Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slavenski božanski horoskop: Otkrijte kojem bogu pripadate

Komentari (101)
 • Nekada smo voljeli prieodu i biljke i drveća su nam bili bogovi,pa kada smo to zastranili da smo danas ovakvo prazni,nesrčani,zlobni?

  26. 1. 2020,   21:54
 • Budala i rata neće nikada nestati

  26. 1. 2020,   21:31
 • Ja znam kojem Bogu pripadam i ne treba mi za to nikakav horoskop. Njegovo ime jeste: Onaj koji je bio, Onaj koji jeste i Onaj koji će uvijek biti. Nema Boga nad njim i nema Boga osim njega. Kad ovako nešto čitam odmah mi kroz glavu prođe: puče moj puče moj zašto si me ostavio?

  26. 1. 2020,   22:29
 • Lijepo...moja božica nosi proljeće i sve što ono nosi ...meni dovoljno:)

  26. 1. 2020,   21:05
 • Znao sam da mi je Stribog bog i otac zaštitnik.

  26. 1. 2020,   20:13
 • Rod

  26. 1. 2020,   19:30
 • Nepravedno su izostavljeni Regoč i Kosjenka,Neva Nevičica ,Potjeh i još dosta likova iz bajki...Koja je ovo smijurija..Neki "bogovi " u popisu imaju i mračnu stranu..."Voloh"? (Ili pravi naziv "Valak"? ) ...Demon s popisa svjetske mitologije (naravno, u svakoj zemlji i u svakom jeziku se njegovo ime djelomično mijenja )....

  27. 1. 2020,   08:08
  • Demon u staroslavenskoj mitologiji nije isto kao i demon u kršćanskoj mitologiji.

   27. 1. 2020,   09:33
  • Demon je demon...ma kak god se on zval

   28. 1. 2020,   07:10
  • Ne nije, jer u Kršćanstvu demon je čisto zlo (propaganda protiv poganskih religija), dok u nekim mitologijama "demon" se podrazumijevalo biće koje nije nužno zlo, ali ni nema u vidu najbolje interese čovjeka (širok spektar ponašanja). Ne možeš gledat na svu mitologiju po svijetu i povijesti kroz oči kršćanskog učenja bohtejebo.

   28. 1. 2020,   09:12
  • Pa ni ne gledam. Bogu hvala ,proučavao sam i ostale religije (katolik sam-rimokatolik) i shvatio ,kao i svaka inteligentna osoba, da su sve svjetske religije u stvari -jedna religija. Objašnjenje? U svakoj je jedan "glavni" Bog, Sveta Obitelj (koja se u nekim religijama često spominje ,a u pojedinim minimalno) ,te "manja Božanstva" (Apostoli)...Bog,Jehova,Jahve,Alah,Manitou,Buddha...Sve su to imena jednog i jedinog Boga kojeg svaka vjera drukčije naziva. Da se vratimo temi; sam si napisao da "demon" ne znači u svim religijama zlo...a onda samo par riječi kasnije pišeš o tome da demon nije ni na korist čovjeku (ako nije na korist onda je na štetu) -da je prevrtljiv...Veće ili manje zlo..Zlo je -zlo..I za kraj...Psuješ Boga koji te toliko milostivo drži na ovom svijetu....Ako ne vjeruješ u njega-onda Ga i ne spominji...

   28. 1. 2020,   20:57
  • Zaboravio sam dopisati....demon nikad ni u kojoj religiji nije bio sinonim za bilo kaj pozitivno...Uvijek za probleme.....Posjedujem leksikon u kome je navedeno podosta imena zlih bića iz različitih religija.....

   28. 1. 2020,   21:11
  • I dolazimo da mentalne blokade "Crno-Bijelo" i pohlepnog kršćanskog nauka -> pa citiram: " demon nije ni na korist čovjeku (ako nije na korist onda je na štetu)". Dakle ako ti nije na korist je zlo? Nadalje, pročitaj si taj leksikon još malo, pročitaj porijeklo tih "demona" iz kršćanske mitologije, jedan dobar dio njih su bogovi iz poganskih religija prepisani kao zli (a pisani tako u doba pokrštavanja poganskih plemena u srednjoj i sjevernoj europi).

   30. 1. 2020,   09:12
  • Kad se već praviš pametan, barem daj točne činjenice pa raspravljaj o njima, nemoj mi tu iskrivljavat činjenice da bi ti bolje odgovaralo pričici za laku noć.

   30. 1. 2020,   09:13
  • I dolazimo opet do točke di us.reš motku totalno...Ako nekaj nije dobro..kaj je onda?....Ja sam dobro pročitao i shvatio...Ne znam za tebe......Ti imaš svoj pogled na to ja svoj...A ipak ti se trudiš pobiti moj način razmišljanja i ono sto sam pročitao....da ti pojednostavim...Da li postoji bilo što da nije ni dobro ni zlo? Ne. Jer sve ovisi o točci gledanja...Bog (koji god bio i kako god se zvao) ima svoju pratnju (kako god se zvala ) i oni su u svakoj religiji oličenje pozitivnog ..S druge strane, ima i svog suparnika (kako god ga tko zvao) koji isto ima svoju pratnju (kako god se zvala) i oni su oličenje negativnog...Pošto vidim da ti je ,po tom pitanju, shvaćanje na razini školarca (voliš izmišljati kojekakve "bojice" između dobra i zla)..Svaki komentar je suvišan...Zatvori "Trnoružicu" i na spavanje...

   30. 1. 2020,   10:46
  • "Ako nešto nije dobro mora biti loše" je crno bijelo razmišljanje. Da li lav razmišlja da li je dobar ili zao kada ubija gazelu? Da li tornado "razmišlja" da li je zlo to što je razorio selo? Zlo i Dobro je čisto i isključivo ljudski (čitaj neprirodni) pojam. Dobro i zlo, služi ljudima da bi živjeli u zajednicama, demoni i mitska bića kao prvo nisu stvarna, nadalje nisu ni ljudi, dakle koncept "dobro/zlo" za njih ne vrijedi. Ja ne pobijam tvoje razmišljanje, ja govorim o realnosti, realnost koju zaboli za ljude, realnost koja je postajala prije čovjeka i realnost koja će postajat poslije čovjeka. Prije čovjeka nisu postajali bogovi i bogovi će umrijet sa čovjekom.

   30. 1. 2020,   11:05
  • Svaka čast na ovom komentaru . No ti govoriš o realnosti. Reci mi da li životinje znaju što je dobro a što je zlo? Znaju..Hrani ih ,mazi i voli - vežu se za tebe i vjerne su ti jer si dobar. Tuci ih i tjeraj- ili će te napasti ili će pobjeći od tebe -jer si zao..Znači da ipak i kod njih ima ta klasifikacija . Za razliku od ljudi-životinje je teže pridobiti nazad kad im pokažeš svoju lošu stranu. One ne shvaćaju da ljudi mijenjaju raspoloženje u trenu...I to često

   30. 1. 2020,   19:29
  • Ok, ima nešto u tome što kažeš, samo ako ti radiš nešto što bi mi, ljudi, smatrali zlim (a da ne ulijeće na životinju) životinja to ne bi razumjela i dalje bi ti bila privržena, ponajviše zato jer ju hraniš. Rijetko koja životinja (izuzev onih koje smo kroz tisućljeća pripitomljavali), će ostat uz tebe ako ju prestaneš hranit.

   31. 1. 2020,   09:05
  • Smatraš da bi nam životinjske vrste koje već dugo žive uz čovjeka bile privržene samo zbog hrane? Vjerukem da bi u izolaciji od čovjeka brzo prevagnuo instikt. Vezane su ,po mom mišljenju, zato jer smo od samog početka tu uz njih i jer im naš miris postaje nešto sasvim prirodno.Ali uzmimo ovu situaciju ; pas ima najveću reputaciju kao čovjekov prijatelj; misliš li da bi štenad (kasnije kao odrasli psi)pripitomljenog psa i kuje , koja su došla na svijet u divljini i koja nebi imala nikakve kontakte s čovjekom , misliš li da bi jednostavno tako prišli čovjeku? Bilo kojoj životinjskoj vrsti treba jako malo da joj se uključe instikti. Inače ih nebi morali vezati,stavljati u terarije , kaveze..Nisu životinje ovisne o nama,nego mi o njima..One mogu bez hamburgera,šunke,pršuta,gulaša i paprikaša....

   1. 2. 2020,   09:01
  • Nismo baš dobro počeli , ali vidim da možemo sasvim solidno razmijeniti mišljenje i svaki od nas obrazložiti svoj stav.

   1. 2. 2020,   09:03
  • Razumiješ što hoćeš reći, ali postoje fundamentalne razlike u "prirodi" životinja. Npr. zašto zebre nisu pripitomljene? Zato je su u prirodi divlja životinja, grize, baca itd. Dok se konj i krava mogu pripitomit. (pogledaj malo što točno znači pripitomit vrstu i pripitomit jedinku, dug je opis a nemam mjesta ovdje na žalost).

   3. 2. 2020,   09:21
  • "misliš li da bi štenad (kasnije kao odrasli psi)pripitomljenog psa i kuje , koja su došla na svijet u divljini i koja ne bi imala nikakve kontakte s čovjekom , misliš li da bi jednostavno tako prišli čovjeku?" --> Jednostavno, ne, ali uz mali napor da. Pas (opet ovisno o vrsti, jer im je različita priroda) je pripitomljena životinja, dugogodišnje birana iz legla da bude maksimalno privržena čovjeku. I da čovjek nestane, manje pasmine bi vrlo brzo izumrle, veće pasmine bi još i preživjele, samo je pitanje koje i gdje. npr husky bi teško preživio u pustinjskom području, dok jedan doberman bi teško preživio u atičkom pojasu.

   3. 2. 2020,   09:24
  • I slažem se u potpunosti da smo ovisni o životinjama, pa prva "industrijska revolucija" u povijesti čovjeka je bila kada smo pripitomili prve domaće životinje. One su nam omogućile da lakše oramo zemlju, da ih štrigamo za vunu i muzemo za mlijeko. Domaće životinje su jednostrano omogućile da se prebacimo iz nomadskih plemena sakupljača i lovaca u civilizacije bazirane na agrikulturi .

   3. 2. 2020,   09:27
 • Nesto ko meduza

  26. 1. 2020,   19:56
 • Rod sam po ilirskom horoskopu i ziva istina sve razumijem osim sebe

  26. 1. 2020,   21:14
 • Ahahah, a mogla sam si i mislit...gender😆

  26. 1. 2020,   19:41
Message