Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slovenski biseri: Vogel i Bohinj za zimski odmor kao iz snova

None Foto: Mitja Sodja

Prelijepa kulisa alpskih planina zajedno s Triglavom u daljini i jezerom Bohinj u podnožju, bez daha ostavlja sve posjetitelje skijališta Vogl. Neki su Vogel proglasili za najljepšim ski-cetrom

Foto: Mitja Sodja

Uz Bled, jedan od bisera Slovenije je i obližnji Bohinj (dolina Save Bohinjke) koji je posljednjih godina postao neizostavna destinacija za jednodnevne izlete. U ovo zimsko doba mami posjetitelje svojim čarima triglavskog gorskog kraja i jezera Bohinj, a privlači i skijalištima koja su zaista nadomak ruke - na Voglu, te Kobli, Soriški planini i Pokljuki. 

Foto: Promo
Do najpoznatijeg od njih, skijališta Vogel, smještenog u skrivenom kutku nacionalnog parka Triglav, vozi izuzetno strma žičara koja u samo nekoliko minuta prebaci do 80 ljudi na svoje snježne padine, krećući na svoju vožnju iz mjesta Ukanc. Visina koja se dostigne u trenu iznosi 1535 metara n/m i na njoj već počinje skijalište.

Foto: Promo Prelijepa kulisa alpskih planina zajedno s Triglavom u daljini i jezerom u podnožju, bez daha ostavlja i one koji s prirodom nisu toliko povezani. Neki su Vogel proglasili za najljepšim ski-cetrom, a posebno će se dojmiti ako ga posjetite uslijed lijepog i sunčanog vremena. 

Foto: Promo
Najbolje uređen snow park u Sloveniji za skijaše i za snowboardere kao i terene za skijanje izvan uređenih staza, na dubokom snijegu, naći ćete na Voglu.  

Foto: Promo
No i mjesto je za cijelu obitelj, jer pruža sve - od najdulje staze u Sloveniji duge čak 7 kilometara (Žagarjev Greben) do laganih staza na kojima će "proplivati" i totalni početnici.

Foto: Promo

A oni koji ne skijaju oduševit će se "full moon walkom" odnosno noćnom šetnjom po stazama, koji se organizira jednom mjesečno. Isto tako, skijaške škole na Voglu se smatraju najbolje organiziranim školama skijanja i snowboardinga u Sloveniji. 

Foto: Promo
Jednom kad ogladnite od spuštanja širokim snježnim stazama na kojima obično nema velike gužve, Planinska koča nudi izvrstan grah i grah sa zeljem, a na kraju se možete posladiti i štrudlom od jabuka. 

Foto: Promo
Iako je smještaj omogućen i na samom skijalištu, ako želite prespavati u dolini, uputite se u EKO hotel Bohinj, prvi (više nije i jedini) samoodrživi hotel u Sloveniji. Njegov izvor vode na 400 metara dubine čini ga jedinstvenim takve vrste, dok se ona iskorištava čak i za grijanje, i to od otpadnih voda iz tuševa.

Foto: Promo

Uz ugodan smještaj u jednoj od 102 sobe, nudi i uživanje u vodenom parku, zabavu u areni za kuglanje, prekrasnoj spa-zoni na krovu hotela ili pak odlaskom u hotelsku kino dvoranu. Od njega do gondole na Voglu vozi se 10 kilometara, a stanica ski-busa za Vogel je ispred hotela, i njime je prijevoz besplatan. 

Komentari (3)
  • Bio sam tu kao student !!!

    6. 1. 2018,   17:15
  • Sa tog Vogela imam baš lepu sliku sa mojim školskim društvom . :-))))

    6. 1. 2018,   17:17