Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slika koja će vas dirnuti: Dugo čekana beba u srcu od injekcija

None Foto: Macy Rodeffer

Nakon tri spontana pobačaja, Macy Rodeffer i njezin suprug čekaju svoju bebu. Veselu vijest objavili su fotografijom srca od injekcija IVF tretmana i slike bebe s UZV-a

Macy Rodeffer i njezin suprug pokušavali su dobiti bebu četiri godine. Nakon tri spontana pobačaja, operacije i lijekova, uzbuđeno je podijelila vijest da je trudna s ostatkom svijeta, donosi ABC News. No ono što njezinu objavu čini posebnom je fotografija - srce od IVF injekcija koje okružuje bebinu sliku s ultrazvuka i bodi s natpisom "vrijedno čekanja i čekanja i čekanja". Inspirirala ju je žena koja je lani na sličan način objavila trudnoću. 

- Željela sam samo pokazati... kako teška neplodnost može biti. Moja slika sadrži medikamente i injekcije od samo jedne ture IVF-a - ispričala je.

Ima ljudi kojima je puno gore nego nama, koji su prošli puno teži put nego mi, istovremeno se noseći s uvredljivim riječima, neželjenim savjetima i osuđujućim komentarima. Ovo je ujedno bio i moj način da pokažem prijateljima i obitelji što smo sve prošli za našu bebu, jer mi se često činilo da im riječi nisu bile dovoljne - dodala je Macy. 

Većina reakcija na njezinu fotografiju je bila pozitivna, iako je bilo i onih koji su ih kritizirali što nisu usvojili dijete. 
- Posvajanje može biti jednako emotivno i financijski bolno kao i tretmani protiv nepolodnosti - istaknula je, dodajući da bi voljela jednog dana i posvojiti dijete jer su njena majka i rođak posvojeni. 

Sve što prolazi Macy piše i na svom blog Martinis and Medicine. U zadnjem postu čestitala je sama sebi Majčin dan riječima: 
"Moj prvi Majčin dan. Laž. Ovo nije moj prvi, to je moj četvrti. Samo je prvi u koji sam ja bila uključena riječima Sretan Majčin dan. Prvi koji nisam slavila sama."

Njezina priča ohrabrila je mnoge koji se bore s neplodnošću i silno žele bebu. Uz nju znaju da nisu sami, da ima puno parova koji prolaze kroz velike poteškoće sa začećem, pogotovo kada je u pitanju umjetna oplodnja.

Komentari (16)
  • bravooooo:-))))).. kad cujem da je neko duze vrijeme u braku a nema djeca, nemam tu sta glupo pitati,..kad ce beba i slicno! ..bzvz... ljudima sipati so na ranu! cutim..

    17. 5. 2016,   14:31
  • Milinoviću..vidiš li ti ovo? ko to nije probao nezna kakva je to muka i sreća kad i ako uspije...hvala bogu i dr. vlaisavljeviću sa mariborske klinike jer po našem bivšem ministru mnogi tu sreću nebi iskusili

    17. 5. 2016,   14:50
  • Fali glavna injekcija 😂

    17. 5. 2016,   14:14