Obavijesti

Lifestyle

Komentari 41

'Slomila mi je srce, a onda sam si napravio aplikaciju za ljubav'

Izumitelj aplikacije za upoznavanje Hinge otkrio je da je aplikaciju napravio kako bi izliječio svoje slomljeno srce. Tvrdi da druge aplikacije za upoznavanje potiču ovisnost

VIDEO

Justin McLeod (35) iz New Yorka na fakultetu je sreo ljubav svog života, ali ju je izgubio zbog svoje ovisnosti o alkoholu i pustio da ode bez previše truda. Kad se uspio otrijezniti shvatio je da je napravio veliku grešku i zažalio.

Tada je odlučio izmisliti aplikaciju za upoznavanje kako bi se lakše oporavio od gubitka.

Rekao je kako društveni mediji mogu biti zarazni i destruktivni, isto kao i tehnologija iza drugih aplikacija za upoznavanje.

- One utječu na ljudsku biologiju i neurokemiju kako bi vas namamile natrag. Imaju strašno puno sličnosti s ovisnošću - objasnio je zašto druge aplikacije za dopisivanje potiču ovisnost.

Otkrivajući više o svojoj izgubljenoj ljubavi i izumu aplikacije, rekao je da se nakon prekida pokušao ponovo povezati s bivšom djevojkom, ali ga je odbila. Taj trenutak je bio katalizator pokretanja aplikacije 2012. godine.

- Rekla mi je nešto kao 'slušaj, imam život, ne mogu ti vjerovati, volim tog drugog tipa, najbolje je da se ne vidimo' - prepričao je. 

Danas je njegov pogled na tehnologiju prilično crn te kaže da društveni mediji potiču ovisnost isto kao i droge i alkohol.

- Iskreno, da su onda postojale društvene mreže vjerojatno ne bih bio stalno pijan. Droga koju mladi danas biraju su društveni mediji, koji su destruktivni koliko su i besplatni.

Ali to ga nije zaustavilo u pokušajima da ponovo osvoji ženu svojeg života. Redovito joj je slao e-mailove, nadajući se da će se predomisliti.

Njegova priča 2015. postala je zanimljiva medijima te je New York Times objavio njegovu tužnu ljubavnu priču koja je imala puno dodirnih točaka s pričom novinara koji ju je pisao.

Ne želi izlaziti s muškarcima koji imaju preko 48 - evo zašto
Ne želi izlaziti s muškarcima koji imaju preko 48 - evo zašto

Na pitanje je li se ikad zaljubio, Justin je priznao da postoji netko na ovom svijetu tko je stvoren za njega, ali da je upropastio tu vezu. Njegova priča je bila jako slična novinarovoj koji ju je pisao i tako su se povezali što je rezultiralo pričom koja je potaknula puno interesa, a s tim i s puno savjeta i poruka ohrabrenja koje je dobio te je na kraju odlučio još jednom pokušati obnoviti svoju vezu. 

Kao i svaka dobra ljubavna priča, Justin je na kraju dobio svoj sretan završetak jer je njegova bivša Kate bila spremna naći se s njim i raščistiti njihovu prošlost.

Nakon što su se našli, prekinula je svoje zaruke i vratila se Justinu.

Priznajući da je 2012. godine, kad je Justin pokrenuo aplikaciju, ona bila jako slična drugim aplikacijama za upoznavanje kao što je Tinder, 2016. je odlučio aplikaciju osuvremeniti i pružiti ljudima lakši pristup potencijalnim ljubavnim partnerima te im olakšati te prve korake u komunikaciji dodajući setove smiješnih i jednostavnih pitanja temeljem kojih će se korisnici njegove aplikacije lakše osloboditi i započeti komunikaciju. 

Tim potezom produžio je prosjek dnevnog vremenskog korištenja aplikacije na 6 minuta, piše Daily Mail.

Što se tiče Justinovog privatnog života, on više nema potrebe za aplikacijom. Danas je sretno oženjen za ljubav svojeg života s kojom čeka bebu kojoj je termin u kolovozu. 

ZANIMAJU IH SAMO AVANTURE I ZABAVA: Ovi horoskopski znakovi se nikad neće vjenčati

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku