Obavijesti

Lifestyle

Komentari 34

Ross je slomio penis: 'Čim sam čuo zvuk pucanja, znao sam...'

Komičar Ross Asdourian oporavljao se od frakture penisa četiri tjedna - toliko mu je trebalo da počne samostalno mokriti. Nakon nekoliko mjeseci potpuno mu se vratila seksualna funkcija

VIDEO

Mislim da svi muškarci znaju, negdje u dubini svojeg mozga, da je to moguće. Ići ću korak dalje i reći kako je većina muškaraca vjerojatno osjetila strah da se možda malo savinuo, i ja sam među njima, počeo je svoje neugodno iskustvo 32-godišnji Ross Asdourian, komičar i režiser iz New Yorka. 

Bilo je to prije tri godine. Sreo se sa starom prijateljicom u baru. Završili su "u klinču" u njegovom stanu u East Villageu na Manhattanu. Veliki užitak ubrzo se pretvorio u tešku patnju.

- U osnovi smo se približavali cilju... Izašao sam iz nje, a kada sam se odlučio vratiti, ona se odgurnula nazad i zapravo je samo puknuo - ispričao je.

- Čim sam čuo zvuk pucanja znao sam da se obistinio moj najveći strah. Odmah sam znao da nešto nije u redu, krenuo sam s protokolom za hitne slučajeve. Uzdisao sam i valjao se u bolovima pa nazvao 911 - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

One loyal steed. One _____ mustache. One event... Ross's Facebook LIVE: Wild Ride for MS

Objavljuje Ross Asdourian23. ožujka 2017

Nakon dolaska hitne pomoći odveli su ga u Medicinski centar Weill Cornell gdje ga je pregledao tim urologa. Prvo su željeli vidjeti može li mokriti, ali nije mogao. Potom su napravili cistoskopiju - endoskopsku pretragu u kojoj provedu malu kameru u spolovilo radi procjene stanja i nastale štete.

Pretraga je pokazala da mu je razderana uretra (sluznica mokraćne cijevi).

'Odrezat će mi cijeli penis zbog raka, sad mi je već svejedno...'
'Odrezat će mi cijeli penis zbog raka, sad mi je već svejedno...'

Dr. Rajveer Purohit, direktor rekonstruktivne urologije na bolnici  Mount Sinai Hospital in New York i glavni kirurg u njegovom slučaju pojasnio je što se točno dogodilo kod Rossa. 

- Ross je imao ne tako uobičajenu frakturu oba corpora cavernosa (erektilnog tkiva) kao i potpuni poremećaj uretre. A ako se uretra ne popravi, može nastati ožiljak koji bi sputavao normalno mokrenje ili fistula kod koje bi urin izlazio izvan mokraćne cijevi. Znači, što se prije ode u bolnicu, to bolje - rekao je . 

Dodao je kako je Rossova operacija trajala tri sata. Oporavak je trajao četiri tjedna nakon kojih je napokon počeo mokriti samostalno. Nakon nekoliko mjeseci potpuno mu se vratila seksualna funkcija. Uglavnom, na kraju je sve dobro prošlo i posljedica nema. 

bit.ly/BBkickstarter 🍌 23 hours left for Broken Bananah’s Kickstarter/book presale and only a little left to go. Do you know how hard it is to wash paint off a furry body?! #BOOKS 🙏🏼

Objavljuje Ross Asdourian16. veljače 2018

I liječnik dr. Jack Mydlo, profesor i predsjednik Urološke kirurgije na Sveučilištu Temple, objasnio je koliko Rossova fraktura penisa bila ozbiljna.

- To se u medicinskom smislu naziva "ruptura korpus cavernosa" no "fraktura penisa" je uobičajen pojam. Kada ljudi čuju da se radi o lomu spolovila, pomisle da je kost u penisu, ali kosti nema. Uvjeravam vas, to je više od pucanja. Radi se o tkivu nalik spužvi koje se proteže duž penisa - kazao je i dodao da su lomovi penisa relativno rijetka pojava. Svaki mjesec susretne se s jednim do dva takva slučaja. 

Komičar je o svojem bolnom iskustvu napisao knjigu pod nazivom "Broken Bananah" koja se može kupiti na Amazonu. U njoj pokušava nagnati ljude na smijeh i pozitivno razmišljanje, pa čak i kada im se u životu događaju loše stvari.

Kaže kako je na svojem iskustvu naučio vrijednu lekciju - kako, i kada se čini da ne može biti gore, zapravo može. Sretan je što je dobro prošao.

I wrote a book! I'm both excited and nervous to share it, and hope that it will make people laugh/cringe if only for the...

Objavljuje Ross Asdourian15. studenoga 2017

Lomovi spolovila su češći u muslimanskim zemljama

Prema istraživanju iz 2002. godine u medicinskoj literaturi spomenuto je više od 1300 slučajeva frakture penisa od 1935. godine. Više od polovice tih slučajeva odnosi se na muškarce iz pretežno muslimanskih zemalja gdje ponekad poduzimaju drastične mjere kako bi sakrili svoje uzbuđenje. 

Muškarci pokušavaju zaustaviti erekciju ili je spriječiti jer im je socijalno neugodno zbog toga. Ali, takva nastojanja da se erekcija prisilno zaustavi mogu rezultirati lomom.

Thinkstock

Moguća posljedica je impotencija

Fraktura penisa je zapravo lom jedne ili obje membrane koje prekrivaju njegovo erektilno tkivo, a uzrokuje ga brza, tupa sila dok je spolovilo u erekciji, obično tijekom seksa ili kod agresivne masturbacije.

- Fraktura penisa jedna je od rjeđih posljedica povreda uda. Najčešće zbog siline kod odnosa ud naleti na tvrdu prepreku i pri tom pukne jedna od ovojnica kavernoznih tijela ili spongioznog tijela ili više njih. Osim karakterističnog zvuka pucanja, boli koje pacijent pri tome osjeti, često je prisutna oteklina i krvavi podljev. A čvrstoća uda se izgubi gotovo trenutno - objasnio nam je Neven Kapun, dr.med. spec. urolog iz Zagreba

Dodao je kako povredu treba čim prije kirurški zbrinuti, a najkasniji u roku 24 sata.

- Ukoliko se sa odlaskom kod urologa odlaže, nemogućnost postizanja erekcije i impotencija konačni su rezultat - upozorio je ovaj stručnjak.

Tri najopasnije poze za lom penisa

U novoj studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Impotence Research pod nazivom "Relationship between sexual position and severity of penile fracture" (odnos između seksualnog položaja i ozbiljnosti frakture penisa), stručnjaci s analizirali položaje tijekom seksa i došli do određenih zaključaka.

Otkrivamo u čemu svaki znak najviše uživa dok vodi ljubav
Otkrivamo u čemu svaki znak najviše uživa dok vodi ljubav

Liječnici su otkrili tri poze kod kojih je šansa za frakturu penisa najveća: 

  • Doggy poza (pseća poza) je najopasnija - čak 41 posto slučajeva frakture penisa dogodilo se tijekom te poze. 
  • Misionarski položaj - do loma penisa došlo je u 25 posto slučajeva.
  • Na trećem mjestu poza u kojoj je žena na muškarcu.

Istraživači su, također, primijetili kako su ozljede kod doggy poze i misionarske vrlo slične i vrlo su ozbiljne, dok lomovi tijekom seksa u kojem je žena na muškarcu nisu toliko teški, otkriva The Sun.

 

VIDI OVO: Što napraviti ako vam pukne kondom?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje