Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Slasni recepti: Rebrica i krilca u medu, dalmatinski ražnjići...

Slasni recepti: Rebrica i krilca u medu, dalmatinski ražnjići...

JOŠ SAMO SUTRA Domagoj Jakopović Ribafish dao nam je ideje za ražnjiće na dalmatinski i slavonski način, a Podravkin chef Zoran Delić za fantastičnu salatu u umaku od hrena

VIDEO

Lijepo vrijeme i najbolja zabava u gradu i danas su privukli mnoštvo posjetitelja na Chill&Grill na zagrebačkom Bundeku. Požurite i vi, jer još samo sutra imate priliku uživati u najboljoj klopi, cugi i mjuzi cijeli dan sve od podneva, a navečer vas očekuju čak tri svirke. Svirat će Terminatori, Kojoti i Nipplepeople.

Zagreb: Prvi dan Pozitivnog koncerta u Domu sportova

Raspored pratite na Facebooku i službenoj stranici www.chillgrill.hr.

Veliki majstor kuhinje, Podravkin dugogodišnji chef Zoran Delić, jedan od promotora domaćega kulinarstva, oduševio nas je svojim cooking showovima. Danas nam je pokazao kako pripremiti sočna rebrica i pileća krilca u medu, idealna za uživanje nakon posla

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rebrica i pileća krilca u medu

Sastojci: 500 g svinjskih rebrica, 300 g pilećih krilaca, Vegeta Natur za piletinu, Vegeta Natur za svinjetinu, dimljena slatka paprika, 100 ml maslinovog ulja, 50 g meda, 500 g poriluka, 100 g hrena, 100 g kiselog vrhnja, 100 g majoneze, 100 g Podravka kukuruza šećerca, 100 g Podravka crvenog graha, sol, papar

Priprema: Pileća krilca i svinjska rebrica marinirajte s Vegetom Natur i dimljenom slatkom paprikom. Med pomiješajte s maslinovim uljem i malo vode. Nakon kratkog pečenja na roštilju počnite premazivati meso mednom mješavinom dok ne dobije lijepu boju, ali pazite da ne zagori i med se previše karamelizira. Salatu pripremite od  poriluka, graha, kukuruza šećerca te dresinga od hrena, vrhnja i majoneze, savjetovao je chef Zoran Delić.

POGLEDAJTE VIDEO

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, proveo nas je hrvatskom gastronomijom s roštilja u kulinarskom showu Domagoja Jakopovića Ribafisha, urednika portala Gastro.hr. Pripremio je kreativne slavonske i dalmatinske ražnjiće.

Za slavonske vam je potrebno 10 kobasica za grill, 10 crvenih paprika, 1 kg ljubičastog luka, 500 g špeka u komadu, 3 kg tikvica, mljevena crvena paprika i mljeveni čili.

Dalmatinske ražnjiće pripremio je od 2 kg liganja i tune ako imate odrezaka, 1,5 kg cherry rajčice, 6 pakiranja mini mozzarelle, svježi bosiljak, ružmarin, maslinovo ulje, češnjak i limun.

Za obje vrste ražnjića, nanižite namirnice na ražnjiće, začinite ih i ispecite na roštilju.

Bruno Lukić imao je pred sobom pravi izazov – pojesti 10.000 kalorija.

POGLEDAJTE VIDEO

U obroku su bila 4 bijela kruha, pakiranje kečapa te tri i pol kilograma Ravlić bijelog i mljevenog mesa. Ekipa se super zabavila pripremajući ih, no sendviči su ipak bili prezasitni i uspio ih je pojesti tek tri.

Organizatori festivala su 24sata i gastro.hr.

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade. Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali. Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Foto: Privatan album Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad. Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru