Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slabovidnom učeniku kolege su izradile poklon za pamćenje

Kada je glavna urednica godišnjaka stala pred učenike i rekla da su napravili godišnjak specijalno za RJ Simsona, ovaj je skoro pao u nesvijest od pozitivnog šoka i ugodnog iznenađenja

RJ Sampson iz SAD-a voli ići u školu, iako je slabovidan i često nailazi na poteškoće. Zbog invaliditeta nije nikada mogao pročitati školski godišnjak, a silno je to želio. Nakon prve godine srednje škole došao je do svoje učiteljice Leslie Thompson i upitao ga zašto ne postoji godišnjak napisan na Brailleovom pismu.

RJ Sampson reads his yearbook in the entryway of Conifer High Sc | Autor: Deborah Swearingen Foto: Deborah Swearingen

Dirnulo ju je njegovo pitanje, ali nije vjerovala da se to može napraviti obzirom da su imali jako puno posla i sa redovitim godišnjacima, a verzija za slijepe i slabovidne oduzela bi im jako puno vremena. Vrijeme je prolazilo, prolazile su godine i mladić se već prestao nadati.

'NISAM MOGAO MIRNO SPAVATI' Spasio mu je život: Učitelj je posvojio bolesnog učenika (13)

Nije znao da njegovoj učiteljici to nije dalo mira pa je u tajnosti okupila članove odbora za izradu školskog godišnjaka i još neke učenike volontere. Trebalo im je čak 1500 sati da naprave verziju na Brailleovom pismu. Na posebnom godišnjaku radili su tri godine.

Foto: screenshot/

Kada je glavna urednica godišnjaka stala pred učenike i rekla da su napravili godišnjak specijalno za RJ Simsona, ovaj je skoro pao u nesvijest od pozitivnog šoka i ugodnog iznenađenja, prenosi goodfullness.com.

Pogledajte u videu kako je to izgledalo:

Komentari (1)
  • jedna lipa prica ispricana sretno momak u zivotu 👍

    9. 6. 2019,   20:56