Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slavne ljepotice liniju 'duguju' haljinama s optičkim iluzijama

None Foto: Pixsell 6

Kate Winslet, Gwyneth Paltrow i Liv Tyler obožavateljice su haljina koje stvaraju privid figure pješčanog sata zahvaljujući pametnom kroju i raspoređenosti boja

Za besprijekorne figure zvijezda katkada nisu zaslužni mukotrpni treninzi, vježbanje, pa čak ni plastična kirurgija, već tzv. pametna odjeća, tvrde modni stručnjaci. Riječ je o haljinama koje svojim krojem i bojama stvaraju privid pješčane figure, tj. optičkoj modnoj varci koja mršavicama, pa i onima s viškom kila "stvaraju" idealne proporcije.

Velike obožavateljica pametnih haljina je Kate Winslet koja je jedan od takvih modela odjenula na filmskom festivalu u Veneciji, tog puta od dizajnerice Stelle McCartney.  Liv Tyler, Gwyneth Paltrow, Keira Knightley i Kylie Minogue također su im sklone jer im pružaju sigurno rješenje za dobar izgled. 

Peter Thompson, stručnjak za vizualnu percepciju sa Sveučilišta York kaže da pametne haljine koriste vrlo jednostavan vizualni trik. Tamne boje sa strane sužavaju figuru, dok ju središnja svijetla boja izdužuje. Tako grudi izgledaju veće, struk uži, a bokovi proporcionalni ramenima.

Komentari (5)
  • stvarno tamni uzorci sa strane su bitni ? Meni se činilo da su za liniju zaslužne pravilna prehrana i fitness - ali OK, kako god vi velite.

    7. 9. 2011,   14:09
  • stručnjak za vizualnu percepciju?????????? di se za to treba bogu moliti?

    7. 9. 2011,   14:15
  • Liv Tyler je prekrasna... :))

    7. 9. 2011,   20:12