Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Slijedite strasti i otkrijte svoj stil uređenja doma

Slijedite strasti i otkrijte svoj stil uređenja doma
7

Osjećaji koje u vama bude pojedini predmeti, boje i teksture, najbolji su pokazatelj jeste li na pravom putu u stvaranju svoje oaze mira

VIDEO

Tajna savršenog uređenja doma nije u tome koliko na njega potrošite, već u vještini rada s onim što vam je na raspolaganju, tvrdi američka dizajnerica Karen McAloon, koja već 10 godina pomaže ljudima da pronađu svoj individualni stil. Većina ljudi tek je maglovito svjesna onoga što im se sviđa i to teško uspijeva uobličiti u stil. Osim toga, domovi su im često puni stvari koje nisu nabavili zato što im se sviđaju, nego zato što su bile pristupačne, jer su ih dobili od rodbine ili bile u modi.
Kad saznate koji vam stil najviše odgovara, postupno ćete moći unositi male promjene u dom kako biste ga učinili ljepšim i ugodnijim. Osjećaji koje u vama bude pojedini predmeti, boje ili teksture najpouzdaniji su način otkrivanja vlastitog stila. Ispunjava li vas neki interijer toplinom, strašću, spokojem ili poletom, težite tome da i svoj dom slično uredite.

>>> Imate li više predmeta iste boje, oblika ili stila (primjerice, orijentalni tepih u svakoj sobi), to ukazuje na vaš ukus. Ipak, mnogi ne primjećuju da je to i njihov stil.

>>> Gdje kupujete namještaj? Razgledavate li jednu trgovinu čak i kad ne namjeravate ništa kupiti? Volite antikvarijate i buvljake? Omiljena trgovina otkriva vaš stil.

>>> Ono što objesite na zid govori mnogo o vama. Ljubiteljima apstraktnih slika uglavnom se sviđa moderni namještaj, a volite li drvene rezbarije, pristaje vam seoski stil.

>>> Radite za premalenim stolom? Na zidu vam visi pokvareni sat? Sjedite na neudobnom kauču? Te predmete možda čuvate zato što vam se jako sviđa njihov izgled.

>>> Posljednja stvar koju ste kupili sjajan je pokazatelj vašeg stila, osobito ako odudara od vaših uobičajenih kupovina. Primjerice, Tiffany-lampa kojoj niste mogli odoljeti.

>>> Promotrite svoj dom. Što ga objedinjuje? Dominira li njime boje terakote i cigle te nježno žuta, vjerojatno težite mediteranskom stilu, koji samo trebate dopuniti.

>>> Gdje se osjećate dobro? Sviđa li vam se kako su dom uredili vaši rođaci? Imate li omiljeni hotel? Prostori uređeni u jednom stilu mogli bi vam pomoći da otkrijete svoj.

>>> Ako u prostoriji imate jedan predmet koji stilski odudara od svega ostaloga, obratite pozornost. Postoji mogućnost da je upravo to vaš stil koji se niste odvažili istražiti.

>>> Mjesto gdje provodite godišnji odmor i suveniri koje s njega donosite kući također mogu otkriti stil koji bi vam odgovarao. Osobito ako ih držite na “počasnome mjestu”.

>>> Koja vam je najbolje uređena prostorija u domu? Prenesite svoj najuspješniji dizajn i na druge prostorije. Ako su sve uređene u istom stilu, to daje osjećaj sklada i mira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara