Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Slatke make-up dileme: Zašto je najvažnije staviti rumenilo?

Slatke make-up dileme: Zašto je najvažnije staviti rumenilo?

Ne trebamo ga zaobilaziti, jer rumenilo "skida" godine, ima anti-age efekt te licu daje svježinu i boju. Naročito u hladnim danima, dok je lice izuzetno blijedo. No, treba znati izabrati, od sto nijansi, koja je idealna?

VIDEO

Nerijetko se dogodi da rumenilo s lica kao da nestane, a lice je blijedo samo par sati nakon šminkanja. Činjenica je da suha i masna koža često odbijaju poslušnost, no radi toga ne treba odustati od rumenila. Naime, boja na obrazima licu daje zdraviji izgled i vizualno skida godine. Još su u stara vremena naše bake govorile kako je rumeni obraz znak zdravlja, a cure su se štipale za obraze kako bi potaknule cirkulaciju i time dobile bolju boju.

Prvo treba izabrati pravu nijansu jer rumenila ima čitavo more. Boja koja nam pristaje slaže se s tonom lica, a idealno je podržati ga laganim sjajem, kako bi izgled dobio svježinu.

Nepogrešiv odabir je koraljna za toplu te ružičasta za hladniju put. Svijetle nijanse bolja su opcija, tamne nam mogu "umrtviti" lice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Essence Crystal Power Blush & Highlighter Palette

Najprirodniji izgled daju kremasta rumenila, već neko vrijeme hit kozmetičke scene. Stick varijante masnije su i time bolje oponašaju teksturu kože te su idealne za lagane puder podloge kao što su tonirane i BB kreme.

Naj Oleari rumenilo

Rumenilo u kamenu daje više matirajući efekt, no preporuka je, upravo radi mat efekta, birati formule s malo sjaja. Hit su i kuglice, često u više nijansi, što na licu djeluje vrlo zanimljivo i dinamično. Važno je dobro ih pomiješati.

Ako nemate sjajno rumenilo, tu su razni highlighteri koji idu na rumenilo, dovoljan je jedan dodir kistom kako bi boja dobila onaj blistavi efekt.

By Terry Glow-Expert Duo Stick

Trik sa smijanjem pri apliciranju vrijedi oduvijek, jer rumenilo ide samo na vrh obraza, inače sve skupa može djelovati flekavo. Iako su se osamdesete vratile na scenu, rumenilo koje ide na pola lica za dan nipošto ne izgleda primjereno.

CATRICE kompaktno rumenilo Blush Box

Podloga rumenila treba ujednačiti ten, kako bi se ono dovoljno istaknulo, no ne treba pretjerivati s prekrivanjem. Sve su popularnije prirodnije teksture i lakše formule koje licu daju hidrataciju, a ne toliko pokrivenost.

Poanta rumenila je da naglasi ljepotu i sklad lica, a to ćete postići pravilnim doziranjem i odabirom nijanse.

Douglas Pearls Harmony

Vizažisti često koriste prste kako bi nanijeli rumenilo, no kod kuće je idealno imati okrugli kist koji idealno oponaša oblik obraza, kako bismo što manje trackali. Kako biste rumenilo smjestili pravilno - dovoljna su doslovno dva poteza kistom.

Za dnevni look rumenilo ide odmah nakon pudera, jer možda nema ni potrebe za sjenilom, tek malo maskare i sjajila za usne.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:55
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima