Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Slika koja će vas dirnuti: Dugo čekana beba u srcu od injekcija

Slika koja će vas dirnuti: Dugo čekana beba u srcu od injekcija
1

Nakon tri spontana pobačaja, Macy Rodeffer i njezin suprug čekaju svoju bebu. Veselu vijest objavili su fotografijom srca od injekcija IVF tretmana i slike bebe s UZV-a

VIDEO

Macy Rodeffer i njezin suprug pokušavali su dobiti bebu četiri godine. Nakon tri spontana pobačaja, operacije i lijekova, uzbuđeno je podijelila vijest da je trudna s ostatkom svijeta, donosi ABC News. No ono što njezinu objavu čini posebnom je fotografija - srce od IVF injekcija koje okružuje bebinu sliku s ultrazvuka i bodi s natpisom "vrijedno čekanja i čekanja i čekanja". Inspirirala ju je žena koja je lani na sličan način objavila trudnoću. 

- Željela sam samo pokazati... kako teška neplodnost može biti. Moja slika sadrži medikamente i injekcije od samo jedne ture IVF-a - ispričala je.

Ima ljudi kojima je puno gore nego nama, koji su prošli puno teži put nego mi, istovremeno se noseći s uvredljivim riječima, neželjenim savjetima i osuđujućim komentarima. Ovo je ujedno bio i moj način da pokažem prijateljima i obitelji što smo sve prošli za našu bebu, jer mi se često činilo da im riječi nisu bile dovoljne - dodala je Macy. 

Većina reakcija na njezinu fotografiju je bila pozitivna, iako je bilo i onih koji su ih kritizirali što nisu usvojili dijete. 
- Posvajanje može biti jednako emotivno i financijski bolno kao i tretmani protiv nepolodnosti - istaknula je, dodajući da bi voljela jednog dana i posvojiti dijete jer su njena majka i rođak posvojeni. 

Sve što prolazi Macy piše i na svom blog Martinis and Medicine. U zadnjem postu čestitala je sama sebi Majčin dan riječima: 
"Moj prvi Majčin dan. Laž. Ovo nije moj prvi, to je moj četvrti. Samo je prvi u koji sam ja bila uključena riječima Sretan Majčin dan. Prvi koji nisam slavila sama."

Njezina priča ohrabrila je mnoge koji se bore s neplodnošću i silno žele bebu. Uz nju znaju da nisu sami, da ima puno parova koji prolaze kroz velike poteškoće sa začećem, pogotovo kada je u pitanju umjetna oplodnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise