama i širokim remenima opasanima u struku.

SLAVNA PLAVUŠA ZNALA JE TAJNU ZAMAMNOG HODA
Marilyn Monroe postala je prepoznatljiva po figuri pješčanog sata, zato ju je rado i otkrivala. Obožavala je strukirane haljine i visoke potpetice koje nisu izgledale kao sve druge. Kako bi njen hod bio još zamamniji, Marilyn Monroe nosila je potpetice različitih visina, golom oku nevidljive. Mala razlika u visini potpetica rezultirala je većim njihanjem bokova, koje su brojne glumice poslije neuspješno imitirale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...